RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:26:28)

Klarita,uzivam u kafici.
Super da je sve ok!Stiglo prolece i sa njim puno bebica,extra!

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:32:52)

Devojke, mene juce uvece uhvatise kontrakcije samo takve, na 15 minuta i bolelle su. Popila sam dosta vode, magnezijum, legla da spavam i do jutra su prosle. Jesu li to samo pripremne? Ili se pripremne pretvaraju u prave?

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:35:46)

Ushtipak, ne bih znala, sa K nEsam imala ni k od kontrakcija, bolova, bilo cega...sad osecam ziganje, ostar bol u donjem stomaku, desni bubreg me boli, desno rebro, ali nisu ni to kontrakcije[sm=smiley36.gif] Moraces ti da se javis dr-u, ja bih se uspanicila samo tako i da sam na tvom mestu javila bih se makar telefonom lekaru[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:39:21)

Uštipak stvarno javni se dr,da vidimo šta će da ti kaže,ja nemam pojma,sećate se koliko sam paničila za one lažne a kamoli kad nastupe bolne.
Možda mu se žuriiii [sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:42:47)

A, kako pa da ne...majačke jedna [sm=zz_mstickle.gif] Ce padne kafa u nedelju [sm=sloncek.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 9:45:13)

Majačke [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jedva čekam [sm=bravo.gif]

jovana jojo -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 11:47:04)

Ustipak kako si, jesi li sta saznala d anisu bili mozda lazni bolovi ko meni? Kako ti je stanje sa decacicem?

Jole bas vala samo jedna po jedna odlaze i ti ces za koju nedelju[sm=zz_mstickle.gif]

E moje trudnice kad vidim ovako da se zezate na RR i ja se opustim kao da necu jos mesec dana na porodjaj[sm=smiley1.gif] samo tako vesele ostanite...[sm=smiley31.gif]

Meni je sad tu muz vise ne ide na put naredne 2 sedmice i dosta mi je lakse sto nisam sama sada kad treba da idem...

Ljubim vas [sm=smiley31.gif][sm=zz_cloud9.png]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 11:58:33)

Pozdrav trudnice!

Evo i mene konacno sa ultrazvuka, sve je u redu, vidjela sam svoju bebicu, i dalje je vrtljiva, namjestila se za porodjaj i sad samo cekamo. Glavica se spustila jako nisko, skoro da mi je gace skinuo da bi me pogledao na uz [sm=smiley36.gif]Naprednija je za dva dana, sto nije mnogo, i eto, U ponedjeljak ponovo kontrola.

Ustipak, moze biti i da je lazni porodjaj, ja sam par puta vec imala te bolne kontrakcije koje prodju, ako ne prolaze sta god ti radila, lezala, hodala, stajala sjedila, moze biti da su prave, prave samo postaju i jace, nema ti tu prestajanja kontrakcija uglavnom. Ali najbolje da te dr pregleda.

Jole, sve pomalo odlazimo, evo i ja cu uskoro, prijavljujem se vec za iducu sedmicu ako moze [sm=smiley36.gif]

pocahontas -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 12:09:55)

LO [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mene cesto boli stomak i stvrdnjava se, nekada ne mogu da provalim da li su pripremne kontrakcije ili se beba tako namesti i nagura da mi se stomak stvrdne..inace, stomak mi je, kao i prosli put, toliko nisko da imam utisak da ce mi beba ispasti dok hodam, a sad vise i ne mogu da hodam u kontinuitetu duze od sat vremena jer pocne sve da me boli, od ledja do stomaka..
jao samo da udjem u 9.mesec, bas me uhvatila neka frka da ne krene ranije...

cmoka za sve!

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 12:15:39)

Poc, kao da sam ja pisala i kod mene sve tako. Samo mi još niko nije rekao da nosim nisko, ali ja pretpostavljam da je tako, jer beba šutira uvek nekih 5-6 cm ispod pupka, znači skroz dole.

