cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 7. nedelji

calendar-img

Kada se ujutro pogledaju u ogledalo, neke se trudnice osećaju kao tinejdžerke. Podivljali hormoni naime uzrokuju nečistu kožu i pojavu akni. Samo bez brige, ako ne nestanu nakon prvog tromesečja, sigurno će nestati nakon porođaja. Dobra uteha, zar ne?

Jutarnje mučnine i dalje traju a kod nekih trudnica i po čitav dan. Na žalost ne možemo vam ponuditi efikasan recept, ali možete si pomoći malim trikovima – želudac nikada ne sme biti sasvim prazan, a u blizini uvek držite krekere koji će vam možda pomoći da umirite burna dešavanja u želucu. Neki se zaklinju na đumbirov čaj, drugi na limun – bilo kako bilo, nije greh pokušati. Za malo nade dobro je znati da se kod većine trudnica mučnina smiri oko trećeg meseca trudnoće. A do tamo je još samo malo!

Dobro je da na kursu za roditelje učestvuju i buduća mama i tata! Tamo će vam pokazati kako se možete sami u svakom pogledu pobrinuti za što zdraviju trudnoću.

Stomačića još nema! A tako ga nestrpljivo čekate! I jedno i drugo je sasvim normalno, naravno pod uslovom da se zdravo i redovno hranite. Sada nikako nije vreme za dijetu, jer plod za svoj razvoj treba uravnoteženu ishranu i redovne obroke! Iako nije opravdan ni preteran strah onih trudnica koje stalno povraćaju i pri tome izgube nekoliko kilograma. Embrion još uvek crpi hranu iz majčinih rezervi i trudnica mora paziti bar na to da dovoljno pije. Ginekolog može pregledom urina utvrditi ostatke produkata kod preteranog povraćanja i trudnicu na nekoliko dana uputiti u bolnicu gde će joj pomoći infuzijama hranjivih materija i tečnosti. Stanje se tada obično smiri, iako je sve to veoma neprijatno i naporno.

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img