RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 8:15:54)

Znaci sve se slazete oko mustele uljane kupke i kupanja svako vece [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Dobro , elidel nisam ni zelela da kupim , elokom cu gledati da izbegnem zato sto njeno stanje nije alarmantno i nadam se da cu ostalim kremicama uspeti ..
Mazala sam jekoderm sinoc i jutros , na jednom mestu je jutros bolje i to dosta pa se stvarno nadam da ce nam nesto od tih kremica pomoci , elokomom su mi trovali Akija dok nismo nasli neku emulziju koja mu je potpuno to sredila , ali sad ta apoteka vise ne radi a ja ne znam sastav .. eto [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tash da li su ti u bolnici rekli nesto za ishranu bebe sa ekcemom , jel vi imate samo ekcem ili jos nesto ?
Pepeljuga hvala na savetima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 11:16:34)

IZVORNA PORUKA: ribizla


Tash da li su ti u bolnici rekli nesto za ishranu bebe sa ekcemom , jel vi imate samo ekcem ili jos nesto ?




Marko ima i alergiju na kazein, pa u skladu sa tim dr sumnja da li će se razviti još neka alergija, tako da ne znam dal je njegova ishrana vezana za alergije ili ekcem. Dr uvek kaže "Kod atopičara se hrana uvodi polako...". Atopičari - atopijski dermatitis.
Naime, reče ne davati jabuku, šargarepu, krompir, višnju, celer i peršun dok cveta breza.
Marko se osuo čak i na pirinač.
Trenutno jede karfiol i blitvu, uvodim mu prokelj, pa ću brokoli, tikvice i meso.

bebuska, meni su i pedijatar, i dermatolog, i alergolog-imunolog dali antihistaminik, ali svaki put sam JA pitala, može li on to jer se mnogo češe.




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 23:05:54)

Bila sam danas kod dermatologa.Pokušala sam da zakažem po preporuci farmaceuta kod čuvenog Dr Šera na kožnom u Džordža Vašingtona ali danas oko 10:30 je bio popunjen broj od 30 knjižica za popodnevnu smenu.Pošto mi je stanje alarmantno jer se ekcem i pored upornog mazanja Dermalexa proširio , otišla sam kod neke druge dr.Rekla je da nema razloga za strah od kortikosteroida tj. kreme elokom,ni za trudnice ni za malu decu.Rekla je da na 100%pokrivenosti ona reaguje loše 0.3%.Pošto je površina kože koja je zahvaćena oko 1% tj.pokrivenost,ne postoji nikakva šansa za bilo kakvim rizikom ni kada bi se svakodnevno mazali godinu dana.Jedino se njima može srediti ekcem a kasnije održavati BLAGOM kremom sa ureom u sastavu.Dopalo mi se što mi je zakazala kontrolu za razliku od svih ostalih dr.Rekla je da bi se u nekim težim slučajevima mogli i oralno koristiti kortikosteroidi i da ne bi bili štetni u povremenim korišćenjima.Veća je šteta što mi je ovaj ekcem napravio infekciju pa moram da mažem i antibiotsku mast sinacid.Naglasila je da oboljenje ekcema u fazi kada prolazi i čak kada izgleda da je prošao treba non stop natapati BLAGIM kremama da koža UVEK bude pokrivena!IUvesti ishranu sa puno ribe i Omega 3 ,riblje ulje i za decu i za odrasle.Pozz




Tea2 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 23:25:32)

Cula sam za apoteku Valerijana u Zemunu,prave kreme za ovakve tipove koze.Nemam adresu,ni broj,planiram da tamo odem da sredim ovaj svoj ekcem na laktu.Kazu da je skupa,ali resava problem.Samo da se pokrenem,uspavala me ova zima.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 23:36:37)

Bila sam danas kod jednog dermatologa iz Sr.Mitrovice. Zena kaze da je Elokom u galsani kao bogojavvljenska vodica, da je Elokom sam po sebi slab kortiko, pa ako ga jos i razblazis... To potvrdjuje Nenine reci dva osta iznad... A ovi iz decije bolnice rekli drugacije... Valjda jer je Marko tada imao svega 4 meseca... Ne znam. Uglavnom, zena kaze da je njemu koza super, nije suva, ali da se promene moraju mazati. Kaze za laktove Elokom (cist), dok se promena ne vrati u ravan ostatka koze, pa onda Elidel dok promena ne prodje. Tvrdi da ce proci za 2 nedelje, a cak i da ne prodje, da mazem 2 nedelje. Ledja i lice da mazem Elidelom, cak i predeo oko ociju. Zatim kupke i kreme za negu. Savetuje Adermu, kaze, sadrzi ulje nocurka. Kaze, Galsana je za sada bila super, ali na taj nacin ne dajem kozi ono sto joj treba (nocurak), vec samo podmazujem, sto na duge staze ne resava problem. Kaze da se kupke posle odredjenog vremena moraju menjati.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 23:42:00)

I da, rekla je da moze da se desi da odemo na more a njemu se stanje pogorsa. Kaze, 80% atopicara reaguje super na more i sunce, ali 20% ne podnosi suncee, tj UV zrake, tako da ni suncobran ne spasava. Nadam se da nas bar to nece snaci.




