RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 16:20:06)

Hvala gae... a reci mi, koji mladi sir, neka mlekara ili..? I kako kockice, jel se ne davi [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 16:30:15)

Mladi sir j mekan i idealan da uči da žvaće, za njega ne trebaju zubi. Ja dajem President mladi sir. Iako mi matori jedemo sir sa pijace njoj ne dajem ništa što nije kontrolisano i pakovano u kontrolisanim uslovima sa etiketom.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2012 19:16:08)

Dajete li bebama ovsene pahuljice i kako? Ja pokusala prvo da ih usitnim zepterom pa onda dodala vodu i u blender ali ne ide, ostane zrnasto i beba tako nece [sm=smiley13.gif], da li da ih prvo malo skuvam?

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 9:30:55)

Mozda da probas da prvo potopis u vodu da smeksaju, pa tek onda da ih stavis u blender.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 9:34:00)

Nisam ih davala ali se Ishler raspitivala, mislim da je na kraju našla recept.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:14:51)

Hvala Didy na receptu! Umućkali smo jedno žumance sa malo pavlake i zamesili sa sredinom hleba, napravili pljeskavicu i ispekli u rerni na papiru. prelili jogurtom. Fenomenalno!

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:40:18)

Ta pljeskavica deluje zanimljivo [sm=bravo.gif]. To za ovsene pahuljice je logicno, u stvari, da se potope da odstoje, nasla sam vec da je neko pisao tako. Inace ja sam kupila organske u DM-u, a videla sam da je Mina pisala da ona ne preporucuje pahuljice za bebe jer sadrze nesto, zaboravila sam sta [sm=zmeden.gif]. Ja razmisljam valjda ove organske valjaju, ne bi trebalo da imaju nekih hemija i cuda, a htela bih malo da mu promenim, da ne jede samo Milupu

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:41:59)

Jedete li 7 corn, on je skroz drugačiji od ostalih?

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:47:27)

Jedemo 7 corn i pirinac/kukuruz za veceru. Ujutru mu dajem samo voce, a valjda je i vreme da mu uvodim pravi dorucak a voce da bude uzina, ali se za sada ne zali da je gladan do rucka, pa ne ubacujem palentu i sl

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:50:03)

Ja sam isto tako dok nije počela da ustaje i drlja okolo i da se troši onda je kukala za užinom. A do tad doručak voće s tim da sam 2 puta nedeljno davala kačamak umesto voća.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 10:56:34)

Čini mi se da malo kasnim sa uvođenjem namirnica. Još uvek jedemo samo piletinu što se tiče mesa, jaje još nisam uvela, tek sam krenula sa uvođenjem jogurta... ja nešto ne žurim sa tim, valjda to nije neki problem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 11:08:55)

Anči, pa vi ste kasnije od nas krenuli, počeli ste sa pahuljicama sa 5 a mi sa 4. Samo opušteno.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 11:45:37)

Ja svom detetu posle uvodjenja pirinca, sargarepe, krompira, dadoh palentu, iako je mozda trebao neki karfiol, tikvica, pa voce, ali eto ko velim ma da probam, pa sta bude, moram da priznam da je proslo s u p e r! [sm=bravo.gif] To joj je za 8-mi mart [sm=smiley36.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 11:51:41)

Ih, palenta za 8.mart [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 12:00:55)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali toliko je lepo jela, coktala, da sam je bas obradovala za praznik [sm=smiley36.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (8.3.2012 22:07:28)

A dajete li Milupa pahuljice mixed fruits, cokoladu ili biskvit?

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 8:49:37)

Mame imam jedno pitanje.Koliko beba od 6 meseci treba da ima obroka na dan?Uros ima 6 u toku dana,nocu odavno ne pije mleko,a na kutiji od ad mleka pise da treba da ima 4-5 obroka[sm=zmeden.gif]On u pola 7 pije mleko,pa oko 10h dorucak,pa oko13-14h rucak pa 16h mleko pa 19h mleko i pre spavanja opet mleko oko 22h,ne znam gde grasim[sm=smiley13.gif]

Olga75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 9:07:52)

a zasto gresis? kad bude vecerao jedno mleko nece popiti i imace pet obroka
moja je sa sest meseci samo sisala i pocela sam da joj uvodim nemlecni rucak
sve je to individualno , vazno da nije gladan i da napreduje
nemoj das e brines oko broja obroka [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 9:18:05)

