RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (16.4.2011 23:19:18)

Vidi ovaj moj post KLIK

Ne mogu da proverim dal sam u pravu jer smo krenuli Elidel, od kog je bolje. Pa ako hoćeš, probaj.




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 0:44:20)

Zdravo svim članovima.U7.mesecu trudnoće sam.Od početka trudnoće mučim muke sa ekcemom na obe šake i između prstiju.Do sada sam po savetu dermatologa u tri navrata koristila elokom po nekoliko dana i u ranijem periodu trudnoće razmak je bio prihvatljiv.Održavala sam ekcem posle kortikosteroida sa pantenol kremom i pantenol mašću,flogocid mašću,atopik kremom na bazi uree i vazelin na bazi nevena.Sve te  kreme su mi rešavale problem da se ekcem ne širi.Ali kako je trudnoća veća ni jedna mi više ne pomaže.Na osnovu vašeg iskustva i iskustva Tashe danas sam počela da koristim dermalex za kontaktni ekcem.Ali pošto se maže 2-3 puta dnevno nisam baš sigurna da li da u međuvremenu koristim još neku neutralnu?




Nensi* -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 0:58:13)

Jel si probala kremu Linolla Gamma na bazi nocurka?




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 1:17:16)

Probala sam 2 dana i jako me je peklo a pošto su mi prodali kremu kojoj je trebalo da istekne rok za nedelju dana vratila sam je.Možda je trebalo da nastavim sa tom kremom ali sada sam počela sa Dermaleksom pa ću videti da li če mi makar malo ublažiti ili zaustaviti dalje širenje.Nisam sigurna da li je pametno sa tom kremom kombinovati i linolu.Očajna sam,pošto u ovakvoj situaciji ne mogu da funkcionišem sa osnovnim kućnim poslovima.Savetovali su mi da izbegavam i rukavice.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 1:20:02)

Neno , probaj neko vreme da koristiš samo jednu kremu bez kombinovanja . Dermalex je dobar , spominjali su ga kod nas na poslu , pa probaj neko vreme samo njega da koristiš .




bebuska -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 8:08:10)

Mi veliku muku mucimo sa ovim...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sin ima na obrazima ekcem i nisam jos nasla nista da kazem da pomaze. Njegov pedijatar govori da samo mazem kremu od nocurka al ja mislim da mu je cak i gore od nje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Vodila sam ga i kod dermatologa koji je rekao da je to alergija na mlijecne proteine (na kraju se ispostavilo da nije) i dao mi afroderm 5 dana a posle samo pavlovicevu da mu mazem. Od afroderma se povuklo al cim sam mu prestala mazat odma se ponovo javilo i to se cak i proslilio... Koristili smo linola fett, pa atopik na bazi nocurka pa sad koristimo neku sudocem specijalnu zastitnu kremu za bebe koja je kao krec i isusuje ekcem kad se jako zacrveni i kad je u fazi da se siri... Eto sad je to suvo ali ga uzasno svrbi samo se cese i sve je raskrvario [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ne znam kako da mu pomognem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 15:12:38)

IZVORNA PORUKA: Tash

pepeljugo, kako ide sa Dermalexom?


Napisah ti pp [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 22:46:28)

Hvala na savetu.Pokušaću sa Dermalexom mada mi za sada(oko 24 sata korišćenja)nije bolje čak mi se čini da se i malo ekcem proširio.idalje mi je neugodan osećaj svraba pečenja ispucale i  perutave kože i crvenila a prošlo je samo 12 dana od korišćenja elokom kreme.Akoodem na kožno opet će mi dati elokom i posle par dana opet igranka bez prestanka.Dermatolozi tvrde da je ta krema tj.lokalna upotreba kortikosteroida manje štetna u trudnoći od samog širenja ekcema.




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 22:49:44)

Možeš mi reći tvoje iskustvo sa Linolla Gamma na bazi noćurka? 




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2011 23:40:18)

IZVORNA PORUKA: Nena 8

Probala sam 2 dana i jako me je peklo a pošto su mi prodali kremu kojoj je trebalo da istekne rok za nedelju dana vratila sam je.Možda je trebalo da nastavim sa tom kremom


IZVORNA PORUKA: bebuska

Njegov pedijatar govori da samo mazem kremu od nocurka al ja mislim da mu je cak i gore od nje Vodila sam ga i kod dermatologa koji je rekao da je to alergija na mlijecne proteine (na kraju se ispostavilo da nije) i dao mi afroderm 5 dana a posle samo pavlovicevu da mu mazem.


Moj sin se sav zacrveneo od Linela Gamma, i imala sam utisak da se pogoršava!
Bebuska, meni rekoše da deci sa ekcemom pavlovićeva nikako ne odgovara! Mi je ne koristimo čak ni ispod pelene!


IZVORNA PORUKA: Nena 8

Na osnovu vašeg iskustva i iskustva Tashe danas sam počela da koristim dermalex za kontaktni ekcem.Ali pošto se maže 2-3 puta dnevno nisam baš sigurna da li da u međuvremenu koristim još neku neutralnu?


