RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

ivaMark -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 11:37:06)

Zdravo mame [sm=smiley1.gif]

Dijana, tako se moja budila ali je imala 8meseci, i uvela sam joj veceru... (mi smo pocele sa namlecnom ishranom sa 5,5meseci) od tada spava bolje.. Mada, on je mladji [sm=zmeden.gif]

Moja J se strasno znoji, njoj je kosa u kuci mokra, ne usudjujem se da izadjem sa njom napolje pre sedam a do tada ludi po kuci. Pije vodu, mislim i po 750ml dnevno ako ne i vise, vec par veceri nije htela mleko da pije nego trazi vodu, nocas se budila i trazi VODU.
Izgleda da cemo da se oprostimo od vecernjeg mleka [sm=smiley36.gif]

Emice i meni je jedan od tih dana....

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 12:29:09)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Dobro jutro drage!
Ljsiho, a sto nije normalno dati analgetik ako dete boli? Pazi, sika ce je utesiti ali boli i dalje, analgetik ce popiti i nece da je boli vise, sta je tu nenormalno?
A to budjenje radi prduckanja na 15 minuta u 6-om mesecu? Ne znam....To se nekako vezuje za mladju bebicu. Opet, ne kazem da nije moguce, ali da je retko, jeste.

Brufen je samo analgetik? Ne znam ja kad cujem brufen meni je to strasno, pa ja nikad ne pijem brufen.[sm=smiley36.gif]

Moja D je prduckala bas puno ne znam da li se secas koliko sam se zalila ovde i upravo na to budjenje. Zvala sam dr svake nedelje kao ludak tokom uvodjenja cvrste hrane.

A sto se tice calgela, ma da i sama ga trazi ali joj to valjda samo trenutno olaksa situaciju sa zubima, vec nakon pet minuta nam dodje isto.

Nego nas dve se izigrale, bile na ringispilu (prepodne kad lepo nema nikog) vozale se, eno je komirana a ja kuvam rucak po ovoj vrucini. Kapiram da cu sad ja jedno hladno pivce da gucnem[sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:06:31)

Joj Torbi upravu si skroz[sm=smiley36.gif]
Doktore izvinite moje dete nece da spava. Pa dajte mu pivo da se opusti[sm=smiley36.gif]
Vase je proslo a ja cu izgleda tek da kukam :-)
Mi smo ipak odlucili da ostanemo jos dva dana. Ne mogu da putujem, iscrpljena sam i nemam snage da nas spakujem i jos da 4 sata zongliram i animiram decu. Pa onda raspakuj....sto ne mozes danas ostavi za sutra[sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:18:43)

Pozdrav mame,
sta fali brufenu ? Sigurno je efikasniji protiv bolova od zubica od cilibarske ogrlice [sm=smiley36.gif]

Nisu isto brufen i paracetamol ali su po efektu slicni i deluju kao analgetici i antipiretici. Stvar je individualnog izbora ko sta voli [sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:22:41)

A mozda ga muce i zubici[sm=zmeden.gif]
Jedva cekam da progovri pa da mi lepo kaze kao Vuk mama boli me to i to:-)
Idem da iscackam temu o zubicima.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:32:14)

Ova moja nikako da zaspi. Na kraju sam joj namazala zubice legla pored nje i mazila. Okrete mi ledja i zaspa.[sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:41:14)

Kosta vec sat vremena spava. Malo se okretao , stavim mu dudu i on nastavi da spava. Ali skinula sam ga golog i samo stavila pelenu. Rasirio se koliko je mogao[sm=smiley36.gif]

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:54:09)

mi isli do naseg duhovnika,krece post uskoro ,a i da vidi Doru,bas nam se obradovao,no unisti nas vrucina Dora se nenormalno znoji sve joj glavica bude mokra pa je tusiram i oblacim komotno

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 13:54:21)

Maslacak kad spomenu ćilibarsku ogrlicu,dok ju je nosila Dori se cijedilo iz usta kao iz česme i ja joj prije par dana skinem kad sam je kupala i nikako da opet vratim i dijete prestade pljuvat [sm=smiley1.gif].Kako bi mi godila jedna šetnjica a po ovakvoj vrućini ne mogu nikud.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 14:22:21)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Pozdrav mame,
sta fali brufenu ? Sigurno je efikasniji protiv bolova od zubica od cilibarske ogrlice [sm=smiley36.gif]