IZVORNA PORUKA: lajla

Mame imam jedno pitanje.Koliko beba od 6 meseci treba da ima obroka na dan?Uros ima 6 u toku dana,nocu odavno ne pije mleko,a na kutiji od ad mleka pise da treba da ima 4-5 obroka[sm=zmeden.gif]On u pola 7 pije mleko,pa oko 10h dorucak,pa oko13-14h rucak pa 16h mleko pa 19h mleko i pre spavanja opet mleko oko 22h,ne znam gde grasim[sm=smiley13.gif]

Jedino gde grešiš je što čitaš šta na kutiji piše. Nevena ima skoro 9 meseci i ima 7 obroka, tj mleko, doručak, užina, ručak, užina, večera, mleko.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 21:33:10)

Jos uvek ne znam da odredim kolicinu hrane, pa dosta bacam.
Da li odlazete u frizider, pa dajete kasnije ili sutra isto?

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 21:36:02)

noxx,ja uvek kuvam za 2 dana.ako mi ostane od rucka dam za veceru.nemoj da podgrevas,pa onda da vracas u frizider za sutra.ali,ako skuvas vise,ostavi i za sutrasnji obrok[sm=smiley1.gif]

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 22:26:06)

Treba mi pomoc mamiceeeeee:)
Juce smo bili kod pedijatra i predlozio nam da pocnemo malenoj (6m) da dajemo cvrstu hranu. Na moje pitanje kako da pocnem, rekao mi je da kupim kasicu koja sadrzi meso, krompir i povrce i tako tri nedelje. Meni je to nekako sve bilo cudno da odmah krenem s tim mixom, jer sam mnogo citala o svemu tome i primetila da se uvek pocne sa po jednom namirnicom. I tako ja ne poslusam pedijatra i danas malenoj dam sargarepicu. Odlicno je to prihvatila. E sada imam nameru to isto da joj dajem par dana da vidim da li je ( ne daj Boze ) alergicna................Kako daljeeeee? Da li da joj do osmog meseca svakog dana dajem samo po jednu namirnicu ili smem vec da miksam i s mesom i krompirom????? Inace imam nameru da je dojim do bar godinu dana............ali pojma nemam kako da joj uvodim obroke a da mi se mleko ne smanji?????? Moze li mi bar neko ukratko reci kako dalje? Inace do sada nije ni vodu pila...............Koliko smem da joj dam vode i kada? u koje vreme? Bas mi je ovo sve uzbudljivo, jer dosad je samo dojila i sad odjednom moram sve po malo da isprobam. Hvala vam puno unapred.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2012 22:30:50)

Mamicak, svaka namirnica se daje 3 dana pa onda se uvodi sledeća. Ja sam nove namirnice mešala sa već uvedenim. Posle šargarepe ide krompir, tikvica, karfiol. U međuvremenu bi trebalo da uvedeš i pirinčane pa pirinčano kukuruzne pahuljice, one su jako važne jer su obogaćene gvožđrm. Pahuljice obogaćene gvožđem po dr Komnenović treba redovno davati deci do 18 meseci starosti.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 0:34:14)

a što se smanjivanja mleka tiče, mislim da na to treba da gledaš kao normalno, jer kako ona bude imala druge obroke sem sisanja, tako će joj mleka i manje trebati, što ne znači da se neće održati upravo onoliko koliko joj je potrebno...mi smo isto sa skoro punih 6 počeli čvrsto i nemlečno, do tada samo sisao, postepeno imao sve više "konkretnih" obroka, a sve manje sisanja i sada smo na 4-5 obroka na kašičicu po danu, neki dan sisa jednom neki uopšte ne u toku dana, ima sisanje pred spavanje i jedno rano ujutro svakako i ja isto trenutno mislim da ću mu tako davati do nekih godinu dana...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 12:26:29)

Naš trenutni raspored:

6:oo mleko
8:00 doručak - kačamak, popara, prženica ili nešto slično
10:30 voćna užina
13:00 ručak - meso ili džigerica sa povrćem i sirom ili pavlakom(jaje dajemo u okviru doručka nekoliko puta nedeljno)
16:30 užina - Nestle baby dessert valila ili keks (dok nismo uveli gluten bilo povrće u manjoj količini nego za ručak)
18:00- 19:00 večera -pahuljice
pred spavanje mleko

S tim da ona nikad ne popije mnogo mleka, napravim i ujutru i uveče po 150 ml i ostane malo u flašici

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>