RE: Laparoskopija u ginekologiji (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


Ed83 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (31.5.2012 10:38:29)

Ja sam radila laparoskopiju pre par meseci,i dobila sam dan posle operacije,bas kad sam i trebala da dobijem. Svi ostali ciklusi posle lap. su mi isto bili redovni.. E sad ne znam koju si ti intervenciju imala,meni su otklonili cistu sa levog jajnika i uz put produvali oba jajnika...




branki* -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (31.5.2012 14:03:34)

hanka,ne secam se prvog ciklusa posle laparo,ali kasnije svi su bili uredni,na 28-29 dana.




hanka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (31.5.2012 18:31:23)

Otklonjeni su mi polipi iz materice i priraslice sa jajnika i jajovoda
Imam pcos i u zadnjih 6 meseci ciklusi su mi trajali oko 34,pre toga najvise 40 dana.Sacekacu do 50-og pa kod doce
Hvala




daca77 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (31.5.2012 19:29:04)

Hanka, a ti si u Pirotu radila laparo?




hanka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (31.5.2012 19:39:15)

Da,kod Andjelica privatno.Sta je bilo,sto pitas?




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 16:59:23)

Imam miom na materici subserozni 4 cm, predlozena mi je laparoskopija kod dr Tulica u Vsegradskoj. Mozete li mi napisati sto vise detalja, oko procedure, sta btreba od nalaza, nesto o dr Tulicu, bilo sta svaki detalj mi je vazan.




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 17:04:10)

snekile, jesi li radjala do sad? Ako nisi, ja koliko znam ne preporucuje se bilo kakva operacija na materici, da se nesto ne bi "ostetilo". Nadam se da ne gresim, ali ti ja ipak savetujem da konsultujes jos nekog dr
Moja rodjaka nije ni znala da ima miom. Saznala je u trudnoci. Pratili su da li raste. Hvala Bogu nije i sve se zavrsilo divno sa bebom zvanom Ognjen.




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 17:12:39)

Pogresila sam, nije kod Tulica, vec Dokica.




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 17:42:38)

Maraj, nisam radjala i upravo radimo na tome. Imam u poslednje vreme i bolove, bila sam i u urgentnom, misle da je od mioma.
E sada, on se nalazi na takvom mestu, bas na sredini donjeg stomaka i cini mi se i da moze da smeta zacecu, iako mm ima los spermogram. Planirali smo i na iui ili vto, a verujem da bi me sa miomom vratili. Bila sam na jos par mesta, i nisu mi predlagali operaciju, vec samo da se prati, a on uopste i nije mali oko 4, 5 cm, kako kod koga i kako kada. I ima indicije da jos vise raste, rej ima dobru prokrvljenost, a ako poraste moracu ga svakako odkloniti ali kada je veci ne moze laparoskopski.
Eto ne znam ni sama vise. Idem u ponedeljak kod dr Dokica, da vidim sta ce mi reci. Predlozila mi je dr Berisavac, ako ste culi za nju, zna li neko nesto o njoj?




m@j@25 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 18:29:15)

o dr Dokicu samo cu ti reeci da neces pogresiti ako njega izaberes odlican covek i strucnjak




branki* -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (16.6.2012 22:08:20)

meni je dr dokic radio laparoskopiju i histeroskopiju,odlican lekar,pohvale.




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (17.6.2012 21:12:08)

Ako mozes napisi mi neke detalje o operaciji, jako sam se nesto uplasila, idem sutra da vidim definitivno sta ce mi reci, bas sam se uznervozila, i koja je razlika izmedju laparo i histero, sta se za sta radi? Meni trebaa miom da se otkloni.




branki* -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (17.6.2012 22:26:49)

miom se verovatno otklanja putem histeroskopije.ja sam ujedno radila oba.histeroskopija je kad histeroskopom ulaze u matericu kroz vaginu,a za laparo ide se preko stomaka,kroz pupak i jos jedna rupica se pravi,ali rezovi se ne vide.ja sam se tesko probudila iz anestezije,povracala sam posle.ako radis laparo,naduvavaju ti stomak gasom.malo sam konfuzna.nakon toga,bolela su me ramena i gornji deo od tog napuhavanja ver.rana malo boli,ali nista strasno bas.malo curi krv dole i pece kad piskis u pocetku.nije skroz bezbolno,boli,ali prezivi se.opet kazem-vredi jer je nakon toga sve jasno.zelim ti puno srece[sm=smiley1.gif]




dunja RR -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (17.6.2012 22:30:06)


IZVORNA PORUKA: Snekile7

Ako mozes napisi mi neke detalje o operaciji, jako sam se nesto uplasila, idem sutra da vidim definitivno sta ce mi reci, bas sam se uznervozila, i koja je razlika izmedju laparo i histero, sta se za sta radi? Meni trebaa miom da se otkloni.