Mi koristimo onaj za atopijski. Jesu tebi rekli da je tvoj kontaktni? Onda zaista ne smeš rukavice.

Probaj između da mažeš Galsanu. To je neutralna podloga za razblaživanje krema. Nema konzervansa, nema ničega u njoj, kako su meni rekli, samo je masno. Time ja mažem bebca jer je užasno oset_ljiv.
I možda možeš probati pred spavanje potopiti ruke u uljanu kupku na koji minut. Ona se ne spira. Ne brišeš ruke, samo utapkaš vodu. Kad se osuše namažeš Dermalex. Pa onda posle nekih sat Galsanu.
A preko dana maži Galsanu nekoliko puta.
Možda pomogne.




bebuska -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 7:44:32)

Eto a meni rekli da ya svakodnevnu njegu lica koristim samo pavlovicevu... Mada mislim da ga i od nje puno vise svrbi koza pa je i ne koristim za lice. Za guzu je koristimo od prvog dana i stvarno nikada nismo imali nikakvog ni osipa ni ojeda al dobro to sad nije tema. Uglavnom sad vise ne znam sta da mu mazem sve te kremice sto sam gore navela mu nista ne pomayu sve se vise cese toliko ga svrbi da se po citavu noc cese...




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 8:17:08)


IZVORNA PORUKA: Nena 8

Hvala na savetu.Pokušaću sa Dermalexom mada mi za sada(oko 24 sata korišćenja)nije bolje čak mi se čini da se i malo ekcem proširio.idalje mi je neugodan osećaj svraba pečenja ispucale i  perutave kože i crvenila a prošlo je samo 12 dana od korišćenja elokom kreme.Akoodem na kožno opet će mi dati elokom i posle par dana opet igranka bez prestanka.Dermatolozi tvrde da je ta krema tj.lokalna upotreba kortikosteroida manje štetna u trudnoći od samog širenja ekcema.



ovo je meni moj dermatolog i ginekolog rekao,i ja sam imala ekceme po rukama,tj. imam i dalje ali od 7 meseca pa do kraja trudnoce je bio haos,jedino mi je pomagala mesavina sinoderma i galsana,za 3,4 mi sve prodje i ne svrbi i ne crveni se tako da je to moja preporuka jer vec godinama koristim to kad mi izbije ekcem a pre toga sam sve i svasta probala ali nije pomoglo,meni je i dermatolog rekao da prvo treba kortikosteroidima izleciti i onda odrzavati kozu sa eucerinom,avene i ostalim laganim kremama[sm=smiley1.gif]
pavlovicevu ni pod razno na kozu sa ekcemom jer izaziva jos veci svrab i sirenje zbog svoje masoce i zatvara pora na kozi(savet mog dermatologa)




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 10:31:42)

Rezultat brisa : kontaktni ekcem.Hvala na savetu,pokušaću sa tvojom preporukom kombinovanja Dermalex sa Galsanom.Koju uljanu kupku koristiti?




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 10:34:54)

Hvala na savetu,ako ne uspe kombinacija sa Dermalex pokusacu sa tvojom kombinacijom sa Sinoderm.Treba sve probati mozda stvarno nesto i upali samo sto vise prolongirati sa kortikosteroidima.Kakvo je tvoje iskustvo posle trudnoce, da li se ekcem povukao?




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 10:44:04)

povukao mi se,izasao mi je opet pre par danaa jer sam ribala kupatilo bez rukavica ali evo prolazi uz sinoderm i galsan.inace od svih rukavica pored ekcema dobijem i osim po celim rukama tako da ih vise ne koristim[sm=smiley1.gif]
sudove perem u masini a inace mm sve radi oko vode,jedino saad moram sama dok mi mm nije tu.
gledaj i ti da sto manje kvasis ruke jer voda jako isusuje a pogotovo sapuni.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 10:49:51)

Jedan mali domaći lek: KANTARIONOVO ULJE
Mihajlo je imao ekcem 3x3cm na leđima skoro 2 meseca od pada imuniteta i svaki put čim nešto šmrcne ili se prehladi, ono sve crvenije. Kaže doktorica, ne treba krema, samo će proći. A moja baba sve lečila kantarionovim uljem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i ja ti uzmem i dve noći namažem ekcem uljem i moj Miško (nažalost stalno bolešljiv) i pored slabog imuniteta, već mesecima nema ekcem (kuc-kuc)
I još jedno iskustvo (pardon ako sam dosadna [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])-mm je imao kao neki ekcem-polip u nozdrvi, nema čime ga nije lečio, čak je išao i na lasersko odstranjivanje 2 puta i opet se vraćalo. Ja njemu kažem -uzmi kantarion za unutrašnju upotrebu- moja baba sve time lečila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]- prvo nije hteo da me posluša, kao babske priče, a onda kad je već postao očajan, uzeo kantarion (više meni da začepi usta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) i već 3 godine ni traga ekcemu! Pa srećno!!!




Nena 8 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 11:08:23)

Hvala puno!




