RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 19:42:08)

Nina, znači može u zamrzivač?

E još jedno pitanje, je l' mogu da ispečem bundevu pa da zamrznem u komadićima? Ili je bolje svežu da zamrznem?

I da, koji sir i jogurt dajete bebironima? Kupila sam danas president mladi sir ima 5,5% mm, jel to ok? A jogurt može kravica ili neki drugi?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 19:50:59)

Sir dajem mladi President a jogurt koji nađem u malom pakovanju sa 3,2% masti, a kad nema može i kravica. Kiselo mleko Imlekovo extra (žuto) a pavlaku Imlek crvenu.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 21:30:26)

Moze avokado u zamrzivac, brzo se i odledi jer nema vode u sebi. Super mi je sa bananom i jogurtom, bude lepo gusto, a kad miksam bananu i jogurt bude retko i tesko mi da ga hranim, sve prospemo. Nasla sam da se slaze i sa bundevom i jabukom ali nisam probala.
Ja bundevu isecem na kockice i tako zaledim i onda vadim koliko mi treba i kuvam. Nisam pecenu stavljala u zamrzivac, nesto mi se cini da ne bi bila lepa, mozda gresim

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 21:55:49)

Hvala drugari [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.2.2012 23:35:36)

Mi smo probali 7 korn sa vodom, sl.put cu sa ad, a zatim sa kravicom, pa da idim sta joj se najvise dopada.

Imam jos jedo pitanje- kako pravite poparu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 8:05:00)

IZVORNA PORUKA: zzzoka

Mi smo probali 7 korn sa vodom, sl.put cu sa ad, a zatim sa kravicom, pa da idim sta joj se najvise dopada.

Imam jos jedo pitanje- kako pravite poparu?

Skuvam na vodi baš baš gusto i onda dodam koncentrovano ad mleko, malo putera, malo sira.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 12:54:09)

Danas sam pravila palentu tako što sam je sipala u hladnu vodu pa kuvala i stvarno je mnogo lakše. Hvala na savetu! [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 12:59:54)

Dan 1: pirinac, 1 kasika

Proslo dobro, dapače, mislim da imamo jednog peru žderu [sm=smiley36.gif] uprkos bljutavosti

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 13:08:01)

kako spremate prokelj?? nikada ga nisam niti jela niti spremala.. jel se odvajaju listici ili se ceo kuva, poklopiti serpu ili ne i koliko mu treba, predpostavljam ne mnogo da se skuva.. pozz

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 17:40:20)

Kako pravite poparu, ali od pocetka do kraja?![sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 17:48:28)

U šerpicu sipam malo vode, kad proključa dodam sredinu hleba sečenu na male kockice i kuvam dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodam malo putera, skinem sa vatre i dodam koncentrat ad mleka (u 15- 30 ml vode zamutim 3 - 5 merica mleka zavisi koliko popare pravim i dodam u poparu). Serviram sa malo mladog sira.

zzzoka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 18:36:08)

Hvala[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 22:19:04)

Marko danas ništa nije hteo da jede. Za doručak je pljuvao kačamak sa jabukom, za ručak je pljuvao meso sa povrćem, pljuvao je čak i pahuljice. Onda sam ja u 8 sati uzela bananu i on počeo da mi vuče ruku i zeva za bananom. Dam mu malo da lizne, on se oduševi. Uzmem kašičicu i onako sam grebala bananu i daval mu i pojeo je pola. U 8 uveče. Sve naopako danas. A da, spavao je danas dva puta po sat i po vremena i onda je u 18h zaspao i spavao sat i 20 minuta. Ne znam šta mu bi danas.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 22:28:52)

Jel bundeva može da se nađe leti da se kupuje ili treba da je odlažem u zamrzivač, i može li se to uopšte i kako?

Pred zimu sam svašta natrpala u zamrzivač, ispostavilo se kao kompletno nepotrebno jer sem braskvi, kajsija i šljiva je sve moglo da se kupi na pijaci i u Merkatoru tokom cele zime.

tijatija -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 22:30:33)

Ja kuvam poparu isto kao Gae samo sto ja kuvam u mlijeku , kad zgusen hleb dodam malo maslaca , kajmaka i mladog sira ili fete jer se nerasteze i obicno dajem deci uz joogurt ili kiselo mleko [sm=smiley1.gif] I mama voli malo ako ostane [sm=smiley36.gif]

tijatija -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.2.2012 22:32:27)

Tako pravim i palentu, na mlijeku kad zusne malo kajmaka i sira , isto ruckaju sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Ispravka za proslli post, kad stavljam maslac nestavljam kajmak i obratno [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 0:20:51)

IZVORNA PORUKA: Tash

Jel bundeva može da se nađe leti da se kupuje ili treba da je odlažem u zamrzivač, i može li se to uopšte i kako?

