RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 15:54:52)

Hahaha, jesam dosadna, ha? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] TNX [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 15:57:02)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Hahaha, jesam dosadna, ha? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] TNX [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Naravno da nisi... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:06:51)

Moja beba nece da jede povrce sa zumancetom,vec samo sa mesom,molim za neki savet?
Sta je dozvoljeno od povrca posle 7 meseca?
Hvala u napred

Capa -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:10:52)

Od sedmog meseca (kako piše u Bebi kuvaru, po kome smo mi išli):
brokoli, karfiol, blitva
Od osmog:
spanać, zelje
Od devetog:
keleraba, cvekla

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:13:38)

Hvala Capa[sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:15:03)

IZVORNA PORUKA: Capa

Od sedmog meseca (kako piše u Bebi kuvaru, po kome smo mi išli):
brokoli, karfiol, blitva
Od osmog:
spanać, zelje
Od devetog:
keleraba, cvekla

Sve navedeno, sem zelja, cvekle i kelerabe smo uveli pre napunjenih 6 meseci.

Ishleru, probaj da promeniš kombinacije povrća, ja sam vrtela u krug dok nisam našla šta sa čim voli. Inače Nevena neće sve sa svačim, ima gospojca istančan ukus...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:24:07)

Kašica prošla neslavno, definitivno mu se ne dopadaju guste kašice. 

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:29:32)

Gae,
tebe sam cekala[sm=smiley31.gif]
Vidim da si dala papriku,jesi li kuvala ili pekla?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.2.2012 16:35:15)

Ana, probaj opet kad bude malo veći, možda mu je to sad previše, nije navikao.

Ishleru, uzmem samo jednu traku paprike i ubacim da se kuva sa ostalim povrćem.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 14:35:44)

imam neka pitanja...
1. kako kuvate meso za bebu?
mi smo od nedavno uveli junetinu, danas nam je tek drugi dan.. po preporuci dr sam iseckala meso na kockice velicine vece kocke secera i tako zaledila. znaci, kuvala sam i juce i danas po 2,3 sata i na kraju nisam uspela da ga izblendam. prvo nije moglo lako da se skuva jer je kolicina bila mala, iseckala sam ga onako zaledjenog na jos sitnije kockice, ali i tada se jaaaako dugo kuvalo. onda nisam naravno mogla da ga izmiksam stapnim mikserom, pa sam dodala i malo povrca, ali oper su ostali komadici mesa, onako koncici..
2. da li je moguce skuvati jednog dana meso za nekoliko dana, pa ga staviti u frizider zajedno sa onom vodom u kojoj se kuvalo? da li to valja tako da stoji? da bar kuvam za dva dana meso ili tri..
3. od uvodjenja da li treba davati meso svakoga dana ili ne?
4. ako resim da uskoro uvodim sledece meso (piletinu) kako onda? da li treba praviti pauzu izmedju dva uvodjenja i kako posle dajem meso? pretpostavljam da nema nekog reda, mogu kad hocu junetinu, pa piletinu ili samo povrce bez mesa.. imam pilece belo na isti nacin zaledjeno.
5. u kakvom posudju kuvate hranu za bebu? taman sam resila da kupim neke nove serpice naidje kijamet, pa sam od toga odustala. imala sam dve male koje skoro da nisu koriscene, pa sam do sada kuvala u njima. medjutim, desilo mi se da sam obe upropastila, zagorelo mi je nesto.. sad mislim da odem u ponedeljak do metalca da kupim jednu manju serpicu ali plicu, pa jednu kao mali lonac, dublju i jedno lonce poput onih za pice.. treba mi nesto i za prokuvavanje vode, pa onda kuvam novu namirnicu posebno dok je uvodim, pa za povrce koje ce biti rucak, pa ako uvedemo uskoro voce za dorucak (dodato u pahuljice) treba mi i zbog toga.. znaci, sad mi treba puno vise sudova sa beku bekicu. [sm=smiley1.gif]

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 15:04:12)