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 13:10:04)

bebuska, tvoja beba nije mala. Idi lekaru i reci neka ti prepišu neki antihistaminik da daješ bebi, jer beba sa ekcemom ne sme da se češe, time pogoršava stvar.
Marko pije Aerius od 19.1. bez prestanka (probali smo i ranije, pa sam tripovala da ima grčeve). Pio je prvo 2ml, pa 1,5, sada pije 1ml svako veče. On ublažuje svrab.

Nena8, zaista vidi da ti neki dermatolog prepiše ublaženu (razblaženu) varijantu kortikosteroida. Onda sa receptom u apoteku, i dobiješ u beloj kutijici kortiko mešan sa Galsanom. Prosto, uvek treba probati sa najslabijim prvo, pa onda pojačavati. Elokom nikako nije najslabiji, a i meni su ga prepisali u trudnoći za čelo (seboroični dermatitis). Kada se Marko rodio sa svim ovim problemima, nisam mogla da se otrgnem misli da je povezano sa mojom upotrebom Elokoma u trudnoći, što verovatno nije tačno.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 21:38:13)

Otisli danas da pogleda dr njenu kozu koja je sve gora , kupanje samo jednom nedeljno , za pocetak jekoderm 3 dana 2x dnevno , ako ne pomogne ona nam je rekla za elidel 1x dnevno 7 dana , ako ne pomogne elokom 7 dana .. Pitala sam je da li sa elidelom nesto nije u redu ona me gleda u cudu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Ali mi je onda ipak rekla , mozda treba odmah posle jekoderma, ukoliko ne pomogne, preci na elokom .. Nije nasa dr bila tu , ova je neka sva zacudjena , moracu kod koznog ipak .. Ima drugaciji ekcem nego Aki sto je imao , tj njoj se ne crveni osim kad se kupa , njemu je bilo upaljeno mesto gde je ekcem a njoj je samo jako suvo , ali se siri dosta brzo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Naravno izbaciti omeksivac potpuno , prati 2 puta , ispirati itd ..
Ne bih taj elokom , jel dermalex o kome pricate kortiko ili ne i da li je za svaki ekcem ili ne ? I ta linola ? Nesto sam nacula o kremi hiper .. Nisam zapamtila dalje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 21:53:18)

Ribizla, Dermalex nije kortiko, mozes da probas. Mi smo koristili i uljanu kupku Linola Fett, kao i kremu. Naravno kortiko najbrze deluje, ali nama se i posle njega nakon nekog vremena vraca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 21:54:28)

Koliko puta nedeljno se kupate ?  Jel koristis samo tu uljanu kupku ili i sampon ili vec .. 




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 23:31:43)

Smatram da teorija o kupanju 1x nedeljno nije ispravna. Probali smo, i nije bio bolje od toga, sem što je bio extra nervozan što se ritual preskače. Mazali smo kremu na kremu faktički (jer se nismo kupali) i meni je to bilo fuuuuj! On je realno bolje od kad su ga u bolnici "popravili", ali mi se "odražavamo" tako što se kupamo svako veče u uljanoj kupki Mustela, i mažemo se ujutru i uveče, baš baš, da klizi, da ga jedva uhvatim, beži mi iz ruku kao riba.
Što se tiče redosleda Elidel-Elokom... ni sa tim se ne slažem. Iritirana koža se prvo smirujem Elokomom, pa se zatim maže Elidel. Meni su rekli da ako se Elidel namaže na jako iziritiranu kož, može doći do pogoršanja. Meni je rečeno, prvo Elokom 3-5 dana, pa kada se promene smire, onda Elidel.
Dermalex nema kortikosteroida, ni ne sadrži paraben.




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (18.4.2011 23:49:17)

Mi se kupamo svako vece, on toliko balavi, rukice su mu nonstop u ustima jer mu izbijaju zubici, tako da ne mogu da zamislim da ga ne okupamo pred spavanje, nema sanse. Mi smo koristili tu uljanu kupku neko vreme, sad smo se opet vratili na Chicco.




bebuska -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 8:01:25)

IZVORNA PORUKA: Tash

bebuska, tvoja beba nije mala. Idi lekaru i reci neka ti prepišu neki antihistaminik da daješ bebi, jer beba sa ekcemom ne sme da se češe, time pogoršava stvar.
Marko pije Aerius od 19.1. bez prestanka (probali smo i ranije, pa sam tripovala da ima grčeve). Pio je prvo 2ml, pa 1,5, sada pije 1ml svako veče. On ublažuje svrab.

A kome mislis da treba da odem, dermatologu ili pedijatru? Posto smo bili kod oba, pedijatar vjeruje samo u kremu na bazi nocurka a dermatolog nam daje kortikosteroide. Moram ih mjenjat obje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




bebuska -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (19.4.2011 8:06:16)

Inace evo vec dva dana se ne cese smiruje se , isperutalo se ono sto je bilo suvo i polako se vraca mekoca kozi sa cim je sad najbolje mazati-odrzavati? Inace dobili smo penaten kremu iz njemacke (hocu da kazem da je sigurno bolja nego ove nase) pa ne znam jel dovoljno samo nju da mu mazem?
Inace nisam probala al dobila sam par savjeta da mu mazem maslinovim uljem i alojom.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>