cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 40. nedelji

calendar-img

Još ste ovde??? Zar nisu sve trudnice oko vas već rodile?

Da, na cilju smo! Preživeli ste prelepih, ali ponekad i napornih 9 meseci. I vaš život više nikada neće biti isti kao pre.

Sada vam preostaje samo još odmor i čekanje na dan D. Opustite se i mirno dočekajte novog člana porodice. U međuvremenu marljivo posećujte ginekologa, verovatno se sada srećete svaki drugi dan. Merenje krvnog pritiska, kontrola urina na proteine, vaganje, a kod nekih ginekologa i snimanje srčanih otkucaja fetusa uređajem CTG (kardiogram) ili slušanje otkucaja sa posebnom spravom … Ali i tome će uskoro doći kraj. Već sada je vreme da sa ginekologom započnete temu posleporođajne zaštite, o čemu ćete se konačno dogovoriti na prvom posleporođajnom pregledu (6 nedelja posle porođaja).

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img