Pred zimu sam svašta natrpala u zamrzivač, ispostavilo se kao kompletno nepotrebno jer sem braskvi, kajsija i šljiva je sve moglo da se kupi na pijaci i u Merkatoru tokom cele zime.

tash, koliko znam bundeva je jesenja biljka i moze da se nadje do oktorbra, novembra na pijacama.. ja sam je iseckala na kockice, kratko blansirala, ohladila i zaledila. sad nju kuvam kseniji. ja je inace nigde nisma vidjala, ne znam gde sada ima da se kupi.
ja se pojedoh ziva sto nisam ostavila breskve i kajsije. [sm=smiley13.gif]sveki mi je dala sljive, sad joj njih kuvam.
cula sam da neke zene kuvaju deci suvo voce, npr. sljive.. pa sam razmiljala da to uradim sa kajsijama. ali mi rekose da stavljaju svasta u njih da bi imale onakvu boju.

ana, moja ksenija apsolutno nista ne jede. ja dzabe kuvam, mogu slobodno da prestanem. [sm=smiley13.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 9:18:00)

Auuuu, Macaki sta stavljaju u suvo voce? Ja malom davala suve kajsije. Ostavim uvece u vodi da nabubre pa ujutru dam

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 10:49:29)

Ja sam bundevu kupila u Veru, vakumirano pakovanje, uzela jedan komad malo tanji, isekla na manje komade i stavila u friz. Sledeće nedelje ću opet tako uzeti.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 12:21:54)

IZVORNA PORUKA: Nina777

Auuuu, Macaki sta stavljaju u suvo voce? Ja malom davala suve kajsije. Ostavim uvece u vodi da nabubre pa ujutru dam

ne znam draga, ja sam samo tako cula. mozda to nije tacno, mozda je to bezbedno davati. ja ne znam..
nego, posto si ih vec spremala..kako ti izgledaju? imaju li ukus, miris, boju.. kao prave kajsije? kako je beba prihvatila?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 13:02:02)

Hm ... ja sam sa prvim detetom bila u fazonu, jedemo sta ima u tom godisnjem dobu, sto mozemo da nadjemo, nikada nisam ostavljala u zamrzivac, mozda gresim, ali mislim da cu se drzati istog principa ... no prosla je zima, tako da ...

Elem - dan 2: pirinac

pojela je nesto vise nego juce, za dve malecke kashichice

Zapazanja: juce je posle prave klope u 12h, sisala i odvalila tri sata(mada bila je budna od 8) sto je vrlo, vrlo retko. Danas isto tako, no videcemo [sm=smiley1.gif]

Mizzy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 13:40:16)

Ja moram da podelim moje iskustvo sa bundevom. Kada je pao onaj sneg, moja mama kupi bundevu na pijaci. Ja Tari iseckam, skuvam, i umutim sa mlekom. Moja mama proba kada se kuvala da li je gotova. Tara sve lepo pojede ( inače je bilo super ukusa), ja za njom što je ostalo. Posle 10 minuta: moja mama se ispovraća, pa ja pa Tara... Bilo je užasno. Prvi put mi je povraćala, znate kad ne očekujete, zdravo dete. Sad sam potpuno isprepadana od bundeve. Zamislite kakav je to otrov bio kad je skuvana (i to dobro) to uzrokovala??? Pri tom ja zaista nisam osetljiva, mogu da pojedem šta god. Opet, dobro da smo sve izbacili, nije ni počelo da se vari!

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.3.2012 13:58:05)

Macaki, ja ubacim suvu kajsiju u kasicu sa vocem, stavim jednu ili dve, prvi put sam stavila 5 pa mi mama kaze da sam preterala [sm=jezicek.gif], nema bas to neki ukus kad stavis malo, samo je slatko vise

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.3.2012 22:25:31)

kako smo neslavno prosli sa prokeljom. toliko je mucio stomacic par sati nakon jela, uhhh jedva se smirila?
kako spremate boraniju, negde videh a sad ne mogu da nadjem... jel sa sve onom ljuskom, tj opnom se kuva i blendira?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.3.2012 23:14:51)

nina, sta mislis, ima li dodatog secera unutra?
mozda i ja probam sa tim suvim..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>