RE: Laparoskopija u ginekologiji (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (7.7.2012 12:45:42)

snekile draga, navijam da sto lakse prodje intervencija... Ja imam zakazanu u avgustu. Javi kako je proslo [sm=smiley31.gif]




sarti -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (7.7.2012 23:16:51)

Snekile, Maraj drzim vam fige da sve prodje kako treba. Ja sam operisana 12.04., sve je proslo bez problema. Isti dan sam ustala i setala, sutradan su me pustili kuci.Ne sekirajte se. Saljem vam [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (9.7.2012 9:41:11)

Sarti, a jesi li imala miom ili sta, laparoskopija ti radjena?
Koliko ti je posle trebalo da se oporavis, jesi zaposlena, posle koliko si pocela da radis?




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (9.7.2012 10:29:00)

Sta ste jele dan pre prijema u bolnicu, rekli mi na vodi, nemam predstavu sta da jedem, posebno na poslu i koliko posle laparoskopije ne smte imati odnose i a koliko ne bi trebalo da se zatrudni?




sarti -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (9.7.2012 11:01:52)

Snekile7, imala sam tumor na jajniku. Nisam zaposlena, ali laparoskopijom sam pre 3 god. operisala zucnu kesu i tada sam radila, posle dve nedelje sam pocela da radim.
Dan pre operacije sam doruckovala, a posle nista samo voda i ja sam pila ledeni caj. Dali su mi 4 tablete Dulcolax za ciscenje. Odnose nisam imala mesec dana, a za trudnocu ne znam.




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (12.7.2012 9:41:31)

snekile, mislim na tebe... javi kako je proslo...[sm=smiley31.gif]




sarti -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (12.7.2012 13:25:40)

Snekile draga[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], nadam se da je do sada gotova operacija i da je sve dobro proslo.




Minja5 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (17.7.2012 10:51:59)

Ja sam radila laparoskopiju pre mesec dana, sve je ok proslo sto se tice operacije. Medjutim, menzis mi kasni vec 2 nedelje i pocela sam da osecam bol u stomaku, nisko, skoro prepona. To moze da bude i vezano za pesak u bubrezima koji ponekad imam, ali sam se uplasila jer sam operisala na tom jajniku cistu. Najvise se brinem zbog tog kasnjenja menstruacije... Na kontrolu idem tek za 2 nedelje, pa ne znam da li da cekam ili da odem kod nekog drugog doktora. Da li je normalno da kasni menstruacija (meni su bile tacne u dan) i da li je moguce da se naknadno jave bolovi u stomaku, nisam ih imala neposredno posle operacije...?




Snekile7 -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (21.7.2012 14:52:27)

Drage moje, obradovale su me vase poruke, hvala sto ste brinule za mene, evo da vam se javim. Dosla sam pre 3 dana iz bolnice, sve je ok proslo ali moj slucaj je ispao malo komplikovaniji. Elem sto se tice Visegradske i Dokica sve pohvale.
Krenuli su da mi rade laparoskopiju i videli da ima tu jos mioma, odmah na stolu odluce da me seku, da urade klasican rez i operaciju, da bi sto posto bili sigurni da sve vide i da ce sve biti odstranjeno, i dobro je sto je tako odluceno, jer kad su me otvorili bilo je tu jos mioma, sve u svemu 12 mioma, dva veca a ispod njih 10 manjih. Sve je dobro proslo i odstranjeno, sad se oporavljam, teze je nego laparoskopija, ali sta cu.
Treba da sacekam 3 meseca pa da probamo inseminaciju ili vto, a u medjuvremenu mozemo prirodno, pa ako se desi.
To je to, ljubim vas puno sve, i zelim vam uspehe. Pisemo se....




