RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 18:29:11)

Gae, kakav vam je sad timing, kad sta jedete, kad pijete mleko?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 18:49:48)

Naš trenutno raspored je ovakav:

6:00 mleko za dobro jutro (ne svako jutro, neretko ga prespava) oko 120 ml

8:00 doručak - palenta, kačamak, popara sa sirom, pavlakom ili jogurtom, sredina od pola kifle i jogurt

10:30 voćna užina

13:00 ručak - meso, žumance ili džigerica sa raznim kombinacijama povrća i sir ili kiselo mleko

17:00 užina - najčešće Nestle Baby Dessert vanila ili keks

19:00 večera - pahuljice - pirinač-kukuruz, 7 corn, milupa sa keksom... trudim se da bude raznoliko

pred spavanje mleko oko 180 ml

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 19:16:16)

Super, hvala na odgovoru, mi cemo jos malo 7 meseci, pa treba da mu uvodim dorucak i smislim kako nam je najbolje. Uh po ceo dan nesto jedu[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 19:35:06)

Mi smo pre uvođenja glutena doručkovali kačamak ili voće. Tad i nismo imali prepodnevnu užinu pa nam je to bio glavni unos voća... Sada smo mnogo aktivniji jer ustaje, stoji, cupka, prevrće se, pomalo korača pa mnogo više trošimo i više nam je potrebno.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 19:45:54)

Hvala Gae,
ali mi ne pijemo ad. tako da otpada,moramo smisliti nesto drugo[sm=smiley19.gif]]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 19:55:14)

IZVORNA PORUKA: ishler

Hvala Gae,
ali mi ne pijemo ad. tako da otpada,moramo smisliti nesto drugo[sm=smiley19.gif]]

Imate problem sa ad mlekom?

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 20:06:28)

Posto sisa nikada joj nisam dala,mada ne znam ni kako ce hteti uzinu,nesto slabije jede ovih dana,mada i ona puzi i pravi sou,ne znam odakle joj energija.[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.2.2012 20:25:44)

Posto sisa nikada joj nisam dala,mada ne znam ni kako ce hteti uzinu,nesto slabije jede ovih dana,mada i ona puzi i pravi sou,ne znam odakle joj energija.[sm=zmeden.gif]

To što samo sia ne znači da ne može da jede stvari sa ad mlekom kao što su pahuljice i slične stvari...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 17:01:00)

Nisam ljubitelj ad ako ne mora,
tako da nisam davala
Valjda cu smisliti nesto[sm=smiley13.gif]

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:20:13)

pa sve kašice koje se spremaju sa ad melekom, možeš uvek da spremiš i sa svojim izmuženim, ako ga imaš dovoljno...ja sam mislila da ću tako raditi, ali dok je došlo do toga, bilo mi više dosta muženja, a zalihe su se trošile da pije mleko dok sam ja na poslu...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:29:50)

Nazalost sada imam samo koliko njoj treba da sisa, tako da nista od toga,
a i muzla sam se 6m,tako da mi je muka od toga.[sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:38:37)

Onda nemaš izbora nego da mućkaš pahuljice sa ad mlekom.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:55:21)

a taj izbor je daleko od strašnog, ja bih dodala [sm=smiley1.gif]

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:55:37)

Dajem ove sto se muckaju sa vodom,nemlecne,manji je izbor,ali sta je tu je.[sm=smiley19.gif]

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 18:58:55)

pa nisu one nemlečne, nego već sadrže odgovarajuće ad u sebi...ako misliš na ove tipa milupa rice , milupa rice-corne?

a i što misliš da je takva tragedija ad?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 19:20:51)

Dajem ove sto se muckaju sa vodom,nemlecne,manji je izbor,ali sta je tu je.[sm=smiley19.gif]

Ček ako sam razumela daješ one koje nemaju ad u sebi i trebalo bi da se mućkaju sa mlekom a ti ih mućkaš sa vodom? Imaj na umu da time smanjuješ bebi unos mleka. U tom uzrastu žitarice bi trebalo da su mlečni obrok a tek kasnije mućkaš sa vodom i dodaje voćkice.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 19:27:57)

Da bas tako,a na njima pisa da se mogu spremati sa sokom ili vodom,a moja misica dosta sisa a i ks je super tako da mislim da je to ok.
Mislim da joj ne fali mleka za sad.
Ako zafali mleka dacu joj ad,mada se nadam da cu imati bar do godinu dana[sm=smiley13.gif]
Mada probacu da joj dam onaj nestle sto si predlozila za uzinu[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 19:29:16)

Koliko nemlečnih obroka imate?

