RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 13:16:02)

Miko bravo za drugo tromesečje [sm=bravo.gif]
Dunjči ja nikako da pohvatam jesi li ti na bolovanju ili radiš [sm=smiley36.gif]
ja sam na bolovanju od prvog dana i baš uživam, nikad više u životu neću ovoliko džabalebariti [sm=smiley36.gif] šetam, spavam kolko hoću, sad me uhvatila neka manija za kuvanjem, baš imam snage nekako za sve. I ja po ceo dan držim flašu vode uz sebe i pijem. Lepterija probaj tako, pa pijuckaj i kad si žedna i kad nisi.

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 13:45:56)

Degu, uzivaj...tako sam ja u prvoj trudnoci, mada ni sad se ne pretrgoh od rada [sm=jezicek.gif] Nego drugacije, 'bem mu misa. Inace, i mene u ovoj trudnoci uhvatila manija za kuvanjem i kuhinjom, a ranije sam mogla da zivim po kafanama, restoranima, poslasticarama...sad mi se jede sve samo domace. Jedino sladoled iz Mc-a sa duplom jagodom ne dam ni za sta [img]http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/h040.gif[/img]

Tecnost ne pijem, i nece mi dusa ni vodu ni sok. Ne znam da li u toku dana popijem dve case vode[sm=smiley13.gif] Nekad namerno prejedem kiseli kupus ili crni luk uz rostilj samo da osetim zedj i gutam 'ladne vode[sm=jezicek.gif]

Ufffffff, meni nedostaje posao, radila sam aktivno do NG, pa mi otvoreno bolovanje od 20.januara...tako sam bila i planirala, nego nije mi se mililo kada se priblizilo, ali dr presece i sta je tu je.

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 14:17:03)

Stvarno svaka cast svim radnim trudnicama!!
Ja sam se tek uzelela posla- otisla sam na prvo trudnicko u maju 2012.g. Porodiljsko trajalo do novembra 2013. Onda iskoristila ceo godisnji pa drugo trudnicko otvorila u februaru..I eto jos godinu necu raditi. MM nerazume kako moze da mi nedostaje posao..stresan je i donosila sam i kuci cesto da radim..ali eto moze.
Ja u aprilu punim 31.g. Pozurila sam sa drugom bebom da bih imala vremena da odmorim, pa za neku godinu mozda i trece[sm=zz_wink.png]
Stigli mi rezultati briseva, svi su ok..sad da nosim doktorki i da mi da uput..
LO..jeste, sto se vise blizi ja osecam isto taj nemir..bez razloga, sve je to valjda svima isto. Normalno je da razmisljamo o svemu i svacemu.. Ali volela bih da spavam [sm=smiley1.gif]

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 14:18:43)

Ne_razume....(sa telefona pa gresim)

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 15:29:30)

IZVORNA PORUKA: degu

Dunjči ja nikako da pohvatam jesi li ti na bolovanju ili radiš [sm=smiley36.gif]

Na bolovanju, ali odgovorno lice, pa mi stiže jedno 50 mailova dnevno, tako da nema isključivanja, Tako je to u ovom poslu, jednostavno neke stvari samo ja mogu da završim (a izranjaju svaki dan), iako sam na bolovanju. Danas u banci i poreskoj samo sam ja mogla to što treba završiti, ali evo me, dogegah se nekako [sm=smiley36.gif]

Sada čekam majstora ..

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 16:07:43)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

NM i ja se nadam da si dobro, meni tvoj OGTT ne izgleda strašno, ja očekujem da će moj biti mnogo, mnogo gori ..

Problem je ta vrednost 7.5 posle 120min, treba da je vise pala. Bila sam jutros kod dr, kaze to je granicno. Da je npr. 7.7 slala bi me hitno u Betaniju.
Jos mi samo to treba.

Klarita, taman dodjih online kad me zvali iz Kacinog vrtica da dodjem po nju, povracala je 2 puta. Ovaj put od slajma. Kaslje uzasno.
To u petak noc je mislim bilo od salame, samo ju je ona jela.

Jos sam na fb procitala za PE muza, stomak mi je od onda stalno stvrdnut.

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 18:16:59)

Samo da vam mahnem, sama sam sa detetom, pa ne mogu bas puno da pisem, muz danas dolazi kasno, a i ja sam puna obaveza, iako sam od pre 20 dana zvanicno na bolovanju. NM, sta je to PE?

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 18:25:04)

Stara clanica na RR, nick joj je Poison Eve, pa skratih.

