RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.3.2012 11:32:07)

Nema Macaki u suvom vocu dodatog secera, ono je slatko samo po sebi, od fruktoze, stavim jednu, dve kajsije, pa ni ovako mu svezih ne bih vise dala, a i u njima nema vode da doda na masi pa je koncentrovano.
Juce i danas smo jeli papaju, nije losa, mada sam danas morala malo da je skuvam jer je bila tvrdja, mozda nije bila dovoljno zrela. Juce sam je miksala svezu pa su ostali sitni komadici pa beban nije bas bio zainteresovan zbog strukture, danas je vec super proslo, skuvala sa pola jabuke i dodala bananu. Mozda nisam lepu kupila

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.3.2012 1:26:47)

Uh, nisam znala to za bundevu. Doduse, znala sam da je jesenja biljka, ali nekako ovde ima uvek uglavnom svega, pa sam se totalno pogubila kada je cemu pravo vreme. Ja sambundevu prvi put rendala i zamrzla, po potrebi vadila i kuvala. Sledeci put sam je pekla i zamrzavala porcije, delovalo i je sasvim pristojno kada sam odmrzla. Ocigledno je mnogo prakticnije zamrznuti je zivu, i posle kuvati.

Imam pitanjce. Kada ste uvodile mlecne proizvode, pretpostavljam da ste prvo uvele jogurt. Zanima me kada ste pocele sa pavlakom i da li ste je tretirale kao novu, zasebnu namirnicu i tako je i uvodile, ili ne?

Onda, jos jedno pitanjce [sm=zardeva.gif]. Plavi patlidzan, kako ste ostavljale u zamrzivac, pecen ili presan?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.3.2012 1:37:41)

hvala ti nina, ali danas smo radili kozne probe i saznali da smo izmedju ostalog alergicni na kajsiju, pa je svakako necu skorije davati.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.3.2012 23:07:12)

Di si bre Macaki?! [sm=smiley1.gif]

ELem, nama je danas bio 5 dan klope, a dan 2 sargarepe, nesto mi nije odusevljena, i mis'im da se zeznuh, lakse bi islo da sam joj dala u obliku sokica, tako sam starijoj ceri i islo je ko podmazano, noo ... mislim da cu sutra da krenem sa krompirom ili da jos jedan dan drljamo sargarepu?!

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.3.2012 10:28:16)

Zenetino, mozda jos koji dan da nastavis sa sargarepom, mozes malo i pirincanih pahuljica da umesas. Krompir koliko sam shvatila slabo koja beba voli, ja i sada kada imamo svasta uvedeno, krompir ubacim ponekad i to malo, bude im valjda lepljiv kad se miksa, svakako dodaj ad mleko

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.3.2012 10:54:05)

Hm, da, bude onako sav nikakav, u pravu si, jeli smo pirinac, tri dana i dobro je islo .. mislim da cu da obarim pirinac i da dodam cedjenu sargarepu ... a AD mleko ne koristim, dodam vodu u kojoj se kuvalo, ionako sisa posle ...
Navikavanje samo da izguramo [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.3.2012 18:02:52)

IZVORNA PORUKA: Zenetina

Di si bre Macaki?! [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley31.gif]
nikako da stignem do chat teme... stalno sam ovde http://www.ringeraja.rs/forum/m_687543/mpage_63/key_/tm.htm#1040068 ono moje malo me stalno sekira [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.3.2012 19:42:08)

Videla sam da si tamo najcesce ... i kakva je situacija?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.3.2012 22:20:44)

ah.. nije bas najbolje, ali lecimo sad ovu akutnu fazu i nadamo se da uskoro bude bolje. ali nista od cvrste hrane ne okusa, tako da ja ne bi ni trebalo da budem na ovoj temi....

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:04:27)

Mi smo jutros probali jogurt [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] dala sam mu 3,4 kašičice ali ne pune, čisto da proba. Prva reakcija je bila mrštenje i onda je počeo da zeva za kašikom i traži još. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sutra ću mu dati malko više.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:21:15)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Mi smo jutros probali jogurt [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] dala sam mu 3,4 kašičice ali ne pune, čisto da proba. Prva reakcija je bila mrštenje i onda je počeo da zeva za kašikom i traži još. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sutra ću mu dati malko više.