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 19:31:25)

Tri nemlecna i ostalo je sisanje,ne znam da li je dovoljno.[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 19:39:45)

E pa ok, mi imamo 4 nemlečna i 5. su nam žitarice sa mlekom a mleko kao takvo pije samo za laku noć i po nekad za dobro jutro.

Kad budete povećali broj obroka, mogla bi da ubaciš žitarice sa mlekom.

I jedan najiskreniji savet od mame koja je danima plakala kad je uvodila ad mleko. Prestani da na ad mleko gledaš kao na nešto loše pa makar ga nikad detetu ne dala. Ali ako imaš ovakvu tremu pred ad mlekom i budeš došla u poziciju da moraš da ga daš, raspašćeš se po šavovima. Ja sam bila mnogo opuštenija u vezi sa tim pa sam opet danima plakala kao da se svet ruši kad sam uvodila dohranu, tako da me strah i da pomislim kako bi tebi bilo [sm=smiley31.gif]

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 20:04:08)

Gae,
ja sam kada je beka imala mesec dana skoro izgubila mleko zbog mastitisa,uspela sam nekako da joj ne dam ad. i da povratim svoje,ali sam preplakala pri pomisli da je ne dojim.
Mozda nisam normalna,ali sta cu,mislim da je to najbolje za bebu.
Naravno da sam morala dala bih,tako da znas kako mi je bilo,verovatno podsvesno to izbegavam.
Ali dacu joj taj nestle pa sta bude.[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 20:14:25)

Samo mi se čini da mešaš "najbolje" i "jedino dobro". Neće joj ništa faliti sa dohranom, neće joj faliti ni da potpuno pređe na ad mleko. I ako to prihvatiš bićeš opuštenija a to ti povećava šanse da održiš mleko i da ti ad nikad i ne zatreba. Naravno da ćeš davati bebi tvoje mleko i truditi se da ga imaš dovoljno, ali i da ga nema nije tragedija. Ja sam sa Nevenina 4 meseca potpuno presušila... Bilo mi je teško iako sam znala da je i to ok, pa evo Mareta i Baneta koji samo ad piju od početka pa im ništa ne fali, preživesmo i to, i veo dokle smo dogurali, rastemo zdravi i pravi i aktivni...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 20:25:58)

Samo ja znam kako mi je bilo kad sam shvatila da mleka nema. Ne da nema dovoljno, već nema uopšte. Da mi je tad neko rekao da pojedem go**o i da će mi od njega krenuti mleko ja bih verovatno i to pojela.

Šta da radim, tako je kako je. Ni ja nisam dojena beba, pa hvala bogu nikad nisam bila ni bolesna ni kilava. Jeste majčino mleko najbolje za bebu, ali posle njega je ad najbolja opcija.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.2.2012 21:45:00)

Gae, mislim da si me pogresno razumela,ne mislim da je ad lose,niti sam protivnik,deca jednako porastu i dojena i na ad mleku.Ja sam uvek bila pobornik dojenja ,u tom trenutku sam osecala da bi to bio moj neuspeh da sam prestala da je dojim,jednostavno borila sam se svim silama da uspem,verovatno sam imala i srece pored borbe.Ali to je bilo samo u tom trenutku,naravno da nemam mleka dovoljno ili da nestane dala bih joj ad,srecom imala sam pa nisam morala da je dohranjujem.Sto se tice kasica sa ad,plasim se zbog reakcije a ne zato sto cu joj dati drugo mleko osim mog,pa to je sasvim normalno da ce poceti piti i jogurt a kada dodje vreme i mleko.Probacu da joj dam te kasice da bih imala raznovrsnije obroke,mada nameravam prvo jogurt ovih dana,predpostavljam da ako na njega ne bude reakcije nece ni na ad.?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.2.2012 12:23:23)

Drugari, kako pečete jabuku? Je l' se uvije u foliju ili ne? Koliko dugo?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>