RE: RAK (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


wivern -> RE: RAK (10.2.2015 22:37:37)


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Mom ujaku su danas rekli da ima rak pluća - na vrehu desnog pluća, da li će moći da se operiše ili ne... videće [sm=smiley13.gif]

Ivanka isto kao i mom svekru. Njemu su rekli da moze da se operise i da je odlicno sto je na gornjem reznju. U petak ima poslednju hemoterapiju pa ce videti sta i kako za operaciju.

UM sjajno i ocekivano. Ekstra!




Ivanka 75 -> RE: RAK (10.2.2015 23:06:51)

Wiv, ulivas mi nadu [sm=smiley31.gif]
I otac i stric su mi umrli od raka pluca za godinu dana, ali, nije moglo da se operise, obojici bilo blizu aorte.
Opaka bolest, opaka [sm=smiley19.gif]




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 15:43:58)

zene,sta je melanom,znate li nesto o tome?




Anoniman -> RE: RAK (13.7.2015 16:33:33)

Branki to ti je najredji oblik raka koze, mislim da Adulencetova mama boluje od neke vrste, ne znam koje tacno..




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 17:03:49)

hvala,tico,poslacu pp adulencetu.




choopa choops -> RE: RAK (13.7.2015 21:50:44)

Kod nas je prije neki dan preminula od raka kože jedna mlada žena, majka djevojčice od 2g [sm=smiley19.gif] Skidala je mladež valjda ali nije bilo spasa, jer se proširilo. Kod nas je to baš postalo često u zadnje vrijeme, a ja se polako pretvaram u hipohondra.[sm=smiley13.gif]

Ja sam neki dan išla na kontrolu svojih mladeža i danas mi javi rezultat da je sve ok, ali strah me od toga nenormalno [sm=smiley13.gif] Za godinu dana opet na kontrolu.




adulence -> RE: RAK (13.7.2015 22:00:39)

moja mama ima melanom,zo je jedina vrsta raka koja se leci samo hirurski...branki pisi ako treba nesto...




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 22:18:17)

Jaoj,choopo,kako me smorilo ovo za tu zenu[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Adulence,moj tata vec duze vremena ima neki mladez koji nije u velicini koze,nego izdignut,raste.poceo je i da se menja i da menja boju.mesecima unazad mu govorimo da ide kod dr,on nista.sad ga pece i svrbi.danas je otisao i bio kod nekog hirurga.on mu rekao da to kod nas radi samo jedan dr,da dodje u sredu.u izvestaju stoje dve recenice necitko napisano,samo sam protumacila da pise melanom.mladez je velicine klikera veceg.racunam da ce se odstraniti definitivno.sta posle,kakve su prognoze?je l tvoja mama to odstranila,u kojoj fazi joj je bio?hvala ti puno sto si se javila.




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 22:20:02)

I da...ako ovaj hirurg nije tu u sredu,nego na godisnjem,da li to sme da ceka,da li da trazi uput za bgd ,ne znam koliko takve stvari mogu da cekaju,a on je vec cekao[sm=smiley13.gif]




Sanjica26 RR -> RE: RAK (13.7.2015 22:25:35)

Branki koliko su muskarci neozbiljni po tom pitanju. nadam se da ce biti sve ok.[sm=smiley31.gif]




dijana1* -> RE: RAK (13.7.2015 22:27:47)

Branki bas mi je zao[sm=smiley13.gif]
Koliko znam prvo bi trebalo da se odstrani i posalje na analizu. Tek onda i doktori mogu znati nesto vise. Do tada je tesko bilo sta reci.
E sada oni svaku promenu na telu nazivaju npr. kod nas ovde kazu tumor i dok ne prodje analizu tako nazivaju promenu.
Ja sam imala mladez na glavi koji su mi odstranili i koliko se secam u nalazima je pisalo tumor. Tek kad se vratilo sa analize rekli su da je sve ok i na tome je ostalo.
Nadam se da ce i kod tvog tate biti sve ok.
A secam se da je i mene svrbelo to na glavi.