Nisu isto brufen i paracetamol ali su po efektu slicni i deluju kao analgetici i antipiretici. Stvar je individualnog izbora ko sta voli [sm=smiley1.gif]

ne znam mi lekove ne koristimo i pu pu pu nadam se i da necemo. Par puta je pila parecetamol zbog temperature, i fizioloski za nos smo koristili i to je to. Kazem ja kad cujem brufen meni je to ravno drogiranju [sm=zz_mask.png]

o da i linex hehehe

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 14:31:34)

Samo je 20 minuta spavala. Vratila sam joj cuclu, ali nije mogla da nastavi. Izgleda je njoj problem da se namesti.

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 14:38:06)

Sanjice muke nase[sm=smiley13.gif]
Kosta je uspeo da odspava sat i 15-20 min.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 14:41:01)

Dijana pa super. Nije 15 min. Mozda ga je stvarno preko dana isto mucio stomacic. cekaj ovih pet dana da vidis hoce li biti pomaka. A sto se tice dr, pa zovi ga i reci da ima gasove svaku noc i da se budi i place i da si na svoju ruku uvela linex ali i da se dalje budi ali je bar prestao da place. I sve ispricaj. Ako je dr iole dobar covek saslusace te. Ponavljam ako ima plikcice na guzi i gasove moguce je da je kandida. kod nas to nije bio slucaj, ali ne mora da znaci da nije kod vas. Ma sve ispricaj

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 14:45:16)

Sta li onda ovu moju muci. Boga mi od danas primenjujem Torbicin savet za uspavljivanje. Tesko ce mi biti da je slusam kako place, ali moram da joj pomognem.

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 16:10:47)

Dora spava već sat vremena,ja mm napravila večeru,ja sam od sinoć na dijeti zbog duvanja stomaka,jedem supu,dvopek, jogurt i salate,tako ću do nedelje pa da vidim hoće li biti išta bolje mada mi se čini da je danas manje naduvan nego juče.

Trcosava -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 16:16:57)

Brufen je majka mara.

Pričam o sirupu naravno, na Anu ne deluje paracetamol kad ima T.

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 16:17:40)

Joj Ljisho [sm=smiley36.gif], brufen je prost analgetik (ibuprofen) ni blizu droge, hehe. Kad je indikacija - moj apsolutni favorit. Paracetamol je slabiji, krace mui je dejstvo i koristim ga jedino u vidu supozitorija, cepica. Za ovih 6 godina samo smo jednom imali situaciju da kombinujemo brufen sirup/paracetamol cepice i temperatura je spala za dan.
Deda dosao, odveo decu na sladoled posle rucka, mali spava, mm zadremao a ja sam iskrojila majicicu pa nastavljam dok je cistac od dece. [sm=smiley1.gif]
Sanjice, samo ti nju tesi, pridji joj na svakih par minuta u pocetku, mazi, pevaj, ljubi... Ja sam cak stekla utisak da oni nekad isprazne zivce, kao da izbace frustraciju i zaspu kao jagnjad...

big mum -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 16:33:45)

Poz mame

Vjerovatno ste ovo već negdje pročitali ali nije na odmet da malo obnovite gradivo[sm=smiley1.gif]

OD DETETA, RODITELJU...

1. Moje su ruke male. Zbog toga mi je nekada teško da spremim krevet, crtam crtež, bacam loptu…
Moje su noge kratke.... molim vas usporite kako bih mogao s vama držati korak...

2. Moje oči ne gledaju kao vaše... pustite me, molim vas da malo sam istražujem.
Ne ograničavajte me bespotrebno...

3. Posao će uvek biti tu, a ja ću biti malen još samo na kratko vreme...zato odvojite vremena da me strpljivo i s ljubavlju podučavate o svetu koji me okružuje...

4. Moji su osećaji nežni... molim, vas, imajte obzira prema mojim potrebama.
Nemojte me čitav dan kritikovati (ni vi ne biste želeli da vas čitav dan kritikuju!).
Ponašajte se prema meni onako kako biste i vi želeli da se prema vama ponašaju...

