RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (9.1.2018 22:21:09)

Zvali me upravo iz klinike. Dr mi uveo injekcije fragmina , jednom dnevno. Al nije mi rekao gde da se bockam, da l u stomak ili u butine. U prosloj trudnoci sam se bockala prvo u stomak, posle u noge, al sam zaboravila do koje nedelje sam se bockala u stomak [sm=zmeden.gif]
Jel koristi ko od vas heparinsku terapiju?

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (9.1.2018 22:25:53)

Maraj.sto volim kad miale da se znamo..
Tika hoce Danilo..a po Joki moze Milutin,ali ne moze da zapamti..

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 4:40:11)

Maraj, iskustva drugarica koje su te injekcije davale sebi od pocetka trudnoce su takva da su u stomak bockale do neke 16 nedelje. Tada negde materica pocije da prelazi liniju kukova i onda su presle na butine. Ja sam fraxiparin dobila kasnije, u sedmom mesecu i ja sam ga davala sebi u rame.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:25:40)

IZVORNA PORUKA: vonavoj
.a po Joki moze Milutin,ali ne moze da zapamti..

Jao von sto me nasmeja. Deca su šou

Mm otisao da mi kupi fragmin dok ne odem do Doma zdravlja po recept. Kad kaze nije nasao u apoteci, a ostale apoteke jos ne rade....videcu ja kasnije.
Smeako, pa ja ne mogu da se setim. Mada mozda je i svejedno ako krenem u butine odma. Dr mi sinoc napisao izvestaj i prosledio mi mejlom. Treba da odem do klinike po original izvestaj. Al nije mi napisao gde da se bodem. Mislim da cu krenuti odma u butine. Sad sam 12.nedelja

Misha i Ljisha -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:38:50)

Dobro jutro.
Maraj pa nek muz pita kad ode po nalaz. Ja nemam iskustva sa tim.

Kod nas je nocas nestajalo struje u par navrata. Jedva mi se ves oprao[sm=smiley36.gif].

Juce sam D vodila na hokej i prolazimo pored sale gde vezbaju rvaci i zovu nas na probni trening, i mmoja D odmah hoce odmah se skinula i izula bosa na strunjace i hop. I kaze mi posle : Mama vrvanje [sm=smiley36.gif] mi je najomiljenije, NApisi me na vrvanje.... [sm=zz_eek.png] A pitam je da li ce da odustane od hokeja ili baleta, ne ne ali hoce i na rvanje, i hoce u muzicku i svasta ona HOCE. Mislim ona bi SVE. Kod mene izgleda ne moze da vazi ono "opteretio roditelj dete" vec je obrnuto dete opteretilo roditelja[sm=smiley36.gif]. I ne bi njoj nista bilo tesko ona bi na sve "letela", al mama i tata sa gorivom i placanjem clanarina [sm=smiley5.gif] ne znam.Pri tom sam se ozbiljno zapitala da li da je dam na rvanje jer ako nisa drugo tamo ce da nauci kako da se izvuce i kako da obori nekog [sm=smiley36.gif]. Ni sama ne znam. I da nekako joj stvarno to vise lezi nego balet[sm=smiley36.gif] Izem ti zivot i novce. No videcemo.

Danas nam je tata u Bg a mi soliramo danas imamo balet. Zezacemo se ceo dan.

Nego sinoc meni mm, kako si se to olindrala (juhu bar neki komentar na friz) sto si se tako osisala... Tek D stala ispred njega i pocela da vice: MAMA JE LEPA [sm=smiley36.gif] i sinoc se nas dve mazuljamo i pricamo o mojoj kosi, i kazem ja kako se tati ne svidja moja nova frizura, tek ce ona: Svidja mu se, ja sam cula kad je rekao da mu se svidja [sm=jezicek.gif]...bele lazi hahaha...tesilo me dete.

Ona je hit. Stvarno sam zahvalna Bogu sto je imam. I stalno joj govorim da je ona jedna od one dece koja svakom ulepsaju dan.

Idem da se pokrenem malcice u akciju. Da vidim sta cemo za dorucak.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:46:12)

Jao ljiso, ona je piš
Znas ti kad sam pricala sa komsinicom (a ni kod mene nije drugacija situacija , takoreci prealikana) ... kaze mi ona , bila kod frizera, ofarbala se, usla u lift. Kad tamo komsija. I komsija ce njoj: O komsinice, ofarbali ste se! A naravno muz nije ni primetio.
E tako ti je to i kod mene. Ni ovaj moj ne primecuje nista sto ja uradim. Treba da stanem ispred njega i da kazem : iiii? iiii ? iiii? Primecujes li nesto? E onda on para ocima gore dole ne bi li nesto rekao da je primetio [sm=zz_throwball.gif]

Ljiso vi znaci pre podne na balet, posle podnje na vrvanje [sm=smiley2.gif][sm=bravo.gif]

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:48:43)