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 14:33:46)

snekile[sm=smiley31.gif]
vazno da si ti draga to prebrinula. Znam da je oporavak duzi klasicnim rezom, al' sad znas da je sve u redu, pa cim budes mogla-na posao[sm=duda.gif]




snješka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 14:45:04)

Ja sam prvi mjesec nakon laparo ostala trudna. [sm=smiley1.gif]
Tako da svima vama želim isto. [sm=smiley1.gif]




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 14:47:55)

jao snjeska stvarno! Bas mi je drago! Bas sam se mislila da pitam da li je iko zatrudneo posle laparo, jer mene vec sada pripremaju da ako laparo ne bude uspesna spremam papire za VTO.
Kazi mi molim te, zasto si ti radila laparoskopiju?




snješka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 15:11:01)

Imam policistične jajnike, ali baš imaju jaku opnu i nikad bez laparo ne bismo uspjeli. Ja sam ubrzo poslije laparoskopije dobila i taj mjesec ostala trudna, ali sam se pripremala da ponovo krenem sa stimulacijama klomifenom. Ali eto, hvala Bogu nije mi trebalo. Doduše, ja sam nekako bila i odustala, pomirila se s tim da možda nikad neću imati dijete, i jednostavno je sve bilo opušteno. Eto sad ih imam dva komada. [sm=smiley1.gif]




Maraj -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 15:13:51)

[sm=bravo.gif] snjeska.
Meni su jajovodi zapuseni, pa bice valjda sve ok posle laparo.




snješka -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (22.7.2012 15:22:07)

Hajde, nadam se da će sve da bude ok. Držim ti palčeve. [sm=smiley1.gif]




zmajče -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (23.8.2012 11:45:11)

Meni je hsg ok kao i uz a doktorka mi predlaze histeroskopiju u kombinaciji sa laparoskopijom misli da imam priraslica koje se na uz ne vide a ometaju začeće, prohodnost mi je uredu kao i jajnici još se dvoumim ne radi mi se iskreno.




Štetica -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (23.8.2012 12:21:14)

Zmajce meni je prekljuce odradjen HSG a trebala sam i Histeroskopiju ali im se pokvario aparat. Nerazumem te doktore sto vole da operisu i kad nisu 100% sigurni ima li potrebe za tim. Ja licno bih to radila odvojeno,jer histeroskopija se radi vaginalno a i ukoliko ima neki polip moze se otkloniti,dok laparoskopija podrazumeva 3 reza,a mozda nema potrebe za time.




KekaMiki -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (23.8.2012 16:58:52)

Drage moje zene, upravo sam se uclanila na forum, al predhodno citajuci 2 sata ovu temu. U toku je moj oporavak od laparoskopije, koja je radjena u pon popodne.U Opstoj bolnici u Subotici a ja sam iz NS-a. Na svoj licni zahtev sam otisla tamo na operaciju. Evo kako je pocelo...
Pre par godina, dok sam jos bila student, dijagnostikovana po jedna cista na svakom jajniku,tzv cokoladne ciste. Praticemo ih i to je to. Posle nekog vremena, naterana strasnim bolovima u toku mens i odnosa,otisla sam kod privatnog ginekologa, koji takodje radi i u nasoj Betaniji. Isprepado me covek zivu. Posle drugog pregleda zakazao mi klasicnu operaciju u Betaniji, ne pita sta treba, vadice sve sto se njemu ucini neophodno. Pobegla sam glavom bez obzira. Promenila ih jos par, odrali me i samo cemo pratiti situaciju. Ciste su tu, kod 4 razlicita gin u slicno vreme, svaki na uzvidi drugacije velicine cisti. Svi gin kod kojih sam bila su po preporuci... jednog dana, tacnije zimus sam p.......ela i na netu nasla PERINATAL kliniku u NS. Otisla kod dr Gordane Kozarov koja je kao prvo divna zena, otvorena, naklonjena pacijentima iposvecena 100%. Zena mi preporuci laparoskopiju i dve mogucnosti: Dr Luku Andjelica i dr Baticu Budakov. Odlucila sam se na dr Luku i operaciju u njegovoj bolnici u Subotici. Covek je sjajan, kao i doktorka.
Operacija bila pre tri dana, ja sam vec sutradan u podne moglakuci, al sam sacekala malo tamo za svaki slucaj. Ipak treba u tom stanju putovati za NS. Moj muz je bio samnom svo vreme, dobili smo sobu sa 2 kreveta i tv-om i klimom. Operacija je kostala 33000 din posto se operisem na sopstveni zahtev van svoje filijale. 3000 din je soba po nocenju, za nas dvoje 2 noci 6 000 din + jos neki nalazi uradjeni nakon operacije. Sve u svemu, jako jako sam se plasila i tripovala, veliki sam prpadzija i jedva sam se odlucila na op. Pokusavali smo da zatrudnimo 7 meseci ali nista. Pre toga sam 2 god pila kontracepciju i ciste su se smanjile, kao i bolovi, ali nisam mogla da izbegnem operaciju.ŽELIM DA DAM PODRŠKU SVIM ŽENAMA SA ISTOM MUKOM, JER AKO SMO SPREMNE NA POROĐAJ ONDA JE OVAJ ZAHVAT MAČIJI KAŠALJ ZA NAS. JA SAM BAŠ ZADOVOLJNA KAKO JE SVE PROŠLO IAKO TREBA DA IDEM ZA 6 MESECI PONOVO, NA SECOND LOOK ZAHVAT, TJ OPET NEŠTO SLIČNO.
Uvela sam vas u moj slučaj, ako nekom treba bilo kakvo obrazloženje ili pomoć javite se pa ću vam koliko god mogu pomoći i dati odgovore :)))))))))))




