cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Činjenice o dojenju koje je dobro imati na umu

Najbolji savet za sve majke koje doje, kako one čije bebe sisaju, tako i one koje se isključivo izmazaju je, da pronađu način da budu što bliže svojoj bebi.

Svaka majka ima posebno dizajnirano mleko za svoju bebu

Vaše mleko je mnogo više od hrane za vašu bebu. Ono je posebno prilagođeno baš vašoj bebi. Pronađene su razlike u sastavu mleka za mušku bebu, u odnosu na mleko namenjeno ženskoj bebi. Zatim razlikuje se mleko za bebu rođenu sa 24 nedelje, sa 34 nedelje, sa 40 nedelja.


Svaka majka ima posebno dizajnirano mleko za svoju bebu.


Vaše telo / vaše grudi mogu da osete da li je vaša beba bolesna i prilagode se, kako bi vašoj bebi obezbedili antitela koja su joj potrebna za oporavak...


Istraživanje je pokazalo da, kada vaša beba sisa, njena pljuvačka se zaista može preneti u vaše telo putem bradavice. To omogućava vašem telu da započne proces stvaranja posebnog majčinog mleka, koje napada virus ili bakteriju, koje vašu bebu čine bolesnom.


To sve znači da je vaše mleko zapravo savršeni LEK. Ne samo da je napravljeno posebno za vašu bebu, već je prilagođeno tačno onoj infekciji koja vaša bebu čini bolesnom.


To je jedan od razloga zašto bebe koje doje dobijaju manje infekcija, a kada se razbole, brže se oporavljaju.



Promene koje se dešavaju u majčinom mleku, kako bi zadovoljile potrebe vaših beba, ponekad se mogu videti kada se mleko ispumpa. Može se pojaviti drugačija boja mleka od uobičajene, mada to NIJE uvek vidljivo. Ne morate da brinete ako ne možete da otkrijete promenu, samo verujte da vaše telo tačno zna šta treba da uradi kako bi se brinulo o vašem detetu.

Ovo je nešto što treba imaju na umu mame koje se isključivo izmazaju pumpicom. Iako vaše mleko reaguje na viruse ili strane bakterije u vašem okruženju, možda neće ostvariti „komunikaciju“ sa bebininom pljuvačkom koja se unosi u bradavicu prilikom dojenja.

Najbolji savet za sve majke koje doje, kako one čije bebe sisaju, tako i one koje se isključivo izmazaju je, da pronađu način da budu što bliže svojoj bebi.

Kada je beba blizu mame koja doji, čak i curenje iz nosa bebe (između ostalog) pomoći će da se ovaj transfer telesnih tečnosti dogodi i podstaknuće vaše telo da započne proces stvaranja posebnog „leka“ koji je vašoj bebi potreban i koji može dobiti samo od vas.

Shari Criso RN, CNM, IBCLC
Prilagodila i prevela Ringeraja.rs

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img