RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 12:13:49)

IZVORNA PORUKA: Moja sreca

Da vas pitam kad su poceli grcevi u nogama da vas muce,ako su vas mucili? Mene poceli skoro,a sve nesto mislim da je rano.

Mene pre dve noći uhvatio grč u listu, bolelo je baš, baš, a posle me blago držao grč ceo dan i kada sam hodala. U stopalu me uhvatio prvi put pre par dana, i nije se ponavljao, za sada.

Torbica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 12:20:53)

Dunja, cim osetis da krece grc, pokusaj prste na nogama da vuces prema napred, prema prednjoj strani potkolenice. Odmah jenjava. Poljubac svim stomacicima

Ana RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 12:22:44)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Dunja, cim osetis da krece grc, pokusaj prste na nogama da vuces prema napred, prema prednjoj strani potkolenice. Odmah jenjava. Poljubac svim stomacicima

Baš sam htela da ovo napišem ali nisam znala kako tačno da objasnim [sm=smiley36.gif]

Meni je to stvarno odmah delovalo.

Torbica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 13:19:05)

[sm=smiley1.gif] odlican savet. Mene je pred kraj trudnoce znalo uhvatiti, nocu, medjutim sa ovim fazonom sam se odmah resavala bede. Valjda se tako poboljsava venska drenaza. Ugao koji cine stopalo i potkolenica treba da bude 90 stepeni i manje.

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 13:29:10)

Pozdrav debelice!

Tu sam ja, al nesto mi se ne pise...cekam i nadam se da ce da krene porod, iako imam jos fore, ja bih sto prije nekako....izgleda da mi ni ovaj put ne gine patologija i indukovan porod....vole djeca biti kod mame u stomaku pa to ti je....

Klarita, da znas da ti zavidim, znas i kad ces da se porodis [sm=smiley1.gif] brzo ce to a datum ne moze biti ljepsi.

Inace ja se zezam da ako i krene ovaj porod ranije da cu da se porodim u subotu na nedjelju u vremenskoj rupi ili za prvi april...nema trece, tj ima...indukcija [sm=smiley36.gif]

Bas sam nesto postala negativna po pitanju poroda, ne volim to, jedva cekam da se mazim sa svojim bebanom, a sve razmisljam kad ce i kako ce to da se desi...ufff...

Sto se tice tih grceva, i ja znam za taj savjet al nikad nisam uspjela da ga primjenim, jer kad me grc scepa, nema sanse ni da se uspravim u krevetu, a kamoli da kontrolisem nogu u tom momentu. Meni je posao rjesavao magnezijum, i to odlicno...cim krenu grcevi ja znam da mi fali magnezijuma, i krkam par dana one kesice magnezijuma, par noci me jos hvataju grcevi i onda nema jedan fin period....inace sam sklona tim grcevima u listovima u svim mogucim situacijama....ne znam zbog cega...

I tako.....ljubim vas debelice, budite mi dobro!

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 14:27:21)

Zdravo,zenice [sm=smiley1.gif]
Ja imala goste par dana,pa nikako da pridjem kompu.
Klarita,super ti je datum [sm=bravo.gif] Ja bas volim datume koji imaju neki red [sm=smiley36.gif] 4.4.2014.
Milice,ja ovih dana mucnine ubijam bademom i lesnikom ili grisinama. Uglavnom pomaze.
Blago vama sto ste pri kraju.Ja sam bas nestrpljiva da se druzim sa bebicom,a tek sam krenula [sm=jezicek.gif]
Sto se tice majstora...muka mi je od njih.Jos nisam upoznala majstora koji nije zakasnio makar jedan dan sa poslom,ali su cesce nedelje u pitanju.Evo i sad cekam jednu budalu koja nam je radila spusten plafon.Nemamo svetlo u dnevnoj i problem je u instalacijama koje idu kroz taj knauf na plafonu,a samo on zna gde su.Ako pozovem drugog,mora da mi rusi ceo plafon [sm=zz_banghead.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 14:32:18)

