cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 26. nedelji

calendar-img

Na šta vas podseća vaš stomačić? Neke mame govore da su pojele fudbalsku loptu, a neke da nose lubenicu, ukratko, svaka ima svoje poređenje. Možda se možete malo poigrati i potražiti svoju asocijaciju.

Velika materica koja sada već doseže preko 6 centimetara iznad pupka i pritišće leđa i grudi. To može uzrokovati bol u krstima i nogama koje možete osećati i u obliku neprijatnog probadanja ili peckanja po nogama ili među nogama. Kada se jave bolovi, ako možete, priuštite si odmor ili osvežavajuću kupku, a ako vam prija, na bolno mesto stavite hladan oblog. 

Ako povremeno osetite kratkotrajno grčenje materice, samo bez panike. Kao što smo već rekli, radi se o takozvanim Braxton-Hicksovim kontrakcijama. To su posve bezopasni grčevi materice koji se ne pojavljuju u redovnim intervalima, a njima se materica priprema na porođaj. Ako se kontrakcije počnu javljati u redovnim vremenskim intervalima, put pod noge i lekaru. I još nešto, ako vas bilo šta brine, nikada se ne bojte otići do lekara ili ga nazvati. Radi se o vama i vašem detetu!

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img