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 21:57:16)

Stigla iz školice, bile Pari i ja, zadovoljna, pišem kasnije [sm=smiley1.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (3.3.2014 22:01:52)

NM drži se, znam da je lako reći da se ne potresaš, i sama sam se potresla [sm=smiley13.gif]
mazi stomačić i okupiraj se pozitivnim mislima i vezom između tebe i bebe :)
Dunjči, pa jes istina da si nezamenjiva [sm=smiley36.gif]

dunja123 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 3:50:39)

dobra vam noc prijatelji.....
jao ne mogu da spavam....juce i danas me je bas boleo stomak i stezao se onako i stvrdnjavao.uhvatila me frka. sutra idem na ekspertski.ne mogu da docekam.zato ni ne mogu da spavam.
masem vam svima

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 8:10:24)

Dunja123, kad sam videla da je zadnje pisanje oko 3h jutros, pomislila sam da nam se neka porodila [sm=smiley36.gif]

NM,[sm=smiley31.gif]

Maro, okreci li?

Dunja, ne napisa nam nista o skolici (i majstorima)[sm=smiley1.gif]

Fidelity, ja ne kucam na telefon, pa gresim, nije namerno, nego brzina...tako da, opusteno.

Ko pije [sm=kava.gif]

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 8:33:44)

Dobro jutro...:)
Pijem ja..[sm=smiley1.gif]

Nervira me da se corim [sm=smiley23.gif]na ovom mobilnom ali lap top sam uzela samo kad sam se registrovala i stavila tickere..Ne mogu da sedim za stolom a s ovom stomacinom mi tesko da se namestim i na krevetu[sm=smiley36.gif]
Sinoc sam mislila da ce da krene..Nesto se beba spustila, inace mi je pod rebrima, i osecala sam pritisak dole..Ali nista se dalje nije desavalo. Jedino sto osecam blagi bol u predelu besike..Od sinoc ne prestaje.
Jedva cekam kontrolu u cetvrtak.

Masem vam svima, odoh da ugrabim jos malo sna dok cerka spava..nocas sam sve nesto na preskok spavala.....

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 8:33:51)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Dunja, ne napisa nam nista o skolici (i majstorima)[sm=smiley1.gif]

Klari, evo me, naspavana. Sinoć sam bila ko prebijena ..

Majstori ne rekoše konkretno ko što sam očekivala, ali u principu, većina zidova bi trebalo da se lupa, da razvedu napajanje za dve peći, uvedu uzemljenje u neke utićnice, spuste ih (jer su visoko) i dodaju još 3-4 utičnice u stanu. Kada im napravim plan daće mi cenu ..

A u školici je prvi čas svih dva sata predavao dr. Živanić (on recimo važi za najboljeg stručnjaka za 4D u Beogradu).

Pričao je o fiziologiji trudnoće kroz simestre i o porođaju, detaljno sve. Mislim da je sledeći čas tema "Pravilna ishrana u trudnoći", pa zatim ide Nega kože u trudnoći. One teme koje mene interesuju dolaze nešto kasnije -motorni razvoj deteta od rođenja do prve godine, komunikacija i način stimulisanja govora itd.

Jedino što mi je smetalo što smo svi zbijeni, ja sam se bila ukočila poslednjih pola sata (sedimo na nekim plastičnim stolicama). A bebac je svo vreme udarao, kao da je oset__io da je puno beba oko njega u stomacima [sm=smiley36.gif]. Ima nas puno, a dosta je i tata, koje se smaraju, mm sigurno neće dolaziti. Obradovao me prevoz, stigla sam do tamo i nazad i nazad za sat (po pola sata), bilo bi super kada bi uvek bilo tako brzo. Doduše do i od stanice u odnosu na stan, imam po nekih 10 minuta pešaka.

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 8:42:07)

Fidelity, uzivaj cim mozes...

Dunja, ja mrzim, ali mrzim majstore [img]http://www.cosgan.de/images/midi/boese/r073.gif[/img] Imala sam na "hiljade" po kuci pre nego da se rodi K i svaki put se jezim kad cujem da neka od vas ima majstore[sm=zmeden.gif] Ako ti kazu za tri dana gotovo, odmah racunas pet, ako ne ugovoris s njima skupljanje loma za sobom, podrazumeva se da nece...ma gadim se, majke mi. A, mm non stop renovira svoje lokale, meni muka kad pocne da prica i vidim kako ga zafrkavaju i otezu mu, i onda sam mu zabranila da mi prica o tome, nego kad je gotovo da me obavesti.
Zelim ti puno srece i strpljenja[sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 8:51:52)

Budite mi dobro danas, ja odoh da perem kosu, pa na neki sastanak [sm=smiley31.gif]

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 10:05:57)

dobro jutro!
evo i ja da dodam par reči o školi roditeljstva...svidelo mi se prvo predavanje, dr Živanić je jako lepo objasnio trudnoću i porođaj...jedva čekam sledeća predavanja...mene interesuje i sve oko dojenja tako da verujem da ću i tu saznati dosta...

inače mene već nedeljama muče sinusi, noću me glava prilično boli...juče mi izašao i herpes na nozi, verujem da je zbog toga što mi je imunitet oslabljen...

kako ste vi?