Srećo,Dunjči i meni je za grčeve pomagao mg direkt,a sad mi za trnjenje ništa ne pomaže [sm=smiley36.gif]
LO još samo malo...biće sve u redu,mada je normalno da postoji nestrpljenje i nervoza [sm=smiley31.gif] Ne znam da li je gore da ne znaš ništa,kao ja,ili da znaš šta te čeka.
Anči [sm=smiley36.gif] meni su kod mučnina pomagale jabuke. To je voćka koja sam projela u trudnoći [sm=smiley1.gif]
Moja bebi je baš nemirko. Mnogo me udara u desno rebro,čak me i bubreg iza boli ako je to moguće [sm=smiley29.gif] Čekam da bude ormarić gotov,baš se odužilo,kad smo već kod majstora [sm=jezicek.gif]

Ivanka 75 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 14:34:48)

Meni je za ono malo mucnina pomagao keks, sednem pa polako grickam i ono prodje.

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 14:53:02)

Spremaj opet keks za drugu turu [sm=smiley36.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 14:56:51)

Ma Jole ne plasim se ja onoga sto ce biti, bice kako bude moralo, nego bih ja da ovaj put samo krene...sto kaze mm nismo dozivjeli ni frku da trcimo u porodiliste [sm=smiley36.gif]

A kad smo kod mucnina, ni kod mene nije bilo mucnina, al zznam da ne smije prazan stomak biti...a mene jutros nakon dorucka kojeg i inace jedem, podigao mi se zeludac i sve povratim...ne znam sta to bi, al od hrane sigurno nije bilo! Poslije nista....ko da nije nista ni bilo...u ponedjeljak kad sam isla sa kontrole rekla sam dr da ne zelim da se vidimo na iducoj kontroli [sm=smiley36.gif]

Joj Dunja, majstori, na vrh glave su mi se popeli u prosloj trudnoci kad smo renovirali, a kad im kazes nesto i oni se postave prema tebi po principu ti si zensko sta ti znas, tu sam ludila....mm radio, morao neko da ih kontrolise a oni bahati...ufff....

Ushtipak -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:05:51)

Evo i mene. Dobila sam jos visi pritisak, pa mi je dr uvela methyldopu i spustila mi je na normalu za jedan dan. Sad samo jedem neslano, nemasno, neslatko i pijem lekove.
Klarita, tebi i meni isti dan zakazan carski [sm=smiley1.gif] Samo mi se cini da ce meni termin biti mnogo blize? Ako izdrzim do tada.
Moram da se posebno trudim da se ne nerviram ovih dana, jer za razliku od svih ostalih trudnica kojima rodbina i tazbina pomazu i danju i nocu, moji se uopste ne potresaju oko mog predstojeceg porodjaja. Svekrva mi je, jadna, umrla, svekar je jako star, s te strane i ne ocekujem pomoc. Moja mama je zakazala neke lekarske intervencije koje odlaze vec godinu dana bas za nedelju u kojoj ja imam carski (?????), a i neki nocni rad na poslu. Zamolila sam mamu, tatu, sestre, ako mi se nece naci tu cak ni za babinje, cak ni za sam dan porodjaja, da pricuvaju dete dok me muz odvede u bolnicu, da mi makar skuvaju svako po jednu serpu necega da zamrznem, jer necu moci sa ranom da jos i kuvam, i da dojim novorodjence i da brinem o dvogodisnjaku. i sta mislite? I dalje mi je prazan zamrzivac. Ne znam da li mene to drmaju trudnicki hormoni, ili su oni stvarno sebicni ispali u ovoj situaciji?

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:07:52)

Zene,ja sam do sad imala samo jedan pregled,onaj prvi u 7 nedelji i dr mi je rekla da dodjem za tri nedelje. Prvi pregled je bio UZ vaginalnom sondom.Kakav je drugi pregled? Ima li neka tema sa svim pregledima u trudnoci? Kad se sta radi?