IZVORNA PORUKA: Macaki

imam neka pitanja...
1. kako kuvate meso za bebu?
mi smo od nedavno uveli junetinu, danas nam je tek drugi dan.. po preporuci dr sam iseckala meso na kockice velicine vece kocke secera i tako zaledila. znaci, kuvala sam i juce i danas po 2,3 sata i na kraju nisam uspela da ga izblendam. prvo nije moglo lako da se skuva jer je kolicina bila mala, iseckala sam ga onako zaledjenog na jos sitnije kockice, ali i tada se jaaaako dugo kuvalo. onda nisam naravno mogla da ga izmiksam stapnim mikserom, pa sam dodala i malo povrca, ali oper su ostali komadici mesa, onako koncici..
2. da li je moguce skuvati jednog dana meso za nekoliko dana, pa ga staviti u frizider zajedno sa onom vodom u kojoj se kuvalo? da li to valja tako da stoji? da bar kuvam za dva dana meso ili tri..
3. od uvodjenja da li treba davati meso svakoga dana ili ne?
4. ako resim da uskoro uvodim sledece meso (piletinu) kako onda? da li treba praviti pauzu izmedju dva uvodjenja i kako posle dajem meso? pretpostavljam da nema nekog reda, mogu kad hocu junetinu, pa piletinu ili samo povrce bez mesa.. imam pilece belo na isti nacin zaledjeno.
5. u kakvom posudju kuvate hranu za bebu? taman sam resila da kupim neke nove serpice naidje kijamet, pa sam od toga odustala. imala sam dve male koje skoro da nisu koriscene, pa sam do sada kuvala u njima. medjutim, desilo mi se da sam obe upropastila, zagorelo mi je nesto.. sad mislim da odem u ponedeljak do metalca da kupim jednu manju serpicu ali plicu, pa jednu kao mali lonac, dublju i jedno lonce poput onih za pice.. treba mi nesto i za prokuvavanje vode, pa onda kuvam novu namirnicu posebno dok je uvodim, pa za povrce koje ce biti rucak, pa ako uvedemo uskoro voce za dorucak (dodato u pahuljice) treba mi i zbog toga.. znaci, sad mi treba puno vise sudova sa beku bekicu. [sm=smiley1.gif]

macaki, ja cu ti reci kako ja radim..
1. Ja meso zaledim u komadima, ne u kockicama. Kad kuvam izvadim po jedan komada, odledim, i secem malo sitnije. Kuvam junetinu sat, sat ipo vremena na tihoj vatri. Misksam zajedno sa povrcem stapnim blenderom ali ona ne moze bas dobro da se izmiksa, uvek mi ostanu komadici. Njih nekako visljuskom izdrobim...i tako dajem.

2. Nikad nisam kuvala meso za 2 dana ili duze, pretpostavljam da moze nekako ali ne znam kako. Mada sumnjam da ga je dobro ostavljati u toj vodi/supi.

3. Mi vec mesec dana jedemo meso i dajem joj svaki dan. Tu sam i ja u dilemi ali za sada ga dajem svaki dan sa povrcem. Uskoro planiram dzigericu pa zumance, pa ga onda nece jesti svaki dan.

4. ja sam prvo davala piletinu- belo, zatim samo jedan dan presla na teletinu/junetinu, pa se onda opet vratila na piletinu...sad dajem oba , kako kada. Nisam novo meso uvodila na 3 dana, ako na to mislis. Mi za sada nismo alergicni ni na sta pa sam ja opustenija po tom pitanju.

U pocetku sam joj sve davala obazrivo, a sada sam se opustila pa joj novu namirnicu dajem da jede u kolicini koju hoce. I dajem joj 2, 3 dana samo jednu novu, jedino toga se pridrzavam.

5. sto se sudova tice, imam 3,4 male serpice pa njih koristim za bebu. Nisam njoj nista posebno kupovala.