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (20.4.2011 0:55:08)

Pogresno sam napisala antibiotska mast se zove Stanicid a ne  Sinacid.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (20.4.2011 11:20:46)

hahaha, ja sam tako i procitala, boze, odlepila sam, citam nazive lekova napamet.
Mogla ti je dati Hidrociklin i skratiti muke, to je kombinacija antibiotika i kortikosteroida, ali nebitno je, bitno je da ti prodju muke.




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (20.4.2011 23:30:54)

Realno stanje će se videti posle elokoma.Danas mi je drugarica sa kojom se dugo nisam čula , rekla tj. preporučila ribarsku banju kod Kruševca.Njene dve devojčice su se patile sa ekcemom ,starija sada 3 god , mlađa 1.5.Letos je kupala decu u toj lekovitoj vodi  i da se prirodno osuše na suncu.Bila je nekoliko dana po 2 sata pošto je boravila u Kruševcu.Kad su se vratili u Beograd više im se nije vratio.I sunce pomaže,pusti ih u dvorištu po ceo dan na suncu.U Borči,naselju kod Beograda postoji izvor lekovite vode koja je dobra za sva kožna oboljenja,i psorijazu.Meni ta voda nije baš puno pomogla ali ja sam ipak trudnica.Možda bi nekom od vas,tj vašoj dečici pomogla.Moja mama je imala ekcem na nozi između prstiju i potpuno je nestao.Svako veče oko nedelju dana je ispirala.Taj izvor se nalazi u Borči kod crkve.Lako  se nalazi.Sve više mi izgleda da je pravi lek u nekim potpuno jednostavnim i prirodnim stvarima.Istraživala sam po internetu i pronašla da je nekom delotvoran i sapun od kozjeg mleka i uvesti u ishranu kefir , i pečene bele semenke.
Tea 2 ,apoteka Valerijana možda može biti alternativa. Našla sam na google-u :Apoteka Valerijana,Adresa: Prvomajska 104a, Zemun
Telefon: 011/2195-714




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.5.2011 10:28:37)

Evo jedna zanimljivost ako nekome bude zatrebala.

A-derma Exomega Barriere krema

Štiti kožu sa ekcemom od isušivanja pre kontaktu sa morskom vodom i vodom iz bazena.




Crvenkapa85 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.5.2011 12:46:37)

Tash jel vi jos kuburute sa tim ekcemom...nama je poceo da se vraca pre neko vece na ruci al mazala par puta sa tridermom i nestade.....elem rekla si da jos ne mozete da koristite te kremice...
pre neki dan sam sasvim slucajno naletela na neku emisiju o ekcemima,i prikazivali su razne pacijente....firma od koje su koristili preparate se zove BIOELIKSIR,jesi li probala sa njihovim preparatima,vidim da su    mnogi zadovoljni...imam i broj,pa ako hoces javi,poslacu ti na pp




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.5.2011 21:43:00)

Čula sam za njih. U Srbiji se zove Bioeliksir Dermio, a u Hrvatskoj Euten.
Navodno se zbog salicilne kiseline ne preporučuje upotreba proizvoda kod beba, jer može oštetiti bebinu jetru. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




natnat -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.5.2011 7:51:20)

Pozdrav,

javljam se, da vam kažem kako kod nas u Sloveniji koristimo MELEM iz Beograda i fenomenalan je.

Vi ga imate dole na dohvat ruke i svakako se pozanimajte o njemu. Nama je pomogao u borbi sa jakim atopijskim dermatitisom. Radi se o kremi na bazi pčelinjeg voska i ljekovitog bilja.


