RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 8:58:53)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif]
Brzinski da napisem i begam[sm=smiley36.gif]
Probudio se u 1:40, 3:45, ,6 pa do pola 8 se po malo vrckao ali nista znacajno. Ali najbitnije nije bilo ate janja, kenkavljenja. Podojim ga , podrigne i nastavi spavati[sm=bravo.gif]
Veceras ponovo linex[sm=smiley36.gif]
Torbice molim te reci mi koliko dugo smem da mu dajem linex? Jel ovako kao sto mi rece MiLj?
MiLj[sm=smiley31.gif]
A danas Lesica, Lenka,Vuk, Kosta i ja kafenisemo. Bice veselo[sm=smiley36.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 9:01:19)

Dobro jutro i od mene na ovim stranama [sm=smiley1.gif]
Kod nas su pocele nesnosne vrucine. Danima dijete nisam izvodila iz stana, klima stalno radi, ma uzas. I jutros smo fino setali od 7h do skoro 8h i tada je vec upeklo. Zamislite kako sam divno izgledala u 7h ujutro kao ludak u setnji po naselju. Ali sta cu, mora jadan da uhvati malo vazduha..

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 9:29:37)

e sad me baciste u bedak sa tim nespavanjem[sm=zmeden.gif]
D spava prvu turu danas,ja kasnije odo da sredim nokte,vec sad upeklo,muka kad je hladno muka kad je vrucina jedva cekam da odemo na more da se odmorim ko covek

dijana1* -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 9:32:20)

Doco blago tebi kada ces se odmoriti na moru. Meni obicno treba odmor od mora[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 10:09:08)

Dijana, dok god ima problema. Nema tu ogranicenja, jer probiotik deluje na lokalnom nivou, u lumenu creva, ne ulazi u cirkulaciju pa da moze nesto da poremeti. Jednostavno ces prorediti kad ti se ucini da prolazi, pa na drugi dan davati i najzad prestati. Slobodno mu davaj dok god treba. [sm=smiley31.gif] I nek bude obican probiotik, ne neki forte sa gljivicama ili vec, samo bakterijsku acidofilnu kulturu.

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 10:55:54)

Teodorica spava ,ja na silu ostala budna da sredim stan pa se sjetih i da vas nešto priupitam...Već sam pisala da sam vratila kilažu od prije poroda ali zadnih sedam dana mi se stomak duva to je strašno,ne jedem ni slatkiše više ni grickalice,uzimam sad neke jogurte ali još nije bolje a po stomaku mi puca li puca.imamo li temu za to,znate li vi šta da radim,baš se ružno osjećam ovako [sm=smiley19.gif]

Trcosava -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 10:59:42)

Emice koliko ja negde čuh, onij probiotik jogurti su puni šećera i nisu baš 'zdravi'.

Ako ti se stomak naduvava, obrati pažnju šta jedeš - vrlo je moguće da te neka namirnica nadima

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:04:11)

Ne jedem više ni bjeli hljeb čak,izbjegavam i meso sa roštilja,u subotu sam ga jela pa sam mislila da ću pući.A nisam ništa novo uvela u ishranu pa da mi ne godi.

Anoniman -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:06:16)

emice, da nisi pocela da jedes nesto od voca sto je sad izaslo? sta si promenila u ishrani kad su ti se pojavili problemi?

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:07:17)

Emice, ako ti se ne smiri za koji dan, odnesi stolicu na analizu, Candida nekad hoce tako da zeza [sm=smiley13.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:09:52)

Voće i dalje jedem isto,počelo je sa ne redovnom stolicom,jogurti su bar to regulisali.Ujutru je normalan i onda polako počinje duvanje.

superm -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:14:20)

Ja vise nista na pijaci ne kupujem. Samo zamrznuto povrce. Kupujem krompir i ono sto se termicki obradjuje ali u Maxiju. Voce ili zamrznuto ili sa placa.

bubulence -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 11:17:57)

Emice slazem se sa Torbicom, proveri Candidu. nisam ej imala , hvala Bou ali jako dobra drugarica jeste a secam se da se na sve to isto zalila...

emicaa -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 12:01:13)

Sad malo pogledalšta je candida ali se guza probudila pa me prekinula,ali koliko vidjeh nema neko prirodno liječenje a nikako mi se ne ide dr.dok uganjem termin a nema mi ko Doru čuvat,baš nemam volju još i za tim,kad je moje zdravlje u pitanju baš sam nemarna,uvjek tražim izgovore da ne idem...

