ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.2.2012 16:57:51)
|
noxx, ne znam da li smem da stavljam ovde link sa drugog sajta slicne tematike pa cu ti samo jedan deo kopirati vezano za tvoje pitanje, ovo ti vazi za bebe koje imaju 5 i koje imaju 6 meseci: Od pet do šest meseci Ovo je period kada se bebi uvodi nova, ne mlečna hrana. Hrana se uvodi postepeno i u malim količinama – jedna do dve kašike dnevno. Uvek se uvodi samo jedna namirnica a navikavanje na nju traje od 3 do 7 dana. Prvo se bebi daju voćni sok i voćne kaše. Kad je prihvatila voće bebi se daju kaše od žitarica pa zatim kaše od povrća i mladog mesa. Količina: Beba u ovom periodu može da pojede u jednom obroku: 4 supene kašike žitarica, 30-60 ml soka, 2-6 supene kašike voćne kašice, 4-7 supene kašike povrćne kašice, 1 supenu kašiku mesa. Dnevna količina majčinog ili adaptiranog mleka koju posisaju je 750-900ml. s tim sto mi mleka pijemo (AD) oko 650ml to su tri flasice dnevno i mislim da je to ok. jer se mleko unosi i kroz zitne kasice.. otprilike povrca jedemo toliko da se ispuni ona jedna solja od 200ml, mozda ne bas do vrha... pricam o vec napravljenoj kasi. Moja beba nece brokoli, tj ne sme ni slucajno da dominira u kasi jer nece da jede onda. danas sam joj pravila bundevu, karfiol i 3-4 mini cvetica brokolija cisto da znam ja da ga ima a da se ne oseti ukus i dala se prevariti , sve je smazala... [sm=bravo.gif]
|
|
|
|