RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 0:16:20)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Marko je i za ručak pio mleko, nije hteo kašicu. Možda da mu večeras u pahuljice dodam neku povrćku? Nemam pojma.

Macaki, mi smo uveli i bananu a ovih dana ću mu dati i šljivu, najviše zbog stolice.

Pa onda bih mogla da mu dam palentu. Počela bih sa onom krupnom, što ima onog dečaka na slici (već 100 godina) belo kukuruzno brašno kada god spremam ne spremim ga lepo, uvek mi ostanu grudvice. Ne znam samo kako će mu se dopasti tekstura.

Ja brasno rastvorim u tanjiru sa malo hladne vode, i posle sipam u kljucalu vodu. Nema sanse ni najmanja grumuljica da se pojavi. Pokusaj tako. ne treba ti ni zica, ni viljuska, mesaj slobodno varjacom.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 10:31:02)

Hvala Yula [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Spremala sam mu jutros palentu (odmah sam u vodu dodala brašno mešala žicom) i oduševljeno je mlatior ukama kada je video da je to za njega [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pojeo je par kašičica ali čitavo vreme je režao (to mu je neka trenutna faza) i mrštio se, malo se stresao ali tražio još, dok u jednom momentu nije stisnuo usta i to je bio kraj.

Može li se nekako izblendati ta palenta, da nema zrnaca? Mislim da bi mu se tako dopalo.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 10:44:10)

I nama je trebalo malo vežbe da prihvatimo tu teksturu. Mi smo pečeli od kačamaka koji sam ja kad skuvamasirala kroz cediljku da bude glatko (probala sami da izblendam ali nije pomagalo) posle 3 pasirana počela je da jede normalno kačamak.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 10:47:59)

Probaću i tako, mada moram prvo kupiti cediljku, ne bih da koristim ovu što koristim nama za čajeve a ona je jedina mala.

Mogu li mu sutra skuvati kukuruzno brašno umesto palente?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 10:52:17)

Možeš, samo ka guvaj bitno duže i to je to. Kukuruz si davno uvela tako da nemaš problema...

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (26.2.2012 10:55:13)

Oki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 10:19:17)

Kako dajete bebama jogurt? Ja sam mu tri dana miksala sa bananom i tako je hteo. Jutros mu umesam pahuljice u cist jogurt i nece ni da zine[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 10:57:19)

Ili mešam sa kašicama i voćem ili joj dajem na čašu sa piskom, u pahuljice nisam stavljala

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 12:06:27)

Mi smo doručkovali kačamak sa kruškom i sve smo coktali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] bolje ide kačamak nego palenta pa ćemo za sada to spremati.

Nego, ja negde napisah da je to BELO kukuruzno brašno ali nije belo već žuto.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 13:19:21)

Ana, a kako si mu spremila, dodala kupovnu krusku ili skuvala posebno pa izmesala?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 13:20:47)

Skuvala posebno krušku, izblendala pa pomešala. Punu činijicu je pojeo, to uopšte nisam očekivala. 

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 13:32:12)

Hvala, bas cu i ja da probam da vidim sta ce ovaj moj mali "reci", inace sve jede zatvorenih usta, sem banane, jabuke i kupovnih vockica, al nekako pojede [sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 23:10:28)

Kada ste uvele jogurt, posle koliko vremena ste uvodile pavlaku i ostale mlecne proizvode ( osim kravljeg mleka ) i da li ste ih tretirale kao posebnu namirnicu?

Nisam ovde mogla da nadjem kukuruz seceras okrunjen i zamrznut, pa sma morala da kupim onako ceo klip, zamrznut, pa sam ga skuvala celog, nozem svukla zrnca sa endog dela, a drugi deo ponovo zamrzla, oako kuvan. Da li je ok da ga za neki dan ponovo odmrznem i spremim bebi kasicu sa njim?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 23:13:30)

Može li se nekako izblendati ta palenta, da nema zrnaca? Mislim da bi mu se tako dopalo.

Naravno, i Mina i ja smo je blendirale. Ubaciš i ZZZZZZZZZZZZZZZZ. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 23:15:45)

IZVORNA PORUKA: Yula

Kada ste uvele jogurt, posle koliko vremena ste uvodile pavlaku i ostale mlecne proizvode ( osim kravljeg mleka ) i da li ste ih tretirale kao posebnu namirnicu?

Nisam ovde mogla da nadjem kukuruz seceras okrunjen i zamrznut, pa sma morala da kupim onako ceo klip, zamrznut, pa sam ga skuvala celog, nozem svukla zrnca sa endog dela, a drugi deo ponovo zamrzla, oako kuvan. Da li je ok da ga za neki dan ponovo odmrznem i spremim bebi kasicu sa njim?

Ne znam da li je trebalo, al ja nisam tretirala sve kao pojedinačne namirnice, kad sam uvela jogurt, počela sam da dajem i mladi sir i kiselo mleko i pavlaku opušteno. Mada lako je meni pričati kad kuc kuc nemamo nikakvih alergija i muka...

Za kukuruz ne znam sigurno, al trebalo bi da je ok...

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.2.2012 23:35:41)

Hvala gae, imas odgovor na svako pitanje! Srce si!

Samo da prijavim da mi vec uveliko jedemo jogurt, a uskoro planiram da mu dam i pavlaku, i nisam mislila da je tretiram kao posebnu namirnicu. Pavlaka je ovde nekisela, bas je prijatnog ukusa i mislim da ce bebi vise prijati od jogurtica.
Od danas smo poceli sa uvodjenjem articoke, doduse iz teglice je i pomesana sa krompirom, ali bice dobro sa pcoetak, kasnije cu kupovati zamrznutu, pa cu je sama kuvati. Vec neko vreme uvodim namirnice na 5 dana, pa mi se malo oduzi, ali ipak mi je tako sigurnije.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 9:12:10)

IZVORNA PORUKA: Tash

Naravno, i Mina i ja smo je blendirale. Ubaciš i ZZZZZZZZZZZZZZZZ. [sm=smiley1.gif]

Hvaaalaaaa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] probaću!!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 10:28:25)

I mi smo miksali palentu , i poparu i sve [sm=smiley36.gif]

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 10:32:04)

Zene, sa cime pravite Milupa 7 korn?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 10:46:20)

Sa vodom. Probala sam sa mlekom, neće ni da okusi, pljuje. A sa vodom jede, ne zna koliko joj je dosta. Nekad dodam i malo voćne kašice unutra.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 14:15:43)

heheh, a kosta bas sa vodom nece ni pod razno, ja probala tako, pa da dodam malo jogurta, ma jok, al zato sa mlekcem...7-korn, daj mor(e) :)

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 17:05:57)

Gae, kad si beše uvela avokado i kako si ga spremala?

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 18:11:56)

Evo dok Gae ne odgovori [sm=smiley36.gif] da ja javim da mi jedemo avokado sa bananom, onako svez izmiksan, a dodavala sam mu i jogurt u to. Ocistim pola avokada i upotrebim a drugu polovinu u zamrzivac jer bi potamnelo i propalo

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 19:00:43)

Sutra je nas dan H (hrana) [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 19:07:07)

Evo i mene. Avokado može od 4 meseca. Ne sećam se koliko smo mi imali kad smo probali. Izmiksam pola sa kiselim mlekom ili tako nečim, a može i ovako kako Nina radi, to ću sledeči put da probam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>