Cao, drugari [sm=smiley1.gif] juce na ekspertnom uz sve u redu osim sto je pomenuo da je desni bubreg nize u odnosu na levi, skroz nisko... On ne pridaje tome neki značaj, kaze da ima ljudi kod kojih je to tako, ali eto da se prati... Beba oko 600gr[sm=smiley1.gif] maslacak, sta kazes? [sm=smiley1.gif] ja cu od danas da pocnem laganije da se hranim, stvarno sam preterala, nabaci sam vec 8kg,ne treba mi to[sm=zmeden.gif] evo zbrckala sam lagan i zdrav dorucak[sm=jezicek.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:53:40)

Joj madre i ja sam nabacila nekih 4 kg [sm=smiley13.gif] a tek sam 12.nedlja. S tim sto sam sa L zatrudnela sa 58kg a sad sa 65kg. Imacu preko 100 do kraja. Sa L sam se poslednji put merila u 8.mesecu i imala sam 80kg. Ko zna koliko sam imala do kraja 9.meseca.
Al kuci sam, i jedem [sm=zz_wink.png] doduse i jede mi se tokom dana, do nekih 17-18h. Uvece ne jedem

Misha i Ljisha -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 7:54:00)

maraj kod nas u kuci sam ja ta koja nista ne primecuje [sm=smiley36.gif] ja nikad ne skapiram da se mm shishao. Al bukvalno nikad, njemu kosa stalno ista i ne znam ni sta shisha on nikad ne stigne ni da zaraste[sm=jezicek.gif] A on primeti sve, nego tako nekad iz mrzovolje nece da komentarise ili bas iz mrzovolje prokomentarise. Jako mi je mrzovoljan u poslednje vreme. On se stalno za nesto sekira. A mene to nervira jer nam bezveze dize tenziju.

Mislim stalnom mrzovoljom i brigom se nista ne moze ni popraviti ni resiti. Samo se negativno utice na svoje zdravlje i druge ljude, al ja nikako da mu to objasnim izgleda.

Ala duva napolju, moramo do prodavnice a ne izlazi mi se po tom vetru. Jos cu kola da palim zbog dve ulice [sm=smiley36.gif]

joj zene nemojte o kilogramima meni je start sad bio preko 80 [sm=smiley13.gif] i ja sam se ugojila 10, znaci imam preko 90. Strasno. Mislim procentualno ja sam mala maca za vas [sm=smiley36.gif] al sto je puno puno je. I ja moram da se kontrolisem ali najgore mi je to sto ja nemam utisak da se nesto prezderavam. Cak stanem iako mogu JOS

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 8:05:04)

Ja jedeeeeem strasno mnogo i precesto i bas ljutim samu sebe[sm=zz_banghead.gif] ali tako sam i u prethodnim trudnocama! Nego sada sam bas nesto teska i sve me boli, kad ustajem moram da se uzigam[sm=smiley36.gif] a vi?

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 8:05:21)

Jutro, mene su deca juce izbacila iz takta, pogotovo bebac, nije hteo da zaspi a stalno se njari. Odlepila sam. Danas planiram nabavku svega sto mi treba za porodiliste da sam mirna[sm=smiley1.gif] Ne mogu nikakvo odelce za izlazak da nadjem, valjda cu danas uspeti. A o kilama necu, ogromna sam, svi se iscudjavaju koliki mi je stomak, jos kad cuju da mi je termin za dva meseca [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 8:10:53)

Ne znam stvarno, ja sam i dalje pokretna i okretna, mislim teze mi je nego u prvoj trudnoci, ali i prvu sam ja krenula sa 80 i nesto i ugojila se 14 kg. Skoro stotka, al sam bila sebi "lagana kao perce" [sm=smiley36.gif] mislim i vidim ustvari da je zenama normalne kilaze koje se ugoje mnogo teze, valjda bas zbog tog procenta. Vi dobijete lupam jos pola sebe npr u trudnoci a to je tesko, a ja dobijem na moju tezinu prakticno koji procenat vise hehehe... Mozda to ima veze. Ja sam sve skinula iz prve jos davno ali dzaba kad ja ispod 76kg ne mogu da spadnem. Valjda me zeza i ta moja insulinska rezistencija. Bez obzira koliko sam rintala na salasu vozila bajs setala ja nikad nisam spala ispod 76 [sm=smiley19.gif] a pred trudnocu kao da se telo pripremi i uvek dodjem na 82-84 kg i onda zatrudnim. Katastrofa.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 10:40:06)

Ja sam se bocnula u stomak. Nasao mi tata 5 injekcija. Jedna doza je ojo 230din. To mu za mesec dana izadje preko 6000 din. Moram otici po original izvestaj pa u Dom zdravlja po recept.
Madre i ja se sve podizem kao da sam u 30.nedelji a ne u 12. I stomak mi je poveci. Juce me na poslu pitaju da l su 2 bebe. Stvarno mi je veci nego u prvoj trudnoci . Tad mi se jedva poznavao u 12.nedelji. valjda se sve rasirilo pa brze raste

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 11:04:58)

