RE: Vrsnjacko nasilje (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta



Poruka


dijana1* -> RE: Vrsnjacko nasilje (4.3.2017 8:24:25)

Mati znam da te takve scene pogadjaju. Ali sta ces kada deca porastu, neces moci ti da ih branis a bice ruzno da i dalje izigravas policajca. Ja sam na V jako oset_ljiva kada su takve stvari u pitanju. I par puta sam reagovala i to samo zato sto devojcica ispred zgrade izaziva svu decu i onda se zali tati i mami pa njeni roditelji napadaju decu. I kada je njen otac skocio na V a dete ni krivo ni duzno, ja stojim i gledam e onda sam odreagovala. Tih par odbrana je bilo dovoljno da svaki sledeci put gleda u mene i da ga ja branim.
Treba dosta razgovarati objasnjavati.
Pre neko vece V pota drugara da mu da bicikl i ovaj na sav glas ne mozeeee to je moje i gurne ga na beton. Doslo mi ja da ga razvalim!!! Vuk place i kaze mama pa on je mene gurnuo a isli u vrtic zajedno. Reko ajmo mi kuci i usput mu lepo sve objasnim.





Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (7.3.2017 20:53:29)

Danas me je drugarica zvala da mi isprica da su njenog sina u vrticu dvojica drugara sutirala. Ima jednu masnicu na celu. Uzeli su i ciodu sa panoa i bockali su mu jedno 15 puta guzu.[sm=smiley19.gif] Vide se tacno ubodi. Ona njega vec prebacila iz jednog vrtica u drugi jer je u proslom bilo problema. U prethodnom vrticu za to vreme dok su ga neki decaci sutirali vaspitac nije bio tu. Da napomenem da je kao dete miran. Samo trazi da se igra. Ovog puta vaspitacica je bila u sobi. Pisala je. Nije videla. Da si i corav video bi tu situaciju. Ona je ocajna, a ja sam besna da na takve stvari zatvoris oci. Jedino sto je vaspitacica uradila, usla je u sobu da kaze da su ovi peti roditelji koji se zale na tog decaka. Ona njega vise nece da vodi u vrtic. Dobice potvrdu da je zavrsio predskolsko i ako ne ide,




Duškić -> RE: Vrsnjacko nasilje (7.3.2017 21:11:27)

To je bas strasno, a sto je najgore sve više. Ma ja gledam po parku sta rade deca, a roditelji to dozvoljavaju i podržavaju..




Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (7.3.2017 21:20:07)

Normalno Duskic da su roditelji kljucni faktor u svemu ovome. Vaspitacica od drugaricinog sina kaze da nema komunikaciju sa roditeljima. I pored toga ona mora da nadje modus da ne dodje do takvog nasilja. A ne da tokom pisanja u sobi ona ne vidi. Nemoguce.




Maraj -> RE: Vrsnjacko nasilje (7.3.2017 21:26:13)

Strasno sanjice
Zar se to nasilje spustilo i u vrtice
. Uar su i tako mala deca nasilna
Strahota




Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (7.3.2017 21:30:11)

Eto Maraj deca su i vrtickom uzrastu agresivna. Mnogo mi je zao deteta. Majka.ga je pitala sto se nije branio. On joj je rekao: "Za glavu sam veci od njih".




IvanaSK RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2017 8:37:30)

Od drugarice sin prvi razred, prošle godine. U njegovom odeljenju su tada dva decaka trecem gurali glavu u vc solju.
Stvarno vise ne znam sta reci na sve to.




Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2017 8:41:21)

Ivana, mene je strah polaska u skoku. [sm=smiley13.gif] Ja na mestu moje drugarice ne bih povukla dete iz vrtića. Zahtevala bih da se taj problem resi. Taj problem ce se nastaviti u skoli.




