Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.2.2012 22:13:47)
|
IZVORNA PORUKA: ishler Macaki sada se ne izmuzam jer ona dosta sisa pa posle nje nemam sta da izmuzem. A frka mi jeste od mlecnih proizvoda,ni sama ne znam zasto[sm=smiley29.gif] Moja mishica je super jela dok se nije razbolela,a sada to ide traljavo,pogotovo rucak. Ali tesi me sto sisa pa tako unosi dosta,inace ona je po prirodi mrasavica pa mi je zbog toga malo bilo frka da ne izgubi na kilazi,ali srecna je i vesela pa me i to tesi. Mi za sada imamo tri obroka,ali sam mislila da uvedem po podne uzinu jer razmak od 14h kada je rucak do 19 30h kada je vecera mi je nekako veliki bez obzira sto sisa,jer je mnogo aktivna. Ali nemam ideju sta za uzinu,vecina pahuljica pravi se sa mlekom ili ima mleko,jedino kad uvedemo jogurt da dam vocni jogurt. Macaki sto se tice tvoje bebe vi ste skoro i poceli,pa treba vremena da prihvati,sve dodje na svoje.[sm=smiley1.gif] Zasto ne pokusas sa palentom, u nasem slucaju se pokazala kao odlicna namirnica i za energiju, i kao uzina a i beba je bas voli. Mozes da umesas malo svog mleka u nju pred serviranje. I ja mislim da ti je to dosta veliki razmak izmedju dva nemlecna obroka, a ona je vec velika beba. Mi sada imamo 8.5 mesei, ali vec nekih mesec dana sigurno, imamo 4 nemlecna obroka. Ne kazem da smo mi sada neki reper, ali ja sam se vodila po tome kako su to radile mame ciji pristup bebinoj ishrani smatram savesnim i ispravnim. Plus smo mi poceli sa nemlecnom hranom sa 6 punih meseci i plsu malo pauziranja zbog alergijskih reakcija. Uglavnom, evo kako to ide kdo nas, mozda ti to bude od neke pomoci: - vec neko vreme jutarnje mleko pije izmedju 6.00 i 6.30 300ml ( dobro, treba uzeti u obzir da je moja beba mnogo veca od beba svog uzrasta, pa joj samim tim treba i veca kolicina hrane ). -uzina je izmedju 9.00 i 9.30, i to je uvek vocna uzina, 130-260gr, zavisi koliko mi ispadne od dve jabuke, jer nekada su vece, a nekada manje ( kompotic od jabuke ili kruske ) Ne mesam ga sa palentom ili nekom drugom zitaricom, mada vidim da mnoge mame to rade, jer sama vocka ne drzi dugo sitost. Mom bebcu to ne smeta, pa ga ne kljukam bespotrebno. Da place posle sat vremena i ja bih dodavala, palentu u nasem slucaju, zbog alergije na pirinac. U poslednje vreme nekada dajem i kupovni kompot od jabuke, tada pojede dve male teglice od po 130gr. - rucak je uvek u 12.00. Tu ide meso, maltene svaki dan, preskocim jedan u 10 ili 15 dana, zatim najcesce krompir i bar jos jedna povrcka, nekada to budu i dve. Kolicinski bude oko 240ml, takve su mi mere na cinijici iz koje ga hranim, mada ja kasicu vecinom spremim gusto, nesto kao pire. - drugi rucak je u 15.00. taj rucak se sastoji od povrca. - veceranja uzinica je u 18.00, i to je z asada ili palenta, ili kacamak, uvek dodam pred serviranje jednu dozu adaptiranog mleka. - u 20.00 ili neki minut ranije, ako pocne da place i trazi, mleko pred spavanje, 300ml. U sve kasice, osim vocnih, dodajem ili maslinovo ili suncokretovo ulje, otprlike sipam, ali to bude jedna do 2 kafene kasikice. I meni je bilo nevervatno da jedna beba moze da ima ovoliko obroka i bas sam se pitala gde cu da mu udenem toliko obroka dnevno. Ali, kada smo krenuli da ih uvodimo, sve je to islo bas glatko. Inace, da primetim da mi se beba goji, smanjila bih porcije, ali za sada sve ide bas kako treba, pa ne menjam nista po tom pitanju. On bi mogao da pojede cini mi se pecenog vola [sm=smiley36.gif], ali ja vodim racuna da u ne dajem vise nego sto smatram da treba. Mada, u poslednje vreme se zadovolji sa onim koliko mu dam, ne place za jos, sto je ranije redovno radio. Mozda ce tvoja malena jesti bolje ako bude imala vise raznovrsnih obroka dnevno. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
|
|
|
|