RE: Pregled dojki (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Anoniman -> RE: Pregled dojki (8.7.2013 10:31:40)

super [sm=bravo.gif]




dunja RR -> RE: Pregled dojki (8.7.2013 11:35:10)

Ja u sredu idem na pregled i na UZ, a mama to + mamografija. Mislim nadam se da meni neće biti potrebna mamografija, rade je kod mlađih od 40 samo ako je loš UZ. Zakazala sam nam u Euromediku. Preporučuje se posle VTO, a ja sam u kratkom roku radila dve. I da postoji nešto, ovi hormoni koje primamo ubrazavu rast i razmnožavanje ćelija (pa i tih loših ako ih ima ne daj Bože), pa bih ja to da proverim na vreme, bar pre sledeće VTO. Verujem da nema ništa ali svejedno, želim da budem mirna .. a na uput se čeka do novembra, to mi je kasno.




dunja RR -> RE: Pregled dojki (10.7.2013 17:56:33)

Evo da podnesem izveštaj. Najpre me primila dr. da se dogovorimo šta da radimo. Mislila je da imam oko 30 godina, pa je u startu bila protiv mamografije, ali kada rekoh da imam 37 i dve VTO odrađene, reče odmah da mora mamo. Ja je ipak zamolila da me prvo predlega palpatorno i UZ, pa onda ako treba mamo. Pipajući me, odmah je rekla da na desnoj dojci imam neku ploču sa cistama, a UZ je to potvrdio. Leva dojka uglavnom ok, nekoliko sitnih cista, kaže ništa značajno. Ploča na desnoj kaže da može da bude opasna, jer ispod nje znaju da se sakriju zloćudne ćelije (pa se zato preporučuje mamografija). Kaže da je vrlo moguće da je nastala od VTO hormona. Uradiše mi posle mamografiju, ala boliii, jaoo, pa nisam znala. Baš je neprijatno, mislim da je gore nama koje imamo male grudi, jer mi ih bukvalno navlačio na aparat. Sve sam zvezde videla. Posle sa snimcima opet kod dr. Kaže da snimak deluje ok, nema kalcifikacije, ali moram pre sledeće VTO da uradim pregled kod hirurga onkologa. Anči i Lesica mi predložiše dr. Inića, tako da ću najverovatnije kod njega. Ako i on kaže da je sve ok, onda jednom godišnje UZ, i posle 40. na dve godine mamografija.

Kod moje mame je sve OK.




dunja RR -> RE: Pregled dojki (12.7.2013 17:54:25)


Zakazala kod Inića za sledeći petak, nadam se da će sve biti ok, javljam!




17 joka -> RE: Pregled dojki (12.7.2013 18:03:01)

Dunjci, bice sve dobro[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]




dunja RR -> RE: Pregled dojki (21.7.2013 12:26:42)

Evo me. Znači u petak sam bila kod dr. Inića, privatno. Prilično se čeka, ali bitno je da dođoh na red. Svideo mi se. Ispipao je pazuh, grudi i malo vrat. Krenuo je od pazuha, rekao da je odličan i da je to jako važno. Zatim grudi, vidim da se nije baš složio sa izveštajem dr. iz Euromedica, i nije mu se dopalo što su me slali na mamografiju. Kaže da mamografija u mojim godinama ne može puno toga da pokaže. Napipao je ciste, pitao je koliko sam dugo primala hormone za VTO. Rekao je da ne brinem, da nema tumora, niti su ove ciste tog tipa, ali da dođem kod njega na magnetnu rezonancu. Dogovorili smo se za septembar pre FETa, na klinici na kojoj radi državno, rekao je da nema potrebe da plaćam, primiće me bez zakazivanja. Rekao je da želi da postanem njegov pacijent pa da me prati na godinu dana, ali nekoliko puta je naglasio da ne brinem. Stekla sam utisak da malo devojaka posle VTO pregleda grudi, tako da mu se svidelo što sam došla i što razmišljam na tu temu, i verujem da baš zbog tih hormona hoće da me prati, jer nema puno takvih slučajeva.




