RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.2.2012 20:51:26)

Valjda će i ovaj guzonja da se projede [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mislim, nije da on ne jede (što se vidi po kilaži) ali opet nešto mrljavi. Danas je za vreme ručka na pola kašice zaspao, pustila ga da odrema, pa kad se posle 20ak minuta probudi nastavio je da jede [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 15:25:19)

Ovo moje dete hoce samo brokoli [sm=smiley13.gif] i sto mu naguram pirincanu/kukuruznu kasu.. probala sam i da mesam brokoli u drugo povrce, ali se ne da prevariti.
Ocu bre da odlepim vise[sm=smiley19.gif]
Koliko otprilike treba bebac od 6 meseci da pojede kase, a koliko mleka u toku dana?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 15:40:48)

IZVORNA PORUKA: noxx

Ovo moje dete hoce samo brokoli [sm=smiley13.gif] i sto mu naguram pirincanu/kukuruznu kasu.. probala sam i da mesam brokoli u drugo povrce, ali se ne da prevariti.
Ocu bre da odlepim vise[sm=smiley19.gif]
Koliko otprilike treba bebac od 6 meseci da pojede kase, a koliko mleka u toku dana?

Ne znam ja sam od početka davala koliko želi, nekad više nekad manje al nikad nisam merila...

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 16:15:56)

Eee, tako je to kad dete hoce da jede. Ja imam utisak da ovo moje nije nikad gladno [sm=smiley13.gif] pa mu merim svaki gram koji pojede.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 16:57:51)

noxx, ne znam da li smem da stavljam ovde link sa drugog sajta slicne tematike pa cu ti samo jedan deo kopirati vezano za tvoje pitanje, ovo ti vazi za bebe koje imaju 5 i koje imaju 6 meseci:

Od pet do šest meseci
Ovo je period kada se bebi uvodi nova, ne mlečna hrana. Hrana se uvodi postepeno i u malim količinama – jedna do dve kašike dnevno. Uvek se uvodi samo jedna namirnica a navikavanje na nju traje od 3 do 7 dana. Prvo se bebi daju voćni sok i voćne kaše. Kad je prihvatila voće bebi se daju kaše od žitarica pa zatim kaše od povrća i mladog mesa.

Količina:

Beba u ovom periodu može da pojede u jednom obroku: 4 supene kašike žitarica, 30-60 ml soka, 2-6 supene kašike voćne kašice, 4-7 supene kašike povrćne kašice, 1 supenu kašiku mesa. Dnevna količina majčinog ili adaptiranog mleka koju posisaju je 750-900ml.

s tim sto mi mleka pijemo (AD) oko 650ml to su tri flasice dnevno i mislim da je to ok. jer se mleko unosi i kroz zitne kasice..
otprilike povrca jedemo toliko da se ispuni ona jedna solja od 200ml, mozda ne bas do vrha... pricam o vec napravljenoj kasi.
Moja beba nece brokoli, tj ne sme ni slucajno da dominira u kasi jer nece da jede onda. danas sam joj pravila bundevu, karfiol i 3-4 mini cvetica brokolija cisto da znam ja da ga ima a da se ne oseti ukus i dala se prevariti , sve je smazala... [sm=bravo.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 17:01:26)

noxx,ja sam bozi sa 6-7 meseci uvaljivala oko 650ml mleka,1 malu teglicu kase od 120gr i pirincane pahuljice oko 150gr.mleko je pio inocu,naravno znas vec kako.mada,mi nismo bas reprezentativni uzorak!

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 18:50:44)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

Od pet do šest meseci
Ovo je period kada se bebi uvodi nova, ne mlečna hrana. Hrana se uvodi postepeno i u malim količinama – jedna do dve kašike dnevno. Uvek se uvodi samo jedna namirnica a navikavanje na nju traje od 3 do 7 dana. Prvo se bebi daju voćni sok i voćne kaše. Kad je prihvatila voće bebi se daju kaše od žitarica pa zatim kaše od povrća i mladog mesa.

