cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 39. nedelji

calendar-img

Telo se priprema na porođaj. Plod se kod prvorotkinje spustio, cerviks (vrat materice) i grlić materice mekšaju, a mogu se već početi i otvarati. Neki ginekolozi u zadnjim nedeljama odnosno danima trudnoće obavljaju vaginalne preglede kojima između ostalog proveravaju da li se grlić materice otvara. Bez obzira na stanje grlića materice niko ne može sa sigurnošću predvideti kada će tačno početi porođaj. Porođaj može početi bilo kada.

U danima pre porođaja možete primetiti i sledeće znakove koji vas ne bi trebali omesti jer nije nužno da porođaj počne odmah kada se oni jave. U te znake spadaju: krvavi vaginalni sekret, izlaženje sluzavog čepa, povećan apetit, proliv … Obično sluzav i pomalo krvav čep izađe nekoliko dana pre početka porođaja.

Sada već možete početi sa odbrojavanjem zadnjih minuta trudnoće, naravno ako ste još uvek tu i ako već ne ljubite najljepšu bebu na svetu. Kada se vratite iz porodilišta i saberete sve utiske o porođaju, pozivamo vas da ih podelite sa nama.

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img