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 15:06:33)

a sada da ja pitam nesto[sm=jezicek.gif]

Kako spremate dzigericu za bebu?
kuvate ili na ulju proprzite?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 18:49:38)

Macaki, ja mogu da ti odgovorim samo na poslednje pitanje. Ja Marku spremam u aparatu za kuvanje na pari. Ima tri posude plus ima posudu za kuvanje pirinča i supe. Meni je zaista super. Jedino što kuvam na šporetu je kompot.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 19:39:29)

mame, pitanje: da li, nakon sto se uveli vec dosta razlicitog povrca, nekada za rucak dajete samo jednu vrstu povrca ili uv ek mix 2-3. sad nesto citam u knjizi i pise da je do bro davati tako pojedinacno da dete oseti lepo ukus svakog povrca. ja sam sada pocela da kada uvodim novo povrce odmah stavim neku manju kolicinu u kasu koju sam planirala za taj dan i to mi je uvodjenje nove namirnice. (ranije sam odvojeno davala kao da oseti ukus samo te nove). radije bih davala mix vise vrsti ali ovo ima smisla. mozda ne za svaki dan ali ponekad...

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 19:45:30)

Mozes slobodno da mesas dve tri vrste povrca ako ste probali. [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.2.2012 22:28:05)

macaki,ja kuvam meso i povrce za 2 dana.prvo ubacim parce mesa,kuvam i posle dodam povrce i nastavim sa kuvanjem.posle sat i po,to meso rascepkam na sitnije komadice i sve sameljem u blenderu.lepo ga samelje.stavim u teglicu i bude mi i za sutra.imam 2 serpe koje su mi samo za bozino voce i povrce.ja dajem meso svaki dan.
zzoko,prvo sam kuvala dzigu sa povrcem,a kasnije sam je przila,odnosno vise dinstala,ukusnije je.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.2.2012 11:54:23)

Meso:

Ledim u komadima koji su za po 1 obrok, prvo je bilo po 30ak grama sam oko 50. Izvadim tak komadić i tako zaleđen stavim da se kuva, ako dodajem šargarepu, belu zelen i ostalo tvrdo povrće ubacim odmah, mekano i ono koje se kraće kuva dodajem pred kraj kuvanja. Sve zajedno ubacim u blender.

U početku sam znala da skuvam za 2 dana a sad više to ne radim jer se trudim da svaki dan jede nešto drugo bar kad je meso u pitanju i vrtim u krug: piletina, teletina, žumance, džigerica, jagnjetina, ćuretina i losos...

Povrće:

KAd kuvam čorbice mešam po nekoliko vrsta, sam dajem samo krompir i to kao prilog uz džigericu.

Džigerica:

Pečem je na plotni. Stavim dupli komad alu folije i na njemu pečem, pritiskam viljuškom da iscure sokovi i pazim da bude dobro pečena ali da ostane mekana. Mislim da je za prženje i dinstanje rano a kuvana je bljak.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.2.2012 18:13:29)

kupila sam ovsene pahuljice sa namerom da pravim kasicu od njih medjutim na ambalazi pise da ima gluten. od kad ad i ovas ima gluten? po netu negde pise da ovas nema, negde da ga ima vrlo malo, a ovde na ambalazi pise ima. mi jos nismo uveli gluten (mada mozda bi i mogli za koji dan punimo 7 meseci) ali opet bih da mi neko kaze sta misli o ovoj zitarici po pitanju glutena.[sm=zmeden.gif]

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.2.2012 20:52:40)

Mi smo sa punih 6 meseci uveli gluten i bas sa ovasom. Kupila sam Humana- pirincano kukuruzni griz sa bananom i ovsenim pahuljicama.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 10:04:36)

Gae,
kako si spremala i davala cveklu?
I sta obicno dajes za uzinu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 14:44:29)

Cveklu sam obarila i zaledila, pred kraj kuvanja ubacim tako zaleđen komad sa ostalim koliko da se odledi i ugreje. Ispasiram sve zajedno i to je to.

Za prepodnevnu užinu dajem voće a popodne najčešće nestle dessert vanila ili keks.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 15:48:49)

To je sa mlekom?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 15:58:36)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0219/442-61838.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0219/ne7-61839.jpg[/img]

Ovako izgleda pakovanje, u njemu su po 4 čašice (možda slika je malo drugačija u nešem izdanju, nisam sigurna, ali suština je ista), našla sam i kupila vanili, keks i borovnicu, borovnicu nekad jede prepodne za užinu a keks i vanilu naizmenično za popodnevnu.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 17:05:19)

to je sa jogurtom ili mlekom?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 17:31:55)

Sa mlekom, s tim da na kutiji koja se kod mas prodaje piše da je za uzrast od 6 a ne od 8 meseci.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>