lara kroft -> RE: Pregled dojki (25.8.2013 18:18:35)

Da li neko može da mi pomogne i posavetuje me ko je dobar doktor i gde ga mogu naći za pregled dojki, jer sam primetila dok napipavam kao neki mali čvorić koji me žigucka iznad leve dojke.Malo sam zabrinuta pa bih ubrzo otisla na neki pregled i UV.Hvala unapred!!!!
[sm=smiley1.gif]




Ana RR -> RE: Pregled dojki (25.8.2013 19:08:51)

Lara, ja idem u privatnu ordinaciju Medicus u ulici kneza Miloša (u Beogradu). Prvih nekoliko godina sam na kontrole išla kod poznatog dr Inića, posle toga me preuzela dr Mandarić (koja je i vlasnik ordinacije). Oboje mogu da preporučim. On radi i državno ali nisam sigurna gde je sad, da li na kliničkom ili na bežaniji.




dunja RR -> RE: Pregled dojki (25.8.2013 19:26:55)

Dr. Inić, na KCS.
Uzmi uput od ginekologa, samo proveri da li se zakazuje, nazovi KVS. Ili privatno kod Inića ..

IZVORNA PORUKA: lara kroft

Da li neko može da mi pomogne i posavetuje me ko je dobar doktor i gde ga mogu naći za pregled dojki, jer sam primetila dok napipavam kao neki mali čvorić koji me žigucka iznad leve dojke.Malo sam zabrinuta pa bih ubrzo otisla na neki pregled i UV.Hvala unapred!!!!
[sm=smiley1.gif]





17 joka -> RE: Pregled dojki (2.10.2013 20:23:53)

ja vec mesec i nesto imam bol u obe dojke ponekad me peckalo i resila sam da odem na pregled
juce sam bila privatno kod jednog DR. prvo je uradio palpatorni pregled pa UZ

u suštini sve je ok,kaze DR. da su mi grudi jako napete verovatno od hormona koje skoro svaki mesec koristim
jednom godisnje na UZ

tako da sam vrlo zadovoljna i mirne glave mogu na FET




Meisje -> RE: Pregled dojki (3.10.2013 2:50:21)

[sm=bravo.gif]super.sto si otisla da proveris,ja.nikad nisam




17 joka -> RE: Pregled dojki (3.10.2013 23:14:36)

Mei, bas sam morala ne bih mirne glave otišla u Prag




lesica -> RE: Pregled dojki (3.10.2013 23:17:34)

Na pregled jednom godišnje, pod obavezno !!!

Joko, sjajno!




17 joka -> RE: Pregled dojki (3.10.2013 23:48:00)

zaista treba odraditi pregled jednom godišnje, ja sam zaista zadovoljna svojom odlukom i odlaskom na pregled




Наташица -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:02:03)

ја још никад нисам била на прегледу дојке. за пар дана ћу имати 27 год. и све више имам неке страхове и деф. планирам да чим пре одем на преглед. прегледам се редовно, али ни сама не знам да ли то радим правилно. нити знам да препознам. дојке су ми пуне неких куглица, да тако кажем. имам повеће груди посебно после порода и дојења и некад ме и до спавања боле. како дојке, тако и испод пазуха. некд испод пазуха напипам како нека жила натекне, али се повуче. не видим да су се промијениле или промијениле боју, нити брадавице.




bubulence -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:06:52)

Natasice, ja sam pre 2 meseca isla prvi put na uz grudi i planiram tako da nastavim jednom godisnje. traje svega 5 min a mnogo znaci... preporucujem. inace sma radila u dz, posto mi se i nije mnogo zurilo ali ni privatno nije mnogo skupo. mislim da je oko 2500din a toliko svako od nas moze da izdvoji jednom godisnje




Misha i Ljisha -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:08:00)

Jao nisam ni ja. Ja jos imam neki "cudan" mlades, bez nekog pravilnog oblika i prilicno je tamniji i to bas na dojci. A od jutros me boli leva dojka nemam pojma zasto. Cim sam videla ovu temu da je aktivna odmah sam svratila. Mozda je to neki znak???[sm=smiley5.gif]




bubulence -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:13:20)

MILJ i ja sam imala bolove i to bas jake, povremeno. medjutim nema nista. osim sto su mi malo upaljene zlezde ispod pazuha a to je normalno kada koristimo stikove...