Sada se hrana ne uvodi tim redom. Prvo idu žitarice (pirinčane, pa pirinčano-kukuruzne), povrće, voće, pa meso.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.2.2012 11:08:06)

Hvala Ivana. Joooj sto meni sve to deluje mnogo.
Branki, mi smo ipak nekako blizi vasim merama.
Kako je zjbeto kad dete nece da jede [sm=zmeden2.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.2.2012 15:50:52)

mi bismo trebali da predjemo na ove temu, sad kao "veliki".. ali nazalost moje dete i dalje skoro nista ne jede.
danas je pojela malo karfiola, tako sto smo je baba i ja zabavljale i na prevaru joj gurale kasiku u usta. inace nista..
uveli smo 7 namirnica do sad: sargarepu, krompir, tikvicu, krusku, blitvu, bundevu i karfiol.
pahuljice i dalje ne jedemo, mozda se ovih dana osmelimo pa probamo ponovo. proslo je vec mesec dana...

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.2.2012 20:00:20)

IZVORNA PORUKA: noxx

Hvala Ivana. Joooj sto meni sve to deluje mnogo.
Branki, mi smo ipak nekako blizi vasim merama.
Kako je zjbeto kad dete nece da jede [sm=zmeden2.gif]

pa mozda i jeste mnogo, sta znam , kad krene da jede ne staje... dok danas recimo nista nije htela da jede za rucak (krompir, karfiol, junetina, malo brokolija), toliko sam se iscimala da sve napravim i na kraju ja pojela (bljaaak) a njoj napravila 200ml mleka.. sta cu, dodju i ti dani...

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.2.2012 12:57:30)

Ma mozda nije mnogo za decicu koja lepo ruckaju, al za mog bebca to je pojam.
Macaki, nemoj da odustajes, nudi joj/mu stalno, mozda ce ipak prihvatiti. Moj je isto tako odbijao, ma ni da pomirise pirincanu kasu, dok jednog dana, sasvim neocekivano, poceo da rucka.. ja sam bila presrecna.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.2.2012 13:31:30)

Kako se uvodi zumance,posto se uvodi nedeljno to znam,da li posle par dana moze druga namirnica da se uvede,nezavisno.Z?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.2.2012 14:16:14)

Mi smo krenuli sa 1/8 žumanceta pa povećavali 1/4, 1/2, i onda celo. A jeli smo jedan dan meso jedan žumance i tako redom... Kad smo stigli do 1/2 žumanceta uvela sam još neko povrće al se ne sećam koje je bilo...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.2.2012 14:27:47)

Znaci svaki drugi dan si davala zumance?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.2.2012 14:34:48)

Da žumance i meso naizmenično...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.2.2012 15:29:05)

Hvala[sm=smiley1.gif]

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.2.2012 14:09:43)

ljudi planiram da bebi danas prvi put sipam malo maslinovog ulja u rucak , da li se to tetira kao nova namirnica ili ne? plan mi je bio da joj danas dam i zumance prvi put ali ako cu vec staviti ,asl ulje mozda bolje da ne ubacujem nista novo ili moze??

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.2.2012 14:21:06)

Ja nisam ni razmišljala da li je nova namirnica ili ne samo sam u nekom trenutku krenula da ga stavljam. Sad kad razmislim da sam bila pametna tretirala bih ga kao svaku novu namirnicu.

Mi smo uveli gluten. Jedemo 7 corn i poparu i svašta nešto lepo!

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.2.2012 21:38:28)

Sta je vocni jogurt- obrok ili uzina?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.2.2012 21:51:07)

Trebalo bi da je užina.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.2.2012 21:54:03)

Užina.

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 12:58:07)

Hvala, tako sam i ja nesto razmisljala.
Posto joj inace dajem voce za uzinu sada ce ga dobiti u obliku jogurta.

Inace da kazem, mi smo uveli gluten, imamo 6 meseci i preseli smo se u ovu temu.[sm=bravo.gif]

Crystal -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 15:13:39)

Mame, kada pravite 7-corn sa jogurtom, da li ga prvo napravite sa vodom pa umesate jogurt ili direktno mesate pahuljice u jogurt, i u kojoj razmeri?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 15:29:33)

Pitanjce - ako odavno ručkamo pirinčano kukuruzne pahuljice da li to znači da smem Marku da dam kašicu od krompira i kukuruza šećerca jer je kukuruz uveden?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 15:44:26)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanjce - ako odavno ručkamo pirinčano kukuruzne pahuljice da li to znači da smem Marku da dam kašicu od krompira i kukuruza šećerca jer je kukuruz uveden?

Da!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>