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 11:09:19)

Ja sledece nedelje ulazim u 9. mesec [sm=smiley16.gif] sad sam nesto gledala, pa se zagubih...mislila sam tek za dve nedelje...jos jedan dokaz koliko sam pogubljena u ovoj trudnoci. U utorak po briseve i ostalo za CR, uffff jedva cekam i ne cekam, i strah me i nije.

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 12:06:28)

Pozdrav debelice!

Klarita mislim da si se zabrojala, barem ja ulazim u deveti tek za dvije sedmice...sa punih 36 valjda se ulazi u deveti [sm=zmeden.gif] al da se oduzilo, oduzilo se...

Ja imam bolje i losije dane, al barem me ne muci ni zgaravica, ni oticanje, ni nespavanje, nista osim onog mog nemira...juce sam konacno dopunila torbu za bolnicu, kupili smo paket malih pelena da mogu da ubacim dio u torbu za bolnicu, kupila komprese, paracetamol, bivacin i sad smo potpuni....ostalo imamo...jos da spakujem torbu i mogu ici da se poradjam...a za malca jos dusek da kupimo, napravimo raspored u sobi, montiramo krevetac i gotovo....na momente mislim kako ima citava vjecnost do punog termina, a nekad osjetim da se bas priblizilo...cas se mislim hocu li ja to moci, cas sam puna entuzijazma kako cu ja to sve da uspijem a da ni ne trepnem [sm=smiley36.gif]

Bravo za skolicu, meni je mnoooooogo znacila, iako kazu da je praksa jedno teorija drugo, meni je u kljucnim momentima valjala ta skolica, ako nista drugo mogla sam da reagujem na neke stvari na vrijeme jer bih se sjetila nekih predavanja, da znam kako da se snadjem i sa prvom temperaturom, i sa dojenjem i sa kupanjem, ma sve sve...i uvijek je svima preporucujem, pogotovo sto vi imate i besplatnu skolicu, kod nas se iskljucivo placa...al vrijedi svake pare. [sm=bravo.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 12:37:32)

LO, ja gledala OVDE Po tome ispada po mome, ali nikad nisam znala da se snadjem sa nedeljama i mesecima, niti sam se opterecivala, nego mi sad vec postalo tesko...kako 'oce [sm=smiley36.gif] Ja cu na zakazani drugi carski, otprilike dve nedelje pre termina, ato mu dodje kraj marta, pocetak aprila, pa mi svejedno[sm=smiley36.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 12:47:50)

I to sto kazes, svejedno ti je...ali i ovdje kaze 36-40 je deveti mjesec? Ja sam sad 34+1 znaci jos 14 dana do 36+1...ma nije ni bitno, bitno da mi udjemo u deveti i da izguramo sto duze u devetom zbog nasih bebica [sm=bravo.gif] A i na komisiji su mi izracunali da mi je deveti tek od 18tog marta [sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 13:32:51)

Dobar dan ženskice,vidim usitnilo se [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Ja danas ušla u 8 mesec [sm=smiley16.gif] Vreme leti!
Mi kupili ivericu za orman,pa ovih dana mastor da nam napravi,mada naravno to nije veliki posao kao kod Dunje.
Ljubim vas sve [sm=rozica.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 13:45:46)

Pozdrav trudnice, evo i ja da se javim. NM saljem zagrljaj pun podrske.
Kad sam procitala da Dunja i Pari idu u skolicu pomislila sam kako vec, ja tek treba da se prijavim, ali onda sam procitala da je to skola roditeljstva, a ja cu ici ovde u Novom Sadu u skolu za trudnice. A ona pocinje u 28-oj nedelji ako se ne varam. Ja se ovih dana odlicno osecam, tj vec par nedelja, i necu da se ureknem, kazu da je sad zlatno doba trudnoce, drugi trimestar. A danas konacno idem da si kupim neke pantalone, legla plata, a otvorio se H&M. Blago meni :)

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 13:52:26)

da, da, ovo je škola roditeljstva, a škola za trudnice je uglavnom pri DZ-u i počinje oko 26-28. nedelje... Ja bih išla i u tu školicu...

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (4.3.2014 14:07:49)

Ja sam sad zvala skolu za trudnice, da se prijavim. Rekli su mi da dodjem 30.04. Mene jedino nervira sto je skolica pre podne kako cu ja to sa poslom, nemam pojma. Ako bude od 9 h, valjda cu se nekako uklopiti, ali nije mi jasno zasto nemaju i termin poslepodne.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>