zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 15:04:12)
|
IZVORNA PORUKA: Macaki imam neka pitanja... 1. kako kuvate meso za bebu? mi smo od nedavno uveli junetinu, danas nam je tek drugi dan.. po preporuci dr sam iseckala meso na kockice velicine vece kocke secera i tako zaledila. znaci, kuvala sam i juce i danas po 2,3 sata i na kraju nisam uspela da ga izblendam. prvo nije moglo lako da se skuva jer je kolicina bila mala, iseckala sam ga onako zaledjenog na jos sitnije kockice, ali i tada se jaaaako dugo kuvalo. onda nisam naravno mogla da ga izmiksam stapnim mikserom, pa sam dodala i malo povrca, ali oper su ostali komadici mesa, onako koncici.. 2. da li je moguce skuvati jednog dana meso za nekoliko dana, pa ga staviti u frizider zajedno sa onom vodom u kojoj se kuvalo? da li to valja tako da stoji? da bar kuvam za dva dana meso ili tri.. 3. od uvodjenja da li treba davati meso svakoga dana ili ne? 4. ako resim da uskoro uvodim sledece meso (piletinu) kako onda? da li treba praviti pauzu izmedju dva uvodjenja i kako posle dajem meso? pretpostavljam da nema nekog reda, mogu kad hocu junetinu, pa piletinu ili samo povrce bez mesa.. imam pilece belo na isti nacin zaledjeno. 5. u kakvom posudju kuvate hranu za bebu? taman sam resila da kupim neke nove serpice naidje kijamet, pa sam od toga odustala. imala sam dve male koje skoro da nisu koriscene, pa sam do sada kuvala u njima. medjutim, desilo mi se da sam obe upropastila, zagorelo mi je nesto.. sad mislim da odem u ponedeljak do metalca da kupim jednu manju serpicu ali plicu, pa jednu kao mali lonac, dublju i jedno lonce poput onih za pice.. treba mi nesto i za prokuvavanje vode, pa onda kuvam novu namirnicu posebno dok je uvodim, pa za povrce koje ce biti rucak, pa ako uvedemo uskoro voce za dorucak (dodato u pahuljice) treba mi i zbog toga.. znaci, sad mi treba puno vise sudova sa beku bekicu. [sm=smiley1.gif] macaki, ja cu ti reci kako ja radim.. 1. Ja meso zaledim u komadima, ne u kockicama. Kad kuvam izvadim po jedan komada, odledim, i secem malo sitnije. Kuvam junetinu sat, sat ipo vremena na tihoj vatri. Misksam zajedno sa povrcem stapnim blenderom ali ona ne moze bas dobro da se izmiksa, uvek mi ostanu komadici. Njih nekako visljuskom izdrobim...i tako dajem. 2. Nikad nisam kuvala meso za 2 dana ili duze, pretpostavljam da moze nekako ali ne znam kako. Mada sumnjam da ga je dobro ostavljati u toj vodi/supi. 3. Mi vec mesec dana jedemo meso i dajem joj svaki dan. Tu sam i ja u dilemi ali za sada ga dajem svaki dan sa povrcem. Uskoro planiram dzigericu pa zumance, pa ga onda nece jesti svaki dan. 4. ja sam prvo davala piletinu- belo, zatim samo jedan dan presla na teletinu/junetinu, pa se onda opet vratila na piletinu...sad dajem oba , kako kada. Nisam novo meso uvodila na 3 dana, ako na to mislis. Mi za sada nismo alergicni ni na sta pa sam ja opustenija po tom pitanju. U pocetku sam joj sve davala obazrivo, a sada sam se opustila pa joj novu namirnicu dajem da jede u kolicini koju hoce. I dajem joj 2, 3 dana samo jednu novu, jedino toga se pridrzavam. 5. sto se sudova tice, imam 3,4 male serpice pa njih koristim za bebu. Nisam njoj nista posebno kupovala.
|
|
|
|