IvanaSK RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2017 8:59:21)

Sanjice, pitanje je da li ce se to uopšte resiti. U takvim slučajevima su i roditelji, uglavnom, nespremni za saradnju...
Moj muz je u fazonu da trebaju batine takvim roditeljima pa bi resili lepo svoju decu [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2017 9:01:42)

Nisu spremni za saradnju. Slažem se sa tvojim muzem[sm=smiley36.gif]




Dora89 -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2018 9:35:28)

I mene strah od svih tih priča... I hajde sad, odakle dečacima u 1. razredu ideja za tako nešto? Kućno vaspitanje! Malo priče sa roditeljima, bez kontrole nad sadržajima u igricama, na TV-u i internetu... Tuđem detetu, naravno, ne bih smela ništa da kažem, ali njegovim roditeljima bih krv popila dok se to ne reši! Svakog dana bih ih zvala i dolazila im na kućnu adresu!
Bila sam na rođendanu u igraonici, kada je jedan dečak prvo gurnuo moju ćerku, iz čista mira, ali nisam reagovala, ali je počeo da gura mog bratića više puta, koji je mlađi, pa ovaj dečak da pokaže silu, i ja sam sklonila svog bratića i mirno rekla ovom dečaku da se pomeri i pokazala mu rukom gde da ide da se igra. Inače se ne mešam u dečje sukobe, osim kad postoji opasnost za fizičko povređivanje. Posle sam tražila pogledom njegoce roditelje, baš me je interesovalo ko su, i vidim da su fini ljudi, ali popustljivi prema detetu. Izgleda da su batine ipak manji problem nego nedostatak discipline! Jer dečak očigledno nije nikad udaren, a on bije drugu decu!




mama Jo -> RE: Vrsnjacko nasilje (8.3.2018 9:43:13)

Mene je strah od ovakvih prica.... sve sto ima veze sa vrsnjackim nasiljem




dunja RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (4.12.2018 23:33:22)

Znam da se ovih dana pisalo o vršnjačkom nasilju, a sada, ne znam gde, mislila sam da je ovde.

Ja ću ovde ispisati današnje dogodovštine ...

Pisala sam negde, opet ne znam gde, skoro, da jedna devojčica iz vrtića konstantno gurka S, a sada se izgleda to smirilo.

Mm mi kaže da kada je jutros doveo S u vrtić, sede njih dvojica (mm i S), skidaju se, a neki stariji dečak u prolazu, nogom šutnu S u nogu. Znači bez blama, pred S tatom?? Mm se zbunio u trenutku pa nije ni odreagovao ali mi je preneo.

A onda S dolazi iz vrtića danas i prijavljuje mi da ga je drugar S, udarao po guzi dok je Sava piškio u toaletu, i da ga je onda drugi drugar I popiškio "slučajno". Pa je vapitačica presvlačila Savu jer je bio mokar. Ja ga pitam da li je ispričao vaspitačici šta se desilo, kaže nije, tako da eto mene ujutru kod vaspitačice na razgovoru, da razjasnimo šta se desilo.




dunja RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (5.12.2018 13:05:55)

Čim sam jutros došla vaspitačica mi je objasnila situaciju, sve isto kao S je rekao, mada sam znala da je istina, jer on stvarno ne zna da laže.
Ali je očigledno obavila razgovor sa tim drugarom, vidim da su se jutros izgrlili, čim je S ušao u sobu.




IvanaSK RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (5.12.2018 13:11:59)

Suzi, pisali smo u Razgovorima, al bi mogli ovde da se preselimo...
Ana, sta si ti odlucila za sada?




Sanjica26 RR -> RE: Vrsnjacko nasilje (5.12.2018 15:13:48)

Kod nas je slicna situacija. Sofi nikad ne kaze vaspitacici kad je neko udari. Jednom se samo zalila jer je neka devojcica stipnula. Vaspitacica je na to rekla dobro. Inace mala stalno to radi i deca je odbacuju.