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:28:10)

LO onda se navrzni na mužića,da ubrzaš [sm=smiley36.gif] ja bogami jedva čekam da uđem u deveti,živa sam željna [sm=smiley16.gif]
Uštipak bitno da ti dali terapiju i da se pritisak spustio. Baš mi je žao što ti niko ne pomaže [sm=smiley13.gif] i ne,nisi sebična ti,sebična je tvoja okolina! Nadam se samo da neće još i gosti da ti se navrznu na babinje,kako je bilo sa sinom?
Anči otprilike do 12 nedelje,tj do dabl testa su uglavnom pregledi vaginalnom sondom,jer je beba baš malecka,od dabla na ovamo ti je sve preko stomaka. Pretpostavljam da ćeš na sledećoj kontroli da dobiješ uput za dabl,to ti je prvi ekspertski uz.

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:29:07)

Ana imaš ovde nešto o pregledima u trudnoći KLIK mada svi drugačije rade. U suštini bi trebalo u 12. n da odradiš ekspertni UZ i dabl test, ako je sve ok dolaziš jednom mesečno. 2. ekspertni bi trebalo oko 24.n i tad se detaljno pregleda srce.
Uštipak bolje što ti je uvedena terapija, pritisak treba držati pod kontrolom. A što se tiče tvojih, ne znam šta da kažem, ja unapred ni od koga ništa ne očekujem, planiram da u 9. mesecu nakuvam sebi ručkova da imam kad izađem iz bolnice a ako neko bude hteo da pomogne, dobrodošao je. Ali ti stvarno nećeš biti u stanju da se još pored rane i bebe, brineš i o malom detetu. Možda bi trebala otvoreno da zatražiš pomoć. I ja sam takva da ćutim i nikad ne tražim ništa i čekam da se neko set__i i izvučem uvek deblji kraj.
Ja sam danas bila u savetovalištu, pritisak 90/60, ugojila sam se 2.5kg za mesec dana i imala sam smešan UZ. Dr-ka mi je samo registrovala srčanu akciju, mogla je i toliko da preskoči, oset__im da se beba mrda, ne treba mi UZ samo da čujem srce kao da sam u 7.nedelji al ajd dobro, takav nam je zdravstveni sistem.
Jolence to i ti apstiniraš? [sm=smiley9.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:35:32)

Degu omrsila sam se jednom pred kraj četvrtog tek,nakon čega mi je dr reko da mi je skraćen grlić i da nemam odnose,ko da sam se odnosila bože me sačuvaj koliko [sm=smiley36.gif] Posle toga,mm navuko strah pa me izbegava,tako da čekam deveti ko ozebo sunce [sm=jezicek.gif] A ti?

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:41:26)

i mm navukao strah još od početka [sm=smiley36.gif] kaže još kad je saznao da je ćerka, nema šanse, aj da je sin a ovako mu baš neprijatno [sm=smiley36.gif]
doduše i ja sam u strahu tako da to ne bi ni na šta ličilo, al se nadam da ću u 9. mesecu uspeti da ga iskoristim [sm=jezicek.gif] mada baš šteta, baš se osećam nekako sexi :)))))

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:45:02)

Šteta da ne iskoristimo ovo sexy telo [sm=jezicek.gif]
al neka,sve zbog beba,biće.....kad imamo vremena od flašica,dojenja i nespavanja [sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:51:45)

Ma nije mi problem stvarno, bojala sam se da ćemo nekako izgubiti tu bliskost, da ćemo se udaljiti, al sam od drugog tromesečja toliko slepljena za njega kao krpelj, sva sam zaljubljena [sm=smiley36.gif] jadan čovek, samo ga grlim i cmačem [sm=smiley36.gif]
Nek uživa sad, kad dođe beba, biće na drugom mestu [sm=zz_wink.png]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:52:45)

khm,khm Kak'i su ovo razgovori u sred belog dana [sm=jezicek.gif]
Kako li izgleda to "odnosenje" sa ogromnim stomakom [sm=zmeden.gif] Mi jos nemamo taj problem. [sm=zz_wavespin.gif]