Maraj, meni je ginekolog u dz davao naloge na rec. Npr, cujem se telefonom sa ginekologom iz Visegradske i on mi produzi terapiju jos nedelju, dve. Ja to prenesem i dobijem nalog. Jedino sto sam uvek nosila rezultate d dimera.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 12:04:02)

Ozbiljno....pa to je ok. Ja imam izvestaj dr na mejlu. Mogu ga odstampati ali je bez faksimila. Ne znam da l bi mi dala tako recept.
Jesu li ti davali injekcije na ruke ili si morala svaki dan da ides u Domu zdravlja po jednu injekciju? Meni su u prosloj trudnoci nekad pravili problem a nekad davali za 2 nedelje injekcije pa se ja sama bockala kuci. Ne znam kakva je sad politika u Domu zdravlja

daca77 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 14:04:53)

Nisam ovde svracala mesecima i sada opet vidim lepe vesti...Maraj, cestitke od [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 14:22:49)

Ponesi joj i te povisene rezultate. Oni se svi znaju, nema veze sto nema faksimila. Moj ginekolog sve to priznaje. Dobijala sam naloge za nedelju, dve. Bas da ne bih stalno isla u dz.
Probaj, mozda hoce kao moja, preskupo je da ih placas. A nece svuda ni da ih prodaju.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 14:26:22)

IZVORNA PORUKA: daca77

.Maraj, cestitke od [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Hvala daco [sm=smiley31.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 14:56:48)

Dan zene.
Kod mene sve standardno. Dr mi onomad rekla da pijem uroloski caj za trudnice zbog nalaza mokrace i sad razmisljam kako stalno zaboravim da ga pijem :\.
Ljiso, bas je divna tvoja devojcica. Meni je to super za rvanje. Pre bih je dala na to nego na balet :). Sta cu kad ne volim stereotipe :). Naravno , samo ako dete to zeli.
Ja sam dodala 8-9 kg i stvarno vec osecam da je to za mene puno :/. Ali sta da radim. Sad sam vec sedmi.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 16:18:55)

Rosi, pa ti si super sa kilogramima
Jeai uzela onaj Josif Pancic caj? Njega skuvas ujutru u litar vode, i pijuckas ceo dan. Podnosljiv je i ukus...

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 18:36:53)

Ja danas ceo dan jurcala po gradu i pokupovala sve za porodiliste i za bebu odelca, peskire za kupanje, carapice... kupila sam i mustela set_ (kupka, losion i zastitna krema) i dobila divnu torbu uz to. Nasla i neko snizenje pa nakupovala klincima farke, majice, muz uzeo sebi jaknu, jedino ja nista ne kupih sebi, ali kad sam debela ni ne treba mi[sm=jezicek.gif]
Potrosih celu platu[sm=smiley13.gif]
I podigla sam nalaze, imam dosta bakterija u urinu, moram odneti da odradim urinokulturu, crp mi je 17, ne znam da li od urinarne inf.iako ih nikad nisam imala ili od zuba, mada sam ga izvadila pre par dana.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 20:13:40)

Jao isi sto si fino sopingovala [sm=zz_inlove.gif] koliko si platila taj komplet mustele?
Ja sam odlepila koliko L ne jede tj koliko je izbirljiv. Cak ni cokolino nece
Jao kad sam sad odlepila. Kad sam ga presavila preko kolena. Pojeo je par kasika samo tako. Sad me malo glava boli. Osecam se lose. Ali ja vise ne znam kako da ga nagovorim da proba hranu da sam upravo prsla. Ode mm sad da proba da ga uspava
Ni danas nije spavao preko dana tako da je celo vece nervozan
Mene stomak muci. Kao da sam u 5/6 mesecu. Toliki mi je stomak

MasnaMasnica -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 20:37:30)

Isi jedno off je li ti leglo bolovanje za novembar?

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 20:48:33)

Komplet mustele me je izasao 4200 torba je gratis.
Masnice leglo mi je bolovanje u ponedeljak i evo vec sam potrosila celu platu[sm=smiley36.gif]
Ubija me gorusica, bebac se razigrao a meni kao neko baklju da pali u grlu. Uzasno me pece[sm=smiley13.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (10.1.2018 22:07:09)

Samo da mahnem..posto sam jedva ziva..imali smo izbor kandidata za moju zamenu..mrka kapa...izmorila sam se..
Onda sam vodila T da joj izvade zubic, u petak ide na Divcibare,pa da joj se tamo ne upali..cetvorka koja je bila plombirana,pa joj se pravio dzep i onda je samo otvorena,a pocela sa se ljulja..ijaoj.ne da je urlala..a morala anesteziju da dobije..
Pricate o kg..lele..ja sam se ugojila 4kg,nije puno..ali sam usla sa 10kg vise nego u prethodnim trudnocama..kao Ljisha,ne mogu da spadnem ispod 76..a visoka sam 180..a sad sam uslq sa 88..slogirala sam se..oba puta sam bila stotka..ali brzo padnem na 80..i posle do 76 i ni makac..a sad...lele..videcemo[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>