Juce sam na mom casu prisustvovala nasilju. Cetvrti razred. Pred kraj casa obicno dam decacima da se igraju tapke. Okrenem se ka nekim devojcicama da vidim sta mi to crtaju. Decak se pozali kako ga je drug uhvatio za vrat. E, bre sekund je prosao. Pitam tog decaka zasto si to uradio? Kaze vikao mi je na uvo. Rekla sam mu da ovaj slucaj treba da prijavim, ali posto mu se prvi put desilo precicu preko toga, a sledeci put prijavljujem. Jako sam bila ostra i rekla da mu se nikad ne desi da to pomovi. Inace on je decak koji ne lici na nekog ko moze to da uradi. Bio je zabezeknut. Sad pratim situaciju. Uciteljica prati. Videcemo.




Sanidej -> RE: vrsnjacko nasilje (26.2.2019 10:22:50)

Kod nas su najveci nasilnici devojcice..koliko agresije u tim glavicama, tuga




Sanidej -> RE: vrsnjacko nasilje (1.4.2019 19:29:55)

Vratila mi se cerkica u modricama iz vrtica..sutirala je devojcica koja inace maltretira pola grupe. Roditelji tvrde da se ona "bori za svoje mesto?!"




Olga75 -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:22:52)


IZVORNA PORUKA: Sanidej

Vratila mi se cerkica u modricama iz vrtica..sutirala je devojcica koja inace maltretira pola grupe. Roditelji tvrde da se ona "bori za svoje mesto?!"

Šta kaže vrtić na to?
Mislim da to tako ne treba ostaviti. Svaka akcija ima reakciju, boriti se za svoje mesto podrazumeva razne načine i tehnike.
Treba to prijaviti: vaspitačici pa i dalje ako treba.




Sanidej -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:30:45)

Prijavljivali smo vaspitacici, ali osnovni problem je sto roditelji te dece ne fermaju nikog. Njima je to sve normalno i deo odrastanja. 




mirana1 -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:33:21)

Kod nas je mala premestenz u drugi vrtic.




Sanidej -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:34:48)

Imaju puno dece, mislim da se ni ne bave konkretno ovom malom..samoniklo dete nazalost. U pitanju je porodica romske nacionalnosti. 




Olga75 -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:38:07)


IZVORNA PORUKA: Sanidej

Prijavljivali smo vaspitacici, ali osnovni problem je sto roditelji te dece ne fermaju nikog. Njima je to sve normalno i deo odrastanja. 

Da li će roditelji ostati pri tome ako se angažuju i pedagog i psiholog predškolske ustanove i napravi se zapisnik? Niko ne želi da mu se dete etiketira kao nasilnik od malih dana, verujem da će obratiti pažnju. Postoje mehanizmi koji se mogu upotrebiti u tim slučajevima. Lepo se kaže vaspitačici, ako ona ne reaguje onda se obavesti glavni vaspitač i to obično bude dovoljno.
Moj post je prvi na temi i znam koliko se deca prestraše vršnjaka kad dožive tako nešto.




nata11 -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 11:49:40)


IZVORNA PORUKA: Sanidej

Vratila mi se cerkica u modricama iz vrtica..sutirala je devojcica koja inace maltretira pola grupe. Roditelji tvrde da se ona "bori za svoje mesto?!"


Daj molim te. Sada vec izmisljas. Dete ti sutiraju i ti imas odgovor roditelji su nezainteresovani.




veselicaa -> RE: vrsnjacko nasilje (2.4.2019 13:18:05)


IZVORNA PORUKA: nata11


IZVORNA PORUKA: Sanidej

Vratila mi se cerkica u modricama iz vrtica..sutirala je devojcica koja inace maltretira pola grupe. Roditelji tvrde da se ona "bori za svoje mesto?!"


Daj molim te. Sada vec izmisljas. Dete ti sutiraju i ti imas odgovor roditelji su nezainteresovani.


Nato [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ako dete maltretira pola vrtica,ne verujem da vaspitacice samo gledaju.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>