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 16:36:32)

Uopste ne znamo sta da radimo sa Sofijim. Bas je lepo spavala do 6 meseca i samo se jednom promenila. Spava kao zec. Preko dana 15 minuta odrema. Ne zna sama da nastavi da spava. Sinoc se prvi pyt probudila u toku noci i krenula u plac. Tacno se vidi da joj se spava, a ne zna kako da nastavi. Imate li neki savet? Torbice[sm=smiley1.gif]

superm -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 16:51:18)

Raste joj zubić ili joj je vruće

Žapkić -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 19:25:46)

Tina je danas posle popodnevnog spavanja povraćala. Povratila je sve što je pojela za ručak pre spavanja. Potom je povraćala još 2 puta , ali po malo.
Onda je dobila i proliv. Doduše, samo je dva puta kakila , ali mene hvata frka...[sm=smiley13.gif]
Nema temperaturu, vesela je, igra se.
Evo, sad sam joj dala supicu iz kesice, a čeka je i čaj od kamilice...
Ne znam samo od čega joj je to, jer sve što je danas jela-jela sam i ja...[sm=smiley13.gif]

Žapkić -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 19:36:45)

Devojke, koji čaj dajete deci kada imaju proliv?

bubulence -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 19:48:12)

virus... procitaj tamo u temu Vuki sta sam ti napisala za proliv... a za povracanje ne znam nista osim dijetice. tada joj uglavnom dajem supicu i plazmu, stapice itd...

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:10:45)

Zapkic, mi smo skoro imali stomacni, eno u temi, isti taj bez temp. Samocitirala sam se tamo.
Sanjice, moj recept za spavanje bebca kod tebe tesko. Ja sam moje naucila da se sami uspavaju i nikad problema. Sad skoro smo imali opet raspravu na forumu u temi da li uspavljujete vase dete, i tamo sam crna ovca [sm=jezicek.gif] Uglavnom, kad nauce, jednostavno, u periodima kratkotrajnog budjenja, samo nastave dalje, ne traze podrsku, tj one uslove u kojima su zaspali. (vezu se za to ljuljanje, nosanje, sta god...) Jer su zaspali sami nakon mazenja od 5-10 minuta, kako-kad, ali dete budno stavljam u krevet. Ovaj mali jos uvek zna da zakenjka ne bi li produzio mazenje, ali zna da nema manipulacije, umiri se brzo i zaspi.
Ja sam se navecerala i konacno da ves stavim da nocas opere... Nakupilo se ovih dana.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:21:53)

Eh Torbice sama se uspavljivala do skoro. Sada prodje dva sata i ona ne moze da zaspi. Juce smo ju je pustili. Rekoh da vidimo dokle misli tako. Bukvalno se zacenula od plakanja. Kad sam je uzela sve vreme je jecala i zaspala.[sm=smiley13.gif] Hocu da joj pomognem, ali ne znam kako.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:23:52)

Zapkic nemoj caj od kamilice, daj joj caj od nane.

Dobro vece mame. Evo mene posle celog dana zvrndanja.

Dijana [sm=smiley31.gif] ako je tvoj Kole kao moja D sad bi trebalo da ga "strebas" da spava dva puta na dan po dva sata. Jer on ti je verovatno spavao sto puta na dan po 15 min upravo zbog stomacica. Medjutim sad to nece ici tako lako. Ja sam jedno dobre dve nedelje lezala pored svoje D dok je nisam navikla da uvek spava u isto vreme preko dana i to je tako sjajno bilo do nekog 11tog meseca kad je izbacila jedno spavanje. (tad me najvise i bilo na rr[sm=jezicek.gif])

Nego on se tebi i dalje cesto budi. sta kazes da kad se probudi ponudis malo vodice ili mozda cak nista da probas da ga samo nazad uspavas? Puno mi to nesto budjenja iako kazes da je samo sikio i nastavio (odlicno sto nema placa to je dobar znak). Moja D bi spavala po celu noc bez budjenja ako je nista ne muci. To mi je i bio znak da se ne budi iz navike vec zato sto je nesto boli. Videces veceras. Bice mu bolje i bolje. Bar se nadam.

odoh u vuki temu[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:25:39)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Sad skoro smo imali opet raspravu na forumu u temi da li uspavljujete vase dete, i tamo sam crna ovca [sm=jezicek.gif]

[sm=zz_giggle.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:34:45)

Ljisho [sm=smiley36.gif]
Ako cemo - najbolji su crni cajevi, indijski takodje, nista osim njih za proliv. Oni najbolje stezu.
Joj Sanjice, teska manipulacija, kakvo zacenjivanje, zna da ces je uzeti. Kako se od mojih troje nikad niko nije zacenio, to su male pametnice, sto su veci to su pametniji. Naravno, pitanje je nase granice koliko mozemo podneti, jer u jednom momentu ce mooozda samo da se resi, a mozda i nece, nema pravila. Ovako, pomagajuci joj, ustvari odmazes. Naravno, ovo samo ako je sve u redu zdravstveno. Ja nisam nikad ostavila detet daplace - pa da vidim dokle ce, naopako. Obilazim ga svakih par minuta, pomazim, poljubim, nekad otpevam nesto, ne podizem iz krevetica.. Ako je sve ok... Ljuljuskam ja moje andjelcice kad imaju neki problem, normalno. Tad mi se cini da meni vise treba to, nego njima...
Odoh da im spremim sta ce obuci ujutro!

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 6/14 [chat] (10.6.2014 22:38:51)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Naravno, ovo samo ako je sve u redu zdravstveno.

kljucna recenica. E sad moja D se ne budi osim ako joj je nesto. Znaci spava celu noc i po 13 sati zna da odvali ali kad je zub il stomak to je plakanje pola noci i spavanje na meni[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>