cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 23. nedelji

calendar-img

Prosečna trudnica je sada dobila do 7 kilograma. A kada smo već kod kilograma, da li ste istrajali u zdravoj ishrani? Verujte, isplati se! I nakon porođaja nikako ne zaboravite na uravnoteženu i zdravu ishranu. Na taj način ćete i dojenče navići na zdravu hranu. A to je u savremenom svetu sve bitnije.

U ovom periodu kod ginekologa odlazite jednom mesečno. On će vam, uz obavezno vaganje, merenje pritiska i pregled urina te hemoglobina u krvi, opipati stomak i utvrditi stav ploda. Osim toga će vam izmeriti i veličinu materice. Ginekolozi mere matericu od vrha koji je svake nedelje sve viši do vrha stidne kosti. Dužina bi trebalo da se približno podudara sa nedeljama trudnoće, naravno uz manja odstupanja. Važno je da materica čitavo vreme raste. Rast materice je naime dobar pokazatelj rasta ploda, zato će ginekolog, ako izmeri manji stomak od očekivanog s obzirom na trajanje trudnoće, posumnjati u zastoj rasta ploda.

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img