Ne zaboravi da ako miom naraste do određene veličine otklanja se obavezno klasičnom operacijom (kao carski rez). Poslednju put su samnom u sobi bile dve devojke koja su morale na klas.op. zbog veličine mioma.




jelenka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (20.6.2012 10:58:59)

devojke kakav je oporavak ja se tako plasim katetera i drenova da to nije normalno.
jel zna neka postupak? drugarica mi rece da te okrenu na glavacke joj takav sam strah navukla da neznam sta cu. prezivecu nadam se ja sam takva kukavica a kroz svasta sam prosla i tek cu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (20.6.2012 11:49:26)

A kakvi drenovi, sta je to, za koju operaciju je to, laparoskopija?\A za kateter, predpostavlljam da ne boli, vec da je neprijatan osecaj, koliko dugo se korsti kateter?




dunja RR -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (20.6.2012 12:31:20)

IZVORNA PORUKA: jelenka

devojke kakav je oporavak ja se tako plasim katetera i drenova da to nije normalno.
jel zna neka postupak? drugarica mi rece da te okrenu na glavacke joj takav sam strah navukla da neznam sta cu. prezivecu nadam se ja sam takva kukavica a kroz svasta sam prosla i tek cu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Mila, meni je kateter pomogao. Jako sam se brzo oporavila, ali sam ih zamolila da mi jedno popodne duže drže kateter jer sam zaista želela da se odmorim. Neko voli da ga skinu ranije i da odmah ide sam u toale sam. Ja nisam. I hvala Bogu, ništa me nije ni peckalo kasnije kod piškenja (nije bilo infekcije od katetera ...).

E sada, tri puta sam operisana. Kod prve operacije kateter me je malo iritirao, kod druge me je zatezao pri okretanju, pa to iritira, ne boli nego je neprijatno. Kod ove poslednje operacije (nije bila laparo nego klasična, ali što se katetera tiče to je nebitno) ga NISAM OSEĆALA a pomogao mi je da se odmorim i izašla sam iz bolnice 2 dana ranije od ostalih.

Verujem da to ima veze i sa tim kako ga nameste. Ako neko dobro namesti, sve će biti ok.



Dren:

- ne osećaš ga, ne boli dok je u tebi ali naravno da moraš biti pažljiva kada se krećeš-nosi ga u ruci.

Neke devojke na laparoskopiji nisu imale dren. Moj slučaj:

- kod prve operacije sam vrištala kada su ga vadili (nije me bolelao nego odvratan osećaj)
- kod druge laparo nisam imala dren
- kod klasične sam imala i normalno su ga izvadili, nije bilo neprijatno kao kod prve laparo. Rekle su mi (devojke koje su bile samnom u sobi) da duboko udahnem kada doktor krene da vadi dren. Kako dr. vadi dren celo telo povuče na gore, ali to traje samo par sekundi. U svakom slučaju VIŠE SE NE PLAŠIM DRENA. I ne treba se plašiti, to je ništa zaista.




dunja RR -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (20.6.2012 12:33:56)

IZVORNA PORUKA: Snekile7

A kakvi drenovi, sta je to, za koju operaciju je to, laparoskopija?\A za kateter, predpostavlljam da ne boli, vec da je neprijatan osecaj, koliko dugo se korsti kateter?


Dren suži da se rana očisti od krvi koja ostane u telu posle operacije. Nekada nije potreban, nekada jeste, to dr. procene u zavisnosti od toga kakav je zahvat bio i koliko su imali posla (koliko su čistili priraslica, cisti ...)

Kateter ne boli, pisala sam gore u postu, nosi se u glavnom jedan dan ili dan ipo. Skidaju ga čim počneš samostalno da se krećeš, a bolje je što pre krenuti sa šetanjem.

Ja jesam šetala ali po sobi, nije mi se išlo do toaleta jer sam se plašila da čučnem za piškenje pa su mi ostavili preko noći katerer i normalno sam piškila ujutru kada su ga skinuli. Nisam piškila odmah kada su ga skinuli (skinuli ga oko 5 -6 ujutru) ali psose par sati sam sama otišla do toaleta, polako, ali sam uspela.




jelenka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (21.6.2012 11:03:11)

joj dunja bas ti hvala sve si tako dobro objasnila ali se ja i dalje plasim ja cu imati drenove sigurno jer ce mi opkrojiti matericu jer je dvoroga pa mora da mi skinu pregradu. da li je istina da te okrenu naglavacke?

svaka ti cast kako si hrabra a ja sam takva koza [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (21.6.2012 18:45:21)

Joj, i ja cu najverovatnije morati ponovo na laparaskopiju. Bila sam pre 4 ipo god. pola sam pozaboravljala, al' sad kad sam procitala Dunjin post sva secanja se vratila. Kako covek ponisne neke stvari iz secanja...
Da Jelenka, okrenu te naglavacke i upumpaju neki gas u stomak, mada to je tebi nebitno jer si pod anestezijom pa mogu da ti rade sta hoce, ti toga nisi svesna... Jedino su me bolele kljucne kosti ja mislim 2 dana od tog "naglavacke"...




hanka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (26.6.2012 8:16:21)

Mene je bolelo sve [sm=smiley36.gif]
Kad prodju 5 dana kao da se nista nije ni desilo




masa masa -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (26.6.2012 8:45:57)

Ukoliko imam neku cistu na jajmicima da li se ona moze videti ultrazvukom ili je potrebna laparaskopija?Ukoliko su mi jajovodi zapuseni da li se to moze utvrditi samo laparaskopijom ili postoji jos neke metode?




hanka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (26.6.2012 8:51:50)

Mogu se videti i na uz a neke i ne mogu,sto se tice jajovoda to se moze utvrditi i hsg-om tako da moj glas ide laparaskopiji ako su ti je vec preporucili jer se sve lepo vidi[sm=smiley1.gif]




masa masa -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (26.6.2012 9:28:47)

ja se plasim laparoskopije da li se osim hsg i laparaskopije na drugi nacin moze utvrditi da li su jajovodi zapuseni ?Da li se nekim prirodnim preparatima moze pomoci?




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (5.7.2012 11:11:38)

Danas su mi zakazali laparoskopiju mioma za 12.07. idem u bolnicu, Visegradsku 11.07.
I to vise da resim, nije mi bas prijatno ali bice sve ok.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>