5. Ja sam poseban dar...molim vas cenite me onako, kako to zaslužujem...Pustite me da budem odgovoran za ono što činim....Vodite me i učite s ljubavlju i strpljenjem...

6. Trebam vašu podršku kako bih mogao rasti i razvijati se...Pazite, kako me grdite... Grdite moje greške, a ne mene...

7. Pustite me da sam odlučujem o sebi... Dopustite mi da pogrešim, kako bih iz svojih grešaka mogao učiti... Tako ću jednoga dana biti spreman donositi odluke kakve život od mene zahteva...

8. Molim vas, nemojte raditi umesto mene....Tada osećam da svojim nastojanjima i zalaganjem nisam ispunio vaša očekivanja....Znam da je to teško...Ali, nastojte ne upoređivati me s mojim bratom ili sestrom...

9. Ne bojte se otići na vikend bez mene...ponekad deca trebaju slobodan vikend od svojih roditelja, jednako kao što i oni trebaju odmor od svoje dece... Osim toga, volim videti kako se volite i kako je vaš brak poseban...

10. Molim vas, volite me i onda, kada izneverim vaša očekivanja...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 19:44:48)

Dobro veče mame,mi smo se skoro vratili iz vrtića,bili smo na proslavi i opraštanju predškolaca od svojih vaspitačica,plakala sam kao kiša...imamo dosta slika ali nisam u stanju da ih sada skidam iz aparata.Jutros od 4 i 30 sam na nogama...radim prijem od 5 i 30,a danas smo u 16 imali i taj roditeljski tj. moj sin,dobio je i diplomu-zahvalnicu....a za koji dan i najmlađi se rastaje od svojih vaspitačica iz jaslica i prelazi od septembra u mlađu grupu

adulence -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 20:12:14)

Dobro vece mamice,evo ja samo da vas pozdravim,mi sutra idrmo na more....puno vas svr grlimo i ljubimo...

Anoniman -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 20:56:17)

MiLj, ja sam bogami mojoj zbog zubica (imali smo bas muke) davala cesto pred spavanje malu dozu ili paracetamola ili ibuprofena. I dr je bio u fazi - mazalice pomazu malo, ali kad bas boli samo sirup moze da pomogne.

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 21:36:58)

Adulence, sretan put! Lep provod i odmor! [sm=smiley31.gif]
Ksena, pa naravno, ista prica kod mene, kad je indikacija, dajem, zato sluze. Mislim, nikad ne obaram temp ako ne dostigne 38.5 i to, ali kad treba, sta god od lekova, obavezno..
Imali smo goste, sutra mi je ludilo dan.
Ujutro menjam soferku sto deca razbise neki dan, pa zdravstveno osiguranje za more i jos neke nabavke...
Pozdrav svima

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (11.6.2014 21:55:56)

Zdravo mame ,svratih da vidim sta ima
ADULENCE srecan put lepo se provedi

mali_mis -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (12.6.2014 6:30:11)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Adulence srecan put i lepo se provedite na moru.
Moj mali zvrk je juce samo haos pravio. Prvo mi je isutirao tacnu iz krila (jedem ispred kompa dok ga mama cuva), sa sve toplim graskom. Tako da sam ispakle guzicu, i vijali smo grasak narednih sat vremena po tepihu, koji je zelen [sm=smiley29.gif]
Jos uvek ne hoda sam, vec samo uz ruke, ali je u nekom fazonu, da recimo dovedemo ga do sudopere, on se uhvati za nju, ja ga uhvatim ispod miske, i onda on pokusava da se popne uz nju. Kao da sam pauka rodila.
E onda je uvece, sedeo na tepihu pored mene, i igra se sa plasticnom flasom, i drnda pelenu, koju je uspeo da skine, i na kraju se pokakio i popiskio posred tepiha.
Sad spava. Ja sam se povampirila da popijem kafu na miru, i da se pripremim za danasnje pravljenje haosa [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (12.6.2014 6:50:07)

adulence,zelim vam lep provod[sm=smiley1.gif]
aj,da pitam i ovde-mame,kad ste bile trudne,da li ste se kupale u gradskom bazenu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>