Misha i Ljisha -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:17:58)

Ja ne koristim stik, meni vecina dezodoransa pravi problem. Kad sam kuci ne stavljam uopste a kad idem negde uglavnom stavim nivein ali ako slucajno duze vreme koristim jedan dezodorans moja koza kao da se brani od njih. Mislim ne znam kako da opisem, pa sam jedno vreme uzimala kojesta sa aloe verom cak mi donosili iz Spanije neki dezodorans. No to je druga tema. U svakom slucaju mislim ne boli mene dojka ispod miske vec vise blize bradavici. Mozda ima veze sa tim gadnim mladezom. Jao nikako da odem da se ispregledam




Наташица -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 13:22:40)

заказах приватно преглед, док дочекам на поликлинци....излудићи. има добра приватна клиника "Јелена" код нас. у уторак ме убацише. сад сам нестрпљива. вријеме је да одрадим преглед. кад могу гинекологу годишње, морам и ово почети и да ми коначно неко покаже како сама да пратим.




Trcosava -> RE: Pregled dojki (4.6.2014 14:26:21)

Od posle porođaja idem redovno na preglede. Prvo na pola godine kad su mi posle porođaja našli zaostalo mleko, pa kad se to očistilo na godinu, sad već na dve godine.

Zadnji put sam bila sad u februaru na pregledu. Pre toga isto u februaru prošle godine. Tada je videla puno cisti, sad kaže jedna ili dve. I još je dodala da je normalno da se pojavljuju vodene ciste, tj da se one u odnosu na naše hormone same pojavljuju i nestaju. Pregledala mi je i UZ štitnu, sve je ok.

Tako da devojke, dobro je otići, a to što napipate može biti i kao ovo kod mene, dakle ciste koje se same povuku.
Pokušavala sam sebe par puta da pregledam i redovno sam napipavala samo rebra [sm=jezicek.gif]




Наташица -> RE: Pregled dojki (11.6.2014 18:17:58)

oбавих јуче преглед и хвала богу све је у најбољем реду, што ме смирило и усрећило. одмах лакше дишем. тако да једном годишње идем на преглед као и гинекологу.




Milagros -> RE: Pregled dojki (12.6.2014 0:13:17)

ja imam od prije nekoliko mjeseci ploču u desnom kvadrantu na desnoj dojci...boli me na dodir a prestala sam dojiti u decembru prošle godine,kad sam imala problema prilikom prestaja jer sam imala suviše mlijeka....da li to može da bude nešto maligno,imam zakazan uz 23.juna.




Trcosava -> RE: Pregled dojki (12.6.2014 6:20:14)

Milagros, može biti da je samo zaostatak mleka.




Milagros -> RE: Pregled dojki (23.6.2014 14:00:56)


IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Milagros, može biti da je samo zaostatak mleka.

Danas sam bila na UZ dojki,i na moje iznenađenje nije bilo moje doktorice,koja me uvjek detaljno pregleda i sve objasni da je to milina jedna...a ova sad me sfušeri samo tako..Tvrdo u dojci sam napipala poslije prestanka dojenja,kaže ništa specijalno,vidi se kao neka žljezdana masa i rekla mi je da dođem za 6 mjeseci da to pratimo a do tada da stavljam gnječeni kupus i hladne obloge..druge ciste su i dalje tu,nemijenjaju se a detaljan nalaz je za 7 dana.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>