Jeeej!!! Jogurt možeš i u kašice da dodaješ, a mi volimo da ga pijemo iz čaše sa piskom.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:24:24)

Ma da, za doručak jogurt i kačamak, ekstra [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] misliš da mogu posle 3,4 dana da mu dam i kiselo mleko pa tako redom da uvodim?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:27:51)

Naravno. Ja sam to sve tretirala kao jednu namirnicu. Koja je šansa da je alergična na kiselo mleko ako nije na jogurt???

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:42:30)

Pa tako i ja mislim. Jedino ne znam da li je ovo bilo pravo vreme za uvođenje nove hrane jer pije antibiotik. Nadam se da nisam pogrešila.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 10:54:15)

Ma ne verujem da može nešto da bude, prati samo i sve će biti ok.

Nego uradiste li vi kontrolnu urinokulturu iz čašice?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 11:25:34)

Jesi li probala da hranu dajes u sto tecnijem stanju, cedjene?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 11:38:13)

IZVORNA PORUKA: Zenetina

Jesi li probala da hranu dajes u sto tecnijem stanju, cedjene?

Ne. Samo sam s početka pravila malo reće a onda sev gušče.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 11:45:49)

Mame, jel dajete bebama SVEZU jebuku, ne sok, nego rendanu vocku??? Dobijam savete da moze, ali nisam sigurna, mozda je jos rano?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 11:48:13)

Mi smo sa 6 i po neseci uveli jabuku i to svežu, nikad ništa nismo cedili, prvo sam je blendala a sad je rendam ali na ono sitnije rende.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 12:15:48)

probacu i ja onda svezu, ionako mislim da voce kad se skuva to vise nije ni blizu kvalitetna vocka koja jeste kao sveza...
hvala

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 12:23:11)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ma ne verujem da može nešto da bude, prati samo i sve će biti ok.

Nego uradiste li vi kontrolnu urinokulturu iz čašice?

Jesmo, rezultati isti kao i prethodni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 12:41:19)

[sm=smiley13.gif]

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 14:57:18)

Molim mame koje imaju bebe od 6/7 meseci da mi napisu koliko cega dnevno im daju da ruckaju.. koliko obroka imaju, sta za dorucak, rucak, veceru, koliko kolicinski toga pojedu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 15:28:02)

Ovako je izgledao naš raspored sa 7 i po, a pokušaću da pronađem i neki malo stariji.

Yulo, zaboravila sam da dodam pavlaku, mladi sir, kiselo mleko i jogurt. Inače i ja dodajem maslinovo ulje u kašice od povrća i kačamak a u krompir puter.

Evo i našeg novog rasporeda:

6:00 jako retko se probudi tako rano i onda dobije mleko 150 ml (ovo najčešće prespavamo i preskočimo)

8:00 voćna kašica ili izblendana sveža jabuka ili kačamak ds jogurtom

13:00 meso ili jaje ili džigerica i povrće, plus mladi sir ili kiselo mleko

16:00 užina kojoj nikako da definišem šta će biti, pokušala sa pudingom al ne ide pa opet jedemo isto ili slično kao za ručak

19:00 pirinčano-kukuruzne pahuljice

20-21 mleko pred spavanje 150 ml nekad malo više kad traži dodatak a češće od ovih 150 10-20 ml ostane u flašici.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 15:28:39)

A evo i malo pre toga :

Svrcelle, dobrodošla!

Mi smo malo mlađi, danas smo napunili 7 meseci. Naš dan izgleda ovako:

9:00 voćna kašica ili kačamak sa jogurtom (voćne kašice pojede jednu malu teglicu što je120-125 g, zavisi od proizvođača a kačamak pravim od 3 kašike brašna ona pojede pola a pola smažem ja)

13:00 meso ili žumance sa povrćem i mladi sir koji isečem na kockice i pustim je da vežba finu motoriku i razmazuje ga po stolici dok je hranim (pojede u količini veće teglice, što je oko 190 g, - i domaće kašice sipam u oprane teglice od kupovnih, to mi je merka)

18:00 pirinčano-kukuruzne pahuljice (napravljene od 150 ml vode)

Ne znam može li ti ovo pomoći...

Ono što bih ti ja svakako preporučila jeste da voće daješ samo prepodne a za večeru nešto laganije kao na primer pahuljice.

21:00 mleko

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>