Tiziana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 13:53:35)

Poc bez brige,ne znaci sto je nisko da ce ranije da krene.I meni je u drugoj trudnoci stomak bio uzasno nisko,kad me dr video u 7m slogirao se.ali smo super izgurali bez steznika i gluposti,do kraja,bez problema. I mene je isto tako sve zivo bolelo.
Zato kad dodje do porodjaja, onda on uvek ide mnogo brze jer je beba maltene u porodjajnom kanalu.

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 13:53:51)

Ja stalno patim od tih kontrakcija i u ovoj trudnoci, a u prosloj je bilo mnogo gore, pa sam dugo i lezala u bolnici. Sad sam izgurala skoro do kraja, ne bojim se i ako krene, nego mi je frka sto treba da idem na carski rez, moja dr zna zasto, a ako mi pocne porodjaj u nekom ranijem terminu, pa nema mesta u Misovicu, ko sto cesto nema... Onda, ima da idem u Visegradsku, a tamo ne znam nikog, bojim se kako bih prosla. U svakom slucaju, posto su prestale, to su pripremne, ali mogu da budu i predporodjajne, tj. one koje se javljaju nedelju dana pred porodjaj i polako skracuju i omeksavaju grlic. Nisam pametna. Htela bih da se primirim i da lezim, ali majka mi javlja da ce da mi vrati dete koje cuva, jer je bolestan, kenjkav, nece da jede, pravi joj problem... A muz na poslu, sto stvari jos treba da uradim, cini mi se, koliko sam u haosu i pripremama, da cu se stvarno poroditi ovog vikenda. Mozda sam vidovita? [sm=smiley36.gif]

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 15:00:34)

Samo da mahnem ovome veselom društvu [sm=zz_wavespin.gif]

Drago mi je da ste dobro, proljetne bebane dolaze i to je divno cak šta više to je za juhuhuhu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 17:59:28)

Stomacici,od juce su mucnine malo jace i krenulo je povracanje [sm=zz_confused.png] Ali se danas dobro drzim.Muka mi je,ali nisam povracala.Jos. Jel to tako ide? Nekad povracas,nekad ne? Ja sam mislila kad krene,krenulo je i nema stajanja [sm=smiley36.gif]

Suncepravde -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 18:05:41)

Cao, bila sam na kontroli, beba je sad 2300g,spustila se na dole,ali je nedelju dana manja u odnosu na gestciju.Bebe je 32,a ja sam 33nedelja.To me zabrinulo,ali dr kaze da je to ok jer je mozda aparat u pitanju.Sledeca kontrola za 3nedelje kada cu uci u 9mesec

moja ciklama -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 18:33:46)

Trudnjače, da vam mahnem!
Mi smo dobro, juče smo bili kod dr. Sve 5, hvala Bogu!

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 21:07:07)

LO konačno UZ [sm=bravo.gif]
Sunce sve je to ok, ne sekiraj se, Ciklamo [sm=bravo.gif]
Meni su se kontrkcije malo smirile i desi se možda par puta u toku dana da imam to stvrdnjavanje, ništa strašno. beba danas vesela od rane zore se razigrala i ceo dan skakutala [sm=bravo.gif]

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 22:12:59)

IZVORNA PORUKA: Ana13

Stomacici,od juce su mucnine malo jace i krenulo je povracanje [sm=zz_confused.png] Ali se danas dobro drzim.Muka mi je,ali nisam povracala.Jos. Jel to tako ide? Nekad povracas,nekad ne? Ja sam mislila kad krene,krenulo je i nema stajanja [sm=smiley36.gif]

Iz iskustva: u prvoj tako bilo - naleti da povracas i to je to. U drugoj povracala dan noc 27.nedelja. U trecoj mucnine 24sata dnevno, povracanje od 22h do 01h. Tako da se to razlikuje i kod iste osobe.

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 22:16:20)

IZVORNA PORUKA: Ushtipak

Devojke, mene juce uvece uhvatise kontrakcije samo takve, na 15 minuta i bolelle su. Popila sam dosta vode, magnezijum, legla da spavam i do jutra su prosle. Jesu li to samo pripremne? Ili se pripremne pretvaraju u prave?

