RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


vukosava -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (11.8.2011 22:45:25)

Isla sam danas na UZ, ok je (*). Izgleda da sam je samo iziritirala ekstremnim pumpanjem. Suva drenovina inace. Danas prestajem.

Bila sam kod ginekologa, onaj klasicni pregled. Pap test mi nisu radili jer ovde to preporucuju na svake 3 godine ako si sa partnerom dugo i ako si u braku. Mi smo zajedno evo 9 godina tako da nisam u rizicnoj grupi.

Elem, rekao mi doktor da imam malu pubicnu kost ili stidnu kost, kako se to kod nas zove (malu pishu jelte) i da nema sanse da bi beba od 4.5 kg izasla na tu moju rupu. Al da je ovde praksa da te puste da probavas prirodno pa dokle uspes tek onda na carski. Eto resenja misterije mog carskog.

Inace sve je ok. Ovaj lekar kaze moze odma da se radi na 2. detetu ako hocemo. Sad da li hocemo to je drugo pitanje...




Anoniman -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (11.8.2011 22:57:51)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Isla sam danas na UZ, ok je (*). Izgleda da sam je samo iziritirala ekstremnim pumpanjem. Suva drenovina inace. Danas prestajem.


Šta prestejš? Sorry, nisam u toku.






vukosava -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (12.8.2011 4:55:17)


IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: vukosava

Isla sam danas na UZ, ok je (*). Izgleda da sam je samo iziritirala ekstremnim pumpanjem. Suva drenovina inace. Danas prestajem.


Šta prestejš? Sorry, nisam u toku.





Ispumpavanje. Ispumpavala sam od 5. januara do 11. avgusta bez da mi je beba isla na (*). Boli me leva (*) vec duze vreme, valjda je presusila pa se iritira od ispumpavanja.




Anoniman -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (12.8.2011 12:23:47)

Pročitala sam sinoć u nekoj drugoj temi. 




Ana RR -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (24.9.2011 20:54:50)

Danas sam bila na prvoj kontroli posle porođaja. Sve je ok, rana je lepo zarasla i nije pukla kao što sam ja mislila. Kaže dr da sve izgleda kako treba, materica se smanjila, još rezultate brisa da vidimo.
Merila sam se, imam 61,4kg a zatrudnela sam sa 61,5kg [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mariya -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (12.11.2011 13:42:06)

Ja sam u četvrtak bila na prvoj kontroli posle porođaja, kaže dr. sve u redu, zaraslo, da skuvam večeru, otvorim šampanjac i častim muža[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ha ha, rekla sam mu da seksa neće biti još 2 meseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nego, pregled i nije bio tako strašan ni bolan, ali kad sam došla kući videla sam da krvarim, malo, onako smeđe-rozikasto, sve do juče uveče, a i bolelo me. Dr je bio nežan, pa je li to normalno, da krvarim i da boli?




mamicak -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (4.12.2011 2:02:22)

Meni je na toj kontroli mnogo bilo neugodno.........mrzim kad mi moj dr zavlaci prstice unutra......bljak.............Dok je zabijao prstice, ja sam se krivila kao da me boli mada je to vise izgleda u mojoj glaVURDI nego sto je stvarno bolelo. Kaze mi moj MM .......'rodila si dete od 4 kg, a boli te jedan prst' haha. A moram reci da mi je i prvi sex bio bas nekako kao da mi je prvi put. Zar je moguce da je opet postalo tesno a tek se porodila? hmm




ivana70a -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (5.2.2012 13:22:14)

prvi ginekoloski pregled je zapravo u porodilistu dan nakon porodjaja. to je nesto najneugodnije sto cete osetiti. ja sam sve zvezde videla. a sledeci pregled (kod mog ginekologa u dz) jebio 4meseca nakon poredjaja. i nije bolelo, tj bilo je kao isvaki drugi pregled. do tad je rana i sve dole lepo zaraslo tako da nije bilo frke.




New Mom -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (29.5.2012 22:18:52)

Danas sam odradila prvi pregled posle porođaja (posle 7 nedelja). Sve je kako treba, materica se vratila, nema nikakvih zaostataka, endometrijum je gladak.
Radila sam i KKS, šuk, Fe, lipide i urin i svi nalazi su dobri.




Zemunka85 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (7.4.2013 17:22:53)

Prosle nedelje sam bila na kontroli posle 6m od porodjaja, papa 2grupa, sekret 3, je l to ok? I je l ok sto mi nije radio kolposkopiju? Slabo znam o tome, drugarica me pitala [sm=zmeden.gif]




Ana RR -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (7.4.2013 19:16:11)

Ja sam na prvoj kontroli bila posle 2 meseca od porođaja, a čitam da mnoge žene idu tek posle 6m. Je l to praksa kod državnih lekara?

Zemunka, mislim da će ti nešto prepisati za sekret, trebalo bi da je barem II grupa ako se ne varam.




Sanja90 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (7.4.2013 19:28:06)

Moj prvi ginekoloski je bio u porodilistu kad su trebali da nas puste kuci,prvi put je uzasno bolelo zbog rane od epiziotomije,sve zvezde sam videla,a posle drugog je bilo ok jer ranu nisam imala pa je bio kao i sav normalan pregled. Posle sam isla kad mi je prestalo krvarenje posle 6 nedelja ili 2 