Hvala za informacije,sad cu da procitam ono pod KLIK [sm=smiley36.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 15:55:00)

E Ana nama pao mrak na oči zbog neodnošenja [sm=smiley36.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 16:53:31)

Zene drage, od cega ste vi?[sm=jezicek.gif] Ja se odnosim od 5. meseca, ali mi uopste nije do tog s ovolikom stomacinom. Umorim se prvo dok se popnem na sprat do spavace sobe, pa dok se skinem, legnem i namestim, ja lipsala [sm=smiley19.gif]

Moja sreca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 17:23:18)

Pomaze mi to pomeranje stopala,samo dok se ja razbudim i skontam sta treba da radim vec me iznervirao taj grc.
Sto se tice odnosenja meni je tako bilo mrsko do skoro,e a sad je vec druga prica [sm=smiley36.gif] pa dok potraje ili dok dr ne zabrani.

Cecana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 22:06:39)

Cao svima,
ja sam imala avanturu sa ginekolozima, cisto da ne bude dosadno i da mi ni jedan dan ne prodje bez brige.
Juce odem kod mog dr u dom zdravlja-koga hocu da menjam vec duze vreme,ali svi kod kojih hocu da se prebacim vise ne primaju nove pacijente[sm=zmeden.gif].Uglavnom dr. me pregleda metodom pipanja, da ne kazem stisklanja po stomaku i utvrdi da mi je materica veca nego sto bi trebala da bude u 10 nedelji.Da mi uput za Betaniju. Ja probdim noc od brige, mada sam bila kod moje dr. privatno pre 10-tak dana i sve je bilo u redu.Odem u Betaniju jutros, primi me neka fina dr na patologiji,pogleda na ultra zvuku i vidi miomčić-(tako ga je nazvala pošto je jako mali( na zadnjem zidu materice.
Pitala sam je da li on može da smeta u trudnoći, na šta mi je odgovorila da ne bi trebalo,ali da mora da se prati.
Ja nisam nikad imala miome,mada me čudi da moja dr.nije videla na uz,a ovaj dr.koga sam htela da menjam metodom pipanja kaže-možda imate neki miom.
Bila sam i kod endokrinologa na kontroli, štitna mi je ok tsh 1,84 ft4 11,kaže dr. da je sve u redu,zakazala mi je kontrolu za 6 nedelja.
Da li neka od vas ima miom na materici?

Cecana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 22:08:32)

Što se odnošenja tiče,nama je zabranjeno preventivno do 12 nedelje,mada je sve u redu.
Videćemo posle toga, mada je dr.rekla "posle kao penzioneri"[sm=jezicek.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (27.3.2014 22:31:04)

Cao drugarice,

Nema me puno jer ne mogu ni da sedim za kompom koliko me stegao isijas...Poludecu od njegaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! [sm=smiley19.gif]

Danas sam isla na UZ i bebe je super dobro...Teska je 2211gr i doca je rekao da nije ni mala ni velika za svoj uzrast, vec je taman za pune 34 nedelje. Bas sam srecna. [sm=smiley1.gif]

Inace, tata nam je krenuo iz NL danas kolima, spavace u Nemackoj i sutra nem stize predvece....Juuuupi!!! Tako da od ponedeljka startujemo sa sredjivanjem stana i sobe...Mnogo je mi sada lakse, jer sam brinula kada cemo poceti i da li cemo uopste stici...Ali sada ce biti sve ok, jer imamo dovoljno vremena.

Sto se tice odnosenja - mi smo se odnosili jedno 2-3 puta u 6 mesecu i to je to...Uglavnom smo se oboje plasili da ne napravimo neki belaj, jer ja inace imam problem sa urinarnim infekcijama.

Ljuuuubim vas puno sve [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>