Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18 (25.2.2018 10:54:07)
|
Dobro jutro!! Ajmo zene, glavu gore, sve je to stvar percepcije. Mir nema cenu. I druga stvar lepo je kad se nekom zalomi da mu roditelji pomognu ali nista nije sladje od toga kad se izboris sam za sebe. Ja sam krenula bas od nule, jer takva su vremena bila. Roditelji su morali da pozajme 1000 maraka (poslednja godina nemacke marke), iako su akademski radnici da bih kupila kartu i prezivela do prve plate. Pare sam vratila za prvi bozic. I onda sam zivela sa 1000 evra placala kiriiju (polovina od toga) i krpila kraj sa krajem dok nisam doktorilala. Nikad ali nikad nisam ocekivala nista od njih jer znam da ne momgu da mi pomognu. Osposobili su me kao coveka i zato sam im zahvalna. Suprug je isto iz skromne porodice, njegovi zive u porodicnoj kuci, i ok su ljudi ali se i on tokom studija vec iselio i placao kiriju od studentskog kredita da bi ziveo sam. To je ovde normalno. Redak je ko zivi posle 25 sa roditeljima, i ne to nije zato sto svi imaju para ko pleve. Nego im je prioritet da se osamostale. Elem, mi smo u narednih 10 godina dali vise od 80 hiljada evra na kiriju! Pa sta, dali smo na sebe, takvi su troskovi zivota, nije to "bacanje para". I onda smo se konacno usudili da pitamo banku i podigli kredit. I ja kad bih vama rekla koliki je nas kredit bilo bi zabavno. I pritom ni mm ni ja ne mamo stalni posao ( to je u nauci na zalost normalno) i vrlo neizvesnu perspektivu. I uskoro evo troje dece koje treba izvesti na put.... Plate jesu vece, ali su i troskovi nesamerljivi. Ostaje da se nadamo da cemo kao dva doktora nauka imati dovoljno pameti da smislimo sta cemo[sm=smiley36.gif] Pricam ovo samo ilustraciju, ne mislim da nas treba zaliti,ja sam zadovoljna, ali zivot je borba i rizik. Vazno je zdravlje i porodicni odnosi. I dan danas ne razmisljam da ce neko drugi da mi pomogne da se resim ogromnog kredita. A i da dodam da ne razumem niti sam ikad razumela razdvajanje dece i razlicit tretman: niti na osnovu pola niti bilo kakvih drugih okolnosti. To mi je skroz nepojmljivo i iskreno receno gadi mi se. Ali ljudi su razliciti, svega ima......
|
|
|
|