RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 21:52:13)

Mi smo sa 6 punih uveli kačamak i pokušali palentu al palentu odbija. Takođe smo tad uveli jogurt, kiselo mleko i mladi sir, a zatim krenuli i voće sa 6 i po. Tako da za doručak dajem ili kačamak sa jogurtom/kiselim mlekom/sad i pavlakom ili voće.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 22:21:41)

Moje dete neće da jede kašice, jedino da ga svaki put čekam kada je jako, jako gladan i kada mu se mnogo spava jer tada nema pojma ni šta jede.

Tikvicu maskiram sa pahuljicama pa nekad pojede, nekad ne. Krompir nikako neće, karfiol isto, blitvu sa krompirom nema šanse, jedino sa pahuljicama.. i sve tako. Pa ne mogu mu usvaki obrok stavljati pahuljice, majku mu!!
Doduše, rekla bih i da ga muče zubići pa i to ima svoje ali ne znam šta da radim. Jedino što je danas omlatio je jabuka (bez ičega) i pirinč.kukur. pahuljice.
Sutra ćemo probati brokoli, ne znam kada bih mogla grašak i spanać. Nadam se da ćemo krajem nedelje uspeti da se izvučemo iz ove naše nedođije pa da kupim još nešto od hrane. Trebalo bi i meso kupiti koje, btw, nemam pojma gde da kupim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 22:26:32)

Anči, probaj kombinaciju šargarepa, tikvica običan pirinač i dodaj malo maslinovog ulja ili putera. A mogla bi da probaš i neku kupovnu kašicu čisto da vidiš kako ide... Pa da kombinuješ domaće i kupovne...

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 11:25:27)

zar palenta i kacamak nisu isto?? [sm=smiley29.gif]

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 11:32:20)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

zar palenta i kacamak nisu isto?? [sm=smiley29.gif]

Ne. Pisali smo o tome mnogo puta.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 11:39:51)

prelistacu [sm=kuza.gif] nadam se samo da je u ovom trecem delu

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 11:41:49)

Ana kad rastu zubi nece jesti .. Pa ni kad bude stariji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Kod Petre su u tim slucajevima palile ili hladne kasice ili kupovne .

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 12:30:46)

Anci, a sto ne probate kupovne? Pisala sam vec koliko moj Bane njih voli, a moje nece nista. Sad sam provalila pa ih malo pomesam. A brokoli Hippov iz teglice obozava, probaj sa njim?

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 12:33:15)

A smemo li i mi sa alergijom na mleko probati palentu? Posto svakako jedemo pirincano kukuruzne pahuljice? S tim sto nazalost jogurt necemo smeti, al mozda sa ad mlekom? Ja volim tako da npr. u tanjir sipam palentu i onda prelijem mlekom, vise nego sa jogurtom

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 12:33:46)

Danas smo ipak probali krušku umesto brokolija. Brokoli je smrznut pa mu neće ništa biti a kruške će se pokvariti (a ko zna kada ćemo moći u kupovinu).

Stavljam mu maslinovo ulje ali isto je. Probaću i sa kupovnim kašicama, trenutno imam samo brokoli i neku mešavinu povrća u kojoj je i grašak, a ni njega nismo probali tako da ništa za sada od toga.

Nego, gde kupujete meso??

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 12:35:33)

Mi ili u Univerexportu gde inace za nas kupujemo, ili na pijaci ima kiosk sa piletinom, i tu mama uvek kupuje za nas. Ne znam gde bi drugo, sve je to isto... Jedino ne znam gde da kupimo jagnjetinu kad pocnemo sa njom?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:06:39)

IZVORNA PORUKA: mirjanica

A smemo li i mi sa alergijom na mleko probati palentu? Posto svakako jedemo pirincano kukuruzne pahuljice? S tim sto nazalost jogurt necemo smeti, al mozda sa ad mlekom? Ja volim tako da npr. u tanjir sipam palentu i onda prelijem mlekom, vise nego sa jogurtom

Kukuruz ste uspešno uveli tako da možete sve od kukuruza pa i palentu. Skuvaš sa vodom mali gušću i razrediš sa ad mlekom.

Anči, kum moje sestre ima mesaru u Čačku pa mi odvaja teletinu za bebu, piletinu sam dobila od svog strica koji je posebno gajio piliće samo za Nevenu i sinove mojih sestara od strica, jagnjetinu za sad jedemo iz teglice dok ujak mm ne prikolje sledeću turu, ćuretinu takođe...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:10:28)

Gae, to je baš super, mi nemamo više nikoga ko bi mogao za nas da gaji neku živuljku. A kaži mi, jel može prvo da se uvede kupovna kašica od npr. ćuretine pa tek posle ova home made?

