cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 2. nedelji

calendar-img

Sluzokoža materice postaje sve deblja i uskoro nastupa ovulacija - oslobađanje zrelog jajašca. Neke žene ovulaciju osećaju u vidu manje bolnih, a neke u vidu prilično osetljivih jajnika, no radi se o posledici posve prirodnog procesa. Dakle, sluzokoža materice postaje sve deblja i priprema se da primi oplođeno jajašce kojem će kroz čitavu trudnoću nuditi sigurno i meko utočište. Svaki mesec u pravilu sazri jedno jajašce, izmenično svaki mesec iz drugog jajnika. Oslobođeno jajašce pogodno je za oplođivanje samo 24 časa, dok životni vek spermatozoida iznosi čak 72 časa, zato možete da zatrudnite i ako ste imali polni odnos bez zaštite nekoliko dana pre ovulacije. Ako ne dođe do oplodnje, jajašce propadne, i sa sledećom se menstruacijom izlučuje iz tela. 

Odluka o zdravom životu je sazrela već prethodne nedelje, a uz zdravu ishranu ne smete zaboraviti na važnost fizičke aktivnosti. Ipak, u ovom osetljivom periodu ne preterujte sa ekstremnim vežbama. Mnogo ste uradili već i ako svaki dan odete u dužu šetnju. Na taj način ćete se napuniti energijom i odmoriti telo i duh! Sa sobom povedite i budućeg tatu!

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img