choopa choops -> RE: RAK (13.7.2015 23:02:14)

branki zao mi je ako sam te uznemirila nije mi bila namjera [sm=smiley13.gif] Nego ni meni danima to ne izlazi iz glave, naročito jer sam ih i sama puna. Svi ih familijarno imamo, tata i najvipe.
Elem, hoću ti reć ovo. Ja sam sad najviše išla zbog tog jednog koji mi je ispod grudi, onako kao grožđica. Čini mi se da mi je čak malo i porastao u posljednje. Zatim imam jedan koji stalno kačim sa lastišom od brushalt_era, pa mi se stvorila rana, po ko zna koji put. Maže ga hloramfenikolom. I imam još dosta tih visećih. Međutim na moje iznenađenje dr mi je rekla da ti ne izgledaju opasno, već jedan na koji ja ama baš nikad nisam obratila pažnju. Tamno braon običan mladež. Malkice ispupčen nije baš u liniji sa kožom.[sm=zmeden.gif] Slikala mi je sve mladeže koji su joj bili sumnjivi i konačno mi stigli rezltati da je sve OK. Ne pitaj koliko sam se istripovala bila [sm=smiley13.gif] Ono što je najvažnije, ona kaže da su najčešće opasni ti mladeži što se po nečemu izdvajaju od ostalih (npr taj moj crni), te da opasni mladeži imaju nepravilan oblik-tipa zvjezdica...

Držim fige da tvome tati nije ništa, meni bar djeluje tako iz ovoga što si opisala. Možda ga je samo povrijedio? Mene ovaj povrijeđeni svrbi kad se stvori ta krasta. U svakom slučaju neka pođe na dermoskopski pregled, kod dermatologa prvo! Javi šta je bilo...

P.S Imamo i temu o mladežima???[sm=zmeden.gif]
Edit: Evo teme KLIK Ja nekako imam osjećaj da je to sve OK ;-)




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 23:13:00)

Hvala,devojke drage puno!
Dijo,da,morace na analizu.ja se slabo razumem u to,a on nista tamo nije ni pitaao,a i nije bio taj hirurg koji to radi..ma,samo neke muke!
Choopo,ma nista,nego me rastuzila ta vezt,svesna sam da se to desava ako je zahvaceno tkivonispod koze i onda ode na limfne cvorove i tu je kraj.to sam sad citala na netu.on isto ima puno mladeza,kao dete se stalno suncao,on je iz plava,tamo protice lim i kaze da se non stop suncao,ima puno mladeza,ali ovaj je bas grozan.moguce i da ga on zakacinje kad se oblaci,kupa,jer je na misici i ispupcen,veliki.uh...samo da ne bude bas najgore..




wivern -> RE: RAK (13.7.2015 23:19:09)

Branki nadam se da ce mu sto pre to otkloniti, i da ce sve biti u redu. Bas bzvz, drzi se..




choopa choops -> RE: RAK (13.7.2015 23:20:03)

Ma jok, vidjećeš da će biti OK. Kažem ti, meni su dvarazličita dr rekla da ti takvi veliki najčešće nisu problematični. A zašto ne pođe na dermoskopski pregled prvo? [sm=zmeden.gif]




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 23:24:05)

Sta ti je to dermoskopski pregled?oon je danas bio kod lekara opste prakse prvo.i on mu kaze da ce to najverovatnije morati da se odstrani i napise mu uput da ga pogleda hirurg.u bolnici ga gledao neki hirurg i kaze da to mora da se odstrani ,ali da to radi samo taj dr kod kog treba da ide u sredu.to je to.




choopa choops -> RE: RAK (13.7.2015 23:32:03)

Ma hirurzi bi odmah sjeckali...Dermoskopski pregled je pregled aparatom ili nekim kao fotoaparatom kojim ti slika mladeže i onda ih izanalizira da vidi da li su opasni ili ne?