zmajče -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (27.8.2012 14:11:31)

Štetice [sm=smiley1.gif]a gde si radila hsg? i kako si prošla?Slažem se sa tobom ali doktori su znaš i sama kakvi.
KekaMiki svaka tebi čast na hrabrosti nadam se da ćeš uskoro ugledati 2 crtice pa da se zajedno radujemo pozz draga




Štetica -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (27.8.2012 17:16:48)

Zmajce ja sam radila u Valjevskoj bolnici kod dr Budimirovic. Prosla sam dobro,malo je bolelo ali sam izdrzala.




buba m -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (27.8.2012 22:36:33)

Meni je danas dr predložio laparoskopiju umesto hsg. Malo sam se smorila, ali kaže da je to bolje jer odmah reše sve, ako postoji. Malo me strah, moram priznati!




Štetica -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (27.8.2012 22:44:37)

Buba,to je neosporno da se jednom intervencijom resi problem ako postoji,ali zasto ici "pod noz" ako je sve ok. Opet ponavljam,to je moje misljenje. Pitaj dr na sta sumlja,pa ce ti biti lakse da odlucis. Radis privatno ili u bolnici?




buba m -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (27.8.2012 22:50:25)

Ne sumnja ni na šta. Nisam nikad imala nikakve upale, nikakve bakterije, ništa, ništa... Samo kaže da je bolje od hsg jer se mnogo bolje vidi ako nešto i postoji, odmah se reši. Ipak, zadovoljna sam jer mi je sve "nacrtao" šta ćemo uraditi u narednih tri meseca. Kod prošle dr sam čupala reči i ja sam predlagala šta mislim da treba.




crveno -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (30.8.2012 21:00:16)

Pozdrav devojke! Nova sam na forumu, a stara u borbi sa sterilitetom...Ukratko, osam godina pokušavamo i radimo sve što doktori misle da bi trebalo, nažalost od stomačića ni traga.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Suprugovi rezultati su u granicama normale, a ja imam problem sa visokim fsh i niskim amh zbog čega je odgovor na stimulaciju slab, samo dva puta uspela doći do et. Budući da nam doktori u Bg nisu pomogli odlučili smo se za NS. Hsg urađen 2005. laparoskopija 2006. Doktorka u NS mi je predložila jednodnevnu dijagnostiku, nakon čega će će nam reći šta je najpametnije činiti, stimulisana vto ili vto iz prirodnog ciklusa. Moja nedoumica je sledeća, da li je tvl pouzdanija od laparoskopije, da li da se podvrgnem tvl ili laparoskopiji sa histeroskopijom? Samo da napomenem da doktorka sumnja u postojanje endometrioze i hidrosalpinksa. Ne sumnjam u njene dijagnoze, biću samo zgrožena činjenicom da ih imam, a nijedan od čuvenijih lekara u Bg ih nije video, budući da redovno idem na uz...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]




dunja RR -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (6.9.2012 20:01:34)

Draga, i ja sam imala hidrosalpniks i on se nije ni mogao videti na UZ ... imam i endometriozu i jedini lek je operacija- dok me nisu otvorili, nisu ni znali da je imam.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>