Kod mene ovako nedeljama. Bejah i u Betaniji pre 3-4 nedelje zbog tog. Kod mene skracenje grlica i otvaranje. Al ti si na konju, 37.nedelja.

MakiJ -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 22:22:01)

Dobro pa mucnina vise nema

Cecana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 22:22:37)

Koliko vas je pri samom kraju trudnoce[sm=bravo.gif]

Ja sam juce bila na ultra zvuku,sve je u redu, beba sad ima 3cm, videli smo kako se pomera[sm=smiley1.gif]
Sto se tice onih virusa dr. kaze da je dobro da mi je CMV IgG pozitivan to znaci da imam imunitet na taj virus,ali da moram da se cuvam od macica i kucica i da ne jedem nepeceno meso zato sto sam negativna na toksoplazmozu.

Za tri nedelje idem na ekpertni ultra zvuk i onda cemo videti koje analize da radim, predlaze se amnio ceneteza svima preko 35 godina, a dr. kaze da postoje rizici od pobacaja, pa mi je predlozila neku novu metodu koja se radi iz krvi, trenutno se samo u Jevremovoj daje krv na analizu i salje se negde u inostranstvo, rezultati se dobijaju za 10 dana.Analiza kosta 700 evra i radi se najranije u 12 nedelji.Ne znam kako se zove analiza, nisam je ni pitala,istraumirala me sa godinama koje nose rizik-inace imam punih 40.Prvo dete sam rodila sa 39 i nisam radila nikakve analize samo ekpertni ultra zvuk i obicne ultra zvukove.
Videcemo treba da odlucimo koje analize cemo raditi.
Da li je neka od vas cula za ovu novu metodu analize?
Pocecu da citam temu amniocenteza.

Ana mi smo blizu sa trudnocom.Mucnine mogu da variraju, meni je neki dan muka haos a nekad mi nije nista kao da nisam trudna.To je sve normalno.
Ja imam problema sa kozom,kao da sam u ranom pubertetu,lice mi je puno bubuljica,uzas,tesim se da ce proci ili posle 12 nedelje,ili na kraju.

Puno pozdrava svima,pratim vas redovno ali se retko javljam.

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 22:58:12)

IZVORNA PORUKA: Cecana

Za tri nedelje idem na ekpertni ultra zvuk i onda cemo videti koje analize da radim, predlaze se amnio ceneteza svima preko 35 godina, a dr. kaze da postoje rizici od pobacaja, pa mi je predlozila neku novu metodu koja se radi iz krvi, trenutno se samo u Jevremovoj daje krv na analizu i salje se negde u inostranstvo, rezultati se dobijaju za 10 dana.Analiza kosta 700 evra i radi se najranije u 12 nedelji.Ne znam kako se zove analiza, nisam je ni pitala,istraumirala me sa godinama koje nose rizik-inace imam punih 40.Prvo dete sam rodila sa 39 i nisam radila nikakve analize samo ekpertni ultra zvuk i obicne ultra zvukove.
Videcemo treba da odlucimo koje analize cemo raditi.
Da li je neka od vas cula za ovu novu metodu analize?
Pocecu da citam temu amniocenteza.

Ja sam pre nekih mesec-dva čitala da se ova analiza radi samo u klinici Dr.Ristić, evo linka KLIK

Ja imam skoro 38, ali su mi nakon dabl testa, koji je bio odličan, svi redom doktori (i moj dr. koji mi vodi trudnoću, i dr. u genetskom savetovalištu i moj internista) rekli da nema potrebe za amniocintezom sa takvim rezultatima. Naravno na nama je konačna odluka, ja nisam radila amnio.

World -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (21.3.2014 23:46:53)

I meni je dabl bio dobar, ali mi je geneticarka rekla da zenama preko 35 uglavnom dabl nista ne znaci jer je skroz nepouzdan...[sm=zmeden.gif]
U svakom slucaju mene nagovorise na AC, a imam 35.

MakiJ -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (22.3.2014 9:30:16)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (22.3.2014 9:38:22)

Nigde nikog,kafica se hladi!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>