Kontaktirajte g. Hadži Miroslav Vasić.

http://www.ringaraja.net/forum/m_5643421/mpage_2/key_/tm.htm (slovenski forum in što je napisano o kremi)


Lijepo vas pozdravljam i nadam se da će krema i vama pomoći.




coka11 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.6.2011 23:17:52)

Nisam stigla da iscitam sve postove, pa molim za pomoc. Naime, mojoj bebi od dva meseca se javilo crvenilo na licu. Dr kaze nije ekcem vec suva koze koja ce biti sklona ekcemu. Sa mesec dan se uzasno osuo po licu, tada su rekli "Čisti se koža, proci ce posle 40 dana". Jeste proslo, ali je sada bas suva koza po licu. Rece dr da mazem Pantenolom 10 -15 puta dnevno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pocela sam danas i crvenilo je malo manje. Da li ja moram da menjam svoju ishranu, samo ga dojim, pijem dosta mleka, nisam sigurna da li je to povezano. Uh, on se jadničak češe rukicamai trlja lice kad god moze.




snješka -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.6.2011 23:24:22)

Coko probaj da prestaneš piti mlijeko, ono svakako ne znači mnogo za proizvodnju tvog mlijeka. Pij puno vode ili šta ti već godi, sok o djabuke npr. je dobar.
A moj Vik ima na ručici gdje je BSG vakcina ogroman krug i na obje noge na člancima. Pedijatrica je rekla da to nije ništa, samo reakcija na vakcinu i mi smo to tako i prihvatili. Međutim, dana s ga je pogledao drugi dr i čovjek ne može da vjeruje, jer dijete ima ekcem. A ja mu ladno počela uvoditi i kravlje mlijeko i svakakvo voće i povrće i pšenične proizvode. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




coka11 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (25.6.2011 15:58:24)

Užas!! Pedijatri su haos!! Hvala na savetu. Mi ipak imamo samo suvu kožu koja ima preduslove za ekcem, a ne znam kako da je negujem. Stavljam ulje u kupku i mažem Pantenol. Videćemo.




Crvenkapa85 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (25.6.2011 20:46:42)

nama je pantenol jako slabo pomogao...jer su nas dugo zavlacila sa pricom da je gljivicno...dok nisam explodirala.....
pomogla nam je mast  triderm,al ne znam za koji su uzras




aptrackg -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.6.2011 14:15:31)

cao svima! Citam ovde da ima raznih terapija i da se ekcem uvek ,nekako,vrati.
Joletu se ekcem pojavio na licu.Dermatolog je dao terapiju:elokom uvece na obolelo mesto,a preko dana pantenol uvek kad ga koza upije.Povuko se posle tri dana,po preporuci treba da mu mazemo neku kremu na lice pa smo kupili Avene...nije proslo nedelju dana ekcem se vratio...Tri dana sam natapala pantenolom...nista posebno,cak se malo i siri.Danas smo kupili Mustelu za negu atopiske koze(izbegla bi Elokon).
Savet moje majke je da ga kupam tako sto u vodu stavim razmuceno zumance i napravim penu,to ne leci ali sprecava...i ublazava..na kraju ce i to da probamo.
Mi smo tek na pocetku borbe sa ekcemom i ,eto,htela sam da se pozalim...valjda mi je tako lakse[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.6.2011 16:05:27)

mateja izgleda ima ekcem [sm=smiley19.gif]
ne znam od cega mu je,koristimo mustelu od rodjenja i uvek je imao divnu kozu a od pre neki dan sam primetila crvene pecate po ledjima,ne svrbi ga,samo je tu malo suva koza [sm=smiley13.gif]
ne znam da li je moguce da mu je to od praska jer sam pre par dana pocela da korisitm ariel a do tada uglavnom persil.[sm=zmeden.gif]
ne znam ni cime da mu negujem kozu sada a pedijatar mi se ne javlja [sm=hudicek1.gif]
inace imam atopijski dermatitis,tako da on ima predispozicije za ekceme [sm=sad.gif]




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.6.2011 16:57:34)

isidora, mozda mu ne prija prasak, ariel je dosta jak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] je l' stavljas na duplo ispiranje?




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.6.2011 21:26:19)

nisam stavljala nijednom do sad na duplo ispiranje,koza mu je stvarno bila cista sve do pre neki dan,kupila sam novi prasak koji inace koristim,nadam se da ce se povuci [sm=smiley13.gif]




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (1.7.2011 22:24:16)

zar niko ne zna [sm=smiley19.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (1.7.2011 22:26:04)

Isidora moguce da je od praska. Ako mozes promeni ga i prati i obavezno ispiraj dva puta. Kao sto rece pepeljuga on je bas jak.




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (1.7.2011 22:55:17)

promenila sam prasak,koristim opet persil,taj sam uvek i koristila nego ga nije bilo u prodavnici i ja uzeh glupi ariel[sm=hudicek1.gif]
nadam se da je od rpaska i da ce mu se to povuci inace cu poludeti[sm=smiley19.gif]




Ivanka 75 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (1.7.2011 22:59:01)

Vrlo je verovatno da je prašak...
Treba vremena da prođe...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>