RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Tea2 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.4.2011 11:12:14)

Tash,dovedi dete na pregled u BGD,videces sta ce ti reci-mislim da ovo moze da resi problem.Kad prestanem da dojim bebu,odoh i ja na pregled da probam da resim svoj problem na laktu.Ćerka moje zaove je imala probleme sa alergijama,sve je proslo...Doktor u bolnici,,Dragisa Misovic" joj je stalno govorio da sa ne sekira zbog ekcema jer je dobro da to organizam izbacuje na povrsinu i ne zadrzava u organizmu.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.4.2011 13:38:58)

A gde u Beograd?




Tea2 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.4.2011 15:04:09)

Imas na ovom sajtu adresu,Novi Beograd




choopa choops -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.4.2011 16:02:49)

Tash pitala sam, ali nema na zalost [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] rekla je da ce da mi javi ako nadje...Nista, ako budem isla put Du javicu se.




Ivanka 75 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (12.4.2011 21:30:33)

Iva ima crvenilo na vratu (na pregibu vrata) vec 2 meseca, ponekad se povuce pa nema bas nista ali nekad je jako crveno. Od pre desetak dana pojavilo se crvenilo i na kosti ispod vrata. Dr kaze da je ekcem. Koza nije suva, naprotiv, meka je i vlazna.
Rekla da mazemo Pantenolom a ako on ne pomogne onda Mustela gel za kupanje i krema za osetljivu kozu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (12.4.2011 22:26:15)

Ivanka, a jel joj diše koža tu, ili vidiš tek kad joj zabaciš glavicu?

Luka je imao to jer je bio debeo, pa od podvaljka nije imao vrat. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja sam to procenila kao ojed, svako veče brisala bornom kiselinom, pa duvala da se osuši i puderisala. No, nisam nikoga pitala dal je to ekcem ili ne.

Choopa, našla sam zamenu, ima u Srb samo se drugačije zove. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Inače, ovaj Dermalex je odličan za blage ekceme. Meni je recimo sredio moj ekcem za 2 dana. Markov ekcem je skroz drugačiji, ali i njemu pomaže da se burna reakcija ne pojavi baš odmah nakon kortikosteroida.




Ivanka 75 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (12.4.2011 22:59:02)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ivanka, a jel joj diše koža tu, ili vidiš tek kad joj zabaciš glavicu?

Luka je imao to jer je bio debeo, pa od podvaljka nije imao vrat. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja sam to procenila kao ojed, svako veče brisala bornom kiselinom, pa duvala da se osuši i puderisala. No, nisam nikoga pitala dal je to ekcem ili ne.

Choopa, našla sam zamenu, ima u Srb samo se drugačije zove. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Inače, ovaj Dermalex je odličan za blage ekceme. Meni je recimo sredio moj ekcem za 2 dana. Markov ekcem je skroz drugačiji, ali i njemu pomaže da se burna reakcija ne pojavi baš odmah nakon kortikosteroida.



Ne dise joj koza, i ja mislim da je zbog toga. Cas ga ima cas ga nema.
Borna kiselina, OK, ujutru pocinjem tretman. Hvala Tasho slavljenice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.4.2011 0:06:39)

Valjda te neću zeznuti. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Ekcem je suv, nema mi smisla da je ekcem a da nije suvo. 




Snelle -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.4.2011 0:08:10)

Ivanka, imala je i L isto to. I baš je dugo trajalo. Svašta smo joj mazali, ništa nije pomagalo i onda je jednog dana samo od sebe nestalo.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (14.4.2011 22:59:35)

Danas smo krenuli Elidel. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




choopa choops -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (14.4.2011 23:17:53)

Saznala sam juce nesto novo, pa eto ako neko hoce da proba, mislim da ne skodi.

treba napraviti sirup od koprive, ali svjeze. Otprilike na 1l vode, treba da se stavi nekoliko grancica svjeze koprive, da bude puno po vrhu, i ostaviti da kljuca, sve dok se ne smanji nivo tecnosti na recimo 0.7l. to dijete treba da pije svaki dan. Ne zasladjeno.

E sad ja koliko znam kopriva je puna gvozdja, a gvozdje se vezuje za kiseonik, a koliko shvacam ekcem upravo i nastaje zbog toga sto kozi fali kiseonika ili cega vec. Nemam pojma, ali ja sam to nekako u glavi povezala da to ima veze jedno s drugim i da bi ovo moglo da pomogne....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Tea2 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (14.4.2011 23:28:51)

Tash,smem li Dermalex posto dojim ,imam neki na laktu?




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (14.4.2011 23:33:05)

Mi sinoc probali Dermalex, posto mu se ponovo pojavilo na laktovima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Danas vidim da je za nijansu bolja situacija mada nista spec...Sacekacu bar nekoliko dana da vidim hoce li se povuci. A i meni su u apoteci rekli da je za blaze oblike.




natasat -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 0:04:14)

Moj savet je nemojte mazati detetu elidel. Elidel krema koja se koristi protiv ekcema povucena iz proizvodnje jer može izazvati rak koze ! Kod nas je pedijatri zdusno preporucuju pa dobro razmislite
http://vesti.aladin.info/2010-03-24/t5710-vakcina-zara%C5%BEena-svinjskim-virusom
Moj sin ima ekcem po obrazima, rukama i nogama. Otisla sam na kliniku za kozne bolesti i dr je odmah prepisala elidel. Kada je to pedijatar mog sina cuo poludeo je i rekao da koristimo samo preparate na biljnoj bazi.Nama je pomogla od dr. Wolf-a linola gamma ulje zutog nocurka. Ekcem mu uvek bukne kada mu padne imunitet ili kada izbija novi zubic. To je neminovno.




marijajo -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 8:40:23)

Kad se sinoc nisam slogirala nikad necu
Da pocnem od pocetka.
Mi zivimo sa svekrijevcima u stanu,jer nam jos uvek nisu zavrsili stan!!!Moja svekrva ukljucuje masinu za ves,jer ona ne pere preko dana,vec uvece kada je jeftinija struja,a i leze kasno pa joj odgovara.Ukljucuje i Miine stvari,jer tako hoce.Kaze ja cu da radim te stvari,ti imas dovoljno posla oko deteta,a i u penziji sam pa mi je dosadno.Ok,rekoh.
Od kada imamo problema sa ekcemom,lepo pitam,jeste  promenili prasak,kaze nisam.A dete se konstantno osipa,ne znamo od cega.Mislili smo da je od hrane.Silne pare dadoh za dr,jer je vodimo privatno.
Sinoc joj,po ko zna koji put,kazem da mi je dr rekla da se njene 2 puta stavljaju na ispiranje i da se ne peru na ruke,jer ne moze lepo prasak da se ispere!!!Kaze ona meni,tako radim,a kada perem na ruke,ne brini ne koristim prasak!!Koristim ili SAMPON ili SAPUN!!!!!!

Pa,zeno,aman zaman,lepo pitam jel isti prasak koristis!!!!
Ona ni manje ni vise pere samponom ili sapunom!!!!Nije ni cudo sto se dete osulo!!!




natasat -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 10:05:40)

Vidim da je na aladinu vest o stetnosti elidela povucena. U svakom slucaju pre upotrebe pomenute kreme dobro se informisite.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 11:21:10)

natasat, ja NEMAM IZBORA VISE! :((( Sve adute smo isppucali. Mozes citati u temi Seboroicni dermatitis kod dece, malo su brljali dijagnoze, zato tamo pise sve.
Marijajo, ja sam presla na tecni sensitive Prsil, i dva puta pustam Markove stvari kroz ceo program, prvi put sa praskom, drugi put bez.
Pepeljugo, ne mozes od Dermalexa ocekivati momentalne rezultate kao od kortiko. Probaj par dana da mazes, 2x na dan. Ako se pogorsava nemoj forsirati, ali ako i stagnira, ne pogorsava se, te ne moras preci na kortiko, i to je uspeh. Ja da mogu da odrzavam dermalexom da se ne pogorsava, bila bih presrecna. Meni on pomaze 5-6 dana, i onda ode dovraga!
Natasat, mozes mi dati link na to da je vest o stetnosti elidela povucena?




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 18:20:26)

IZVORNA PORUKA: Tash


Natasat, mozes mi dati link na to da je vest o stetnosti elidela povucena?


Sa mobilnog sam bila kucala pa nisam kliknula na link koji si dala, verovatno je tamo nešto pisalo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Ivanka 75 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 21:00:58)

Onu promenu na prevoju vrata i kljucnoj kosti mazemo vec 3 dan Pantenolom i cini mi se da prolazi.... Mozda me oci varaju, ali mislim da je manje crveno...




marijajo -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 21:58:27)

Mi smo veceras isli kod alergologa, radili alergo test.
jabuka +++
budj +
grinje +

Uradio je bris onog osipa na stomaku i ima masa bakterija i da mazemo antibiotsku kremu 3x dnevno.




natasat -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 22:36:13)

Ja sam pre nekoliko meseci pronasla ovaj link na jednom od foruma. Samo sam ga prekopirala, Kada sam ga sinoc otvorila videla sam da su na sajtu aladin izbrisali vesti o elidelu. Pisalo je uglavnom kako krema moze da ima potencijal da izazove rak.  Da li je to tacno ne znam. Ja sam razgovarala sa pedijatrom svoga sina i ona mi je rekla da ne mazem ekcem sa pomenutom kremom vec mi je prepisala od dr. Wolfa linola gamma ulje zutog nocurka




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 22:44:15)

Negde sam već pisala da Markoe promene na nogama prolaze na Dermalex, a da promene na leđima i laktovima jednostavno stagniraju, tj, Dermalexom prolongiram period između kortikosteroida. Pitala sam se zašto. Prepisivala to uskoj odeći na trupu i rukama, a širokoj na nogama, zatim, ležanju na leđima i lakovima...

Juče sam ovo pročitala, nekako mi je promaklo iako sam temu čitala milion puta:

IZVORNA PORUKA: *Alexx*


9. Soda bikarbona - na nekoliko mesta sam našla da se u tu vodu za komprese stavi kašičica sode bikarbone. Takođe se može staviti i u vodu za kupanje, ali nisam našla razmeru - ali ja bih počela sa jednom kašikom, pa videla da li se nešto dešava. Nisam probala još ovo sa sodom.



Danas, ubacim Marka u kadu sa uljanom kupkom, on dohvati šolju sa rastvorom soda bikarbone i "cap" u kadu... U momentu se zbunim i kontam "Šta sad? Da menjam vodu?", odlučim da je to prevelik napor i da neću. Inače, Marku nakon kupanja zalijem guzu rastvorom soda bikarbone zbog kožn kandide, zato je šolja bila tu. Tada shvatim: ta voda se sliva na noge! Možda je zbog toga bolje reagovao na nogama nego na ostatku tela. U svakom slučaju, isprobaću, samo još nisam smislila kako, jer uveče ga kupam u uljanoj kupki, kada ću onda soda bikarbonu? Da li da je dodajem u vodu za kupanje, uz kupku? Ili da ga ujutru prosto zalijem rastvorom soda bikarbone?




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 22:45:16)

IZVORNA PORUKA: natasat

od dr. Wolfa linola gamma ulje zutog nocurka


Meni se Marko kompletno zacrveni od njega. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




minna -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (15.4.2011 23:02:10)

IZVORNA PORUKA: Tash


Danas, ubacim Marka u kadu sa uljanom kupkom, on dohvati šolju sa rastvorom soda bikarbone i "cap" u kadu... U momentu se zbunim i kontam "Šta sad? Da menjam vodu?", odlučim da je to prevelik napor i da neću. Inače, Marku nakon kupanja zalijem guzu rastvorom soda bikarbone zbog kožn kandide, zato je šolja bila tu. Tada shvatim: ta voda se sliva na noge! Možda je zbog toga bolje reagovao na nogama nego na ostatku tela. U svakom slučaju, isprobaću, samo još nisam smislila kako, jer uveče ga kupam u uljanoj kupki, kada ću onda soda bikarbonu? Da li da je dodajem u vodu za kupanje, uz kupku? Ili da ga ujutru prosto zalijem rastvorom soda bikarbone?



Probaj da dodas zajedno sa kupkom, pa ako nema efekta ti onda odvojeno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A uskoro ce biti i toplije pa ce ti mozda biti lakse da to odradis ujutru




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (16.4.2011 23:18:13)

pepeljugo, kako ide sa Dermalexom?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>