Mirjanice, i mi ćemo tako morati, ne gine nam market.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:13:13)

Ja sam tako i radila. Osim teletine svo sam seso prvo iz teglice davala, pa kad to pregrmimo kuvala... Sad sam počela da dajem lososa al što se ribe tiče, zadržaću se na teglicama za sad neću davati home made dok malo ne poraste...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:16:39)

Kako si joj uvodila, isto na 3 dana? Koliko može da stoji kašica kada se otvori, ja mislim ne duže od 24 (ili beše 48)  sata, je l'?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:30:22)

24 h u frižideru ali odvadiš ne hraniš iz teglice. Mada sam ja kad smo malo odmakli sa uvođenjem krenula da joj odmah dajem po celu iako je nova, samo taj i naredna 2 dana ne dajem ništa drugo novo. Ali mi zaista nimo nikad imali nikakav problem ni u najavi pa smo se malo opustili što se toga tiče...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 13:35:10)

Da, znam da ne ide direkt iz teglice. Pa i ja sam se malo opustila. Jedan dan sam mu dala jabuku da proba a već sutradan je pojeo celu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 15:47:17)

Opet nije jeo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pravila sam šargarepu i tikvicu sa pir. pahuljicama, lepo pojeo 2 kašičice i onda stisnuo usta i kraj. Posle pola sata mu napravim 90 ml mleka iako nije tražio i on u cugu popije sve i počne da urla. Napravim mu još 120ml, misleći da će popiti nešto malo a on iskapio i to.

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 16:23:59)

Dodajes li malo ad mleka kada pripremis kasicu? Obicno se tako deca lakse priviknu na nove ukuse.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 16:53:10)

Da, dodajem i hteo je u početku da jede. Ali evo već nekoliko dana neće, ništa mu se ne dopada. 

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.2.2012 23:02:12)

Hm... ja ne znam, nemam pametan savet jer i nemam takvog iskustva, moje dete sve jede i stalno bi jelo jos! Cesto posle kasice place, a ja ga zavaram tako sto mu uguram lazu i ono iskulira [sm=smiley13.gif] Razmak izmedju obroka je 3 ili 4h i u medjuvremenu ne trazi da jede.

Minavb, imam jedno pitanje za tebe. Naime, moja beba jede brokoli siguro vise od mesec dana i ja sam ga kuvala u zatvorenoj posudi na pari, nisam znala da i on kao i blitva treba u otvorenoj [sm=smiley19.gif] Da li sam mojoj bebi puno naskodila time??? Molim te za iskren odgovor.

Od sutra bih trebala da pocnem sa mladom boranijom, da li se i ona kuva u otvorenoj posudi? Bas me iznervirao taj glupi brokoli! Inace, blitvu i cveklu sam kuvala u otvorenom.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.2.2012 20:39:10)

Yula, hvala u svakom slučaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Danas je bolje jeo mada je ceo jelovnik u suštini bezveze ali ajde. Za ručak sam mu napravila pire od šargarepe i jabuke sa ad mlekom i pojeo je fino.

Sutra ćemo probati neku od kupovnih kašica. Imam jednu od povrća ali ima i grašak koji još nismo uveli. Je l' smem na taj način da ga uvedem, kroz tu kašicu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.2.2012 20:42:52)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Yula, hvala u svakom slučaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Danas je bolje jeo mada je ceo jelovnik u suštini bezveze ali ajde. Za ručak sam mu napravila pire od šargarepe i jabuke sa ad mlekom i pojeo je fino.

Sutra ćemo probati neku od kupovnih kašica. Imam jednu od povrća ali ima i grašak koji još nismo uveli. Je l' smem na taj način da ga uvedem, kroz tu kašicu?

Hipp mlado povrće? Mi tako uveli grašak...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.2.2012 20:46:32)

Da. Pa tako sam i ja mislila, nekako mi je bolja opcija nego da mu kuvam samo par zrna graška. 

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.2.2012 20:48:38)

Mlada zelenjava je super... Kad je frka pa ne stignem da skuvam ili nešto baš neće da jede, umuljam žumance u mladu zelenjavu i samo pršti, olizala bi teglicu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>