Evo KLIK

Kod nas košta 50e taj pregled.




branki* -> RE: RAK (13.7.2015 23:35:46)

Nisam znala za to,niti cula.dobra je to stvar,odmah otkriva.bas cu da vidim da li se to radi ovde kod nas.je l si ti ,choopo,privatno radila taj pregled?kod nekog dr ili to ima po laboratorijama?




choopa choops -> RE: RAK (13.7.2015 23:46:52)

Privatno, kod nas nema dermatolog u DZ. Kod nas nema ništa u DZ maltene [sm=zz_mad1.png]

Vidi, nazovi dermatološke ordinacije pa ih pitaj rade li taj pregled, tj imaju li aparat. Kažem kod nas dolazi jednom mjesečno ta neka dr iz Niša, i ima taj aparat a pregled je koštao 50e.




doktorkakristal -> RE: RAK (14.7.2015 8:06:47)

BRANKI tek sad videh sta si pitala,vec su ti sve vecinom zene i rekle,dg melanoma se ne moze postaviti tako sto se samo mladez pogleda ,mora se raditi patohistoloska analiza to je kad ostrane mladez ,gledaju ga pod mikroskopom posmatraju celije i okolinu,na osnovu toga se donosi dijagnoza,to sto si ti procitala mozda je pisalo suspectno na melanom,sto bi znacilo sumnjivo na melanom,ali ne i definitivno postavljanje te dijagnoze,sto se same bolesti tice ,sve zavisi od faze u kojoj je uhvacen,sve si vec mogla na netu i da procitas,ako je tu gde jeste onda nema razloga za brigu,mada samo polako danas ljudi sa mnogim malignim bolestima dugo zive i uspesno se bore,javi sta se desava i veliki pozdrav




branki* -> RE: RAK (14.7.2015 9:12:55)

choopo,sinoc da ti odgovorim na poruku,boka zakmmecala,posle sam legla..kod nas ima drzavno dermatolog,a mislim da nema nijedna privatna dermatoloska.videcemo sta ce mu reci sutra,pa cu se raspitati oko tog.
kris,hvala!




adulence -> RE: RAK (14.7.2015 12:35:39)

branki manje vise su ti zene sve rekle ,na zalost moja mama je imala 7operacija u poslednjih godinu dana,ali ako tako treba neka bude...melanom je grozan jer se gotovo uvek vraca,moja mama ima srecu za sada sto joj nije hvatao organe uvek su ga na vreme uklanjali ali se vraca...ono sto ja cujem od nJe to je da svaka promena na mladezu nije dobra,ona ide stalno na to slikanje mladeza,pa uporedjuju,za sada je stabilno nadamo se da ce tako i ostati...puno srece...i drzim fige




branki* -> RE: RAK (14.7.2015 12:49:51)

uh,adulence[sm=smiley13.gif]bas gadno!
ne znam...videcemo kako ce se odvijati stvari..
puno srece tvojoj mami,nadam se da se nece komplikovati dalje!
uh...
je l ona sad vodi neki drugaciji zivot u smislu aktivnosti,ishrane ili to nema veze?

i,da,ima i ova temamladezi




Valerie -> RE: RAK (14.7.2015 13:14:49)

branki, da bude dobro!
ako vas budu zavlacili, idite u neki veci centar.
ja imam jedan bas veliki mladez na ledjima, kao crni karfiol, otpadne ponekad i neko parce, pa nekad ima dlaka, grozota. i lagano raste. gledala mi dermatolog sa veelikim iskustvom, kaze takvi nisu opasni, ne predlaze skidanje. ulazi tu prljavstina jer ima pukotine, pa zato izgleda grozno, ali su ok. ona sama ima milion mladeza. ocigledno to nije vazno, vazno ako se brzo i cudno menjaju.
ali svakako ne treba cekati. proveris sve pa odahnes [sm=smiley31.gif]




choopa choops -> RE: RAK (14.7.2015 14:35:01)

branki kao što rekoh, vjerujem da je sa tvojim tatom sve u redu ;-) Javljaj šta se dešava, alisvakako bi trebalo da ga pregleda stručnjak za tu oblast...

Danas sam naišla na ovaj tekst, toliko je dobar, preporučujem da svi pročitaju...
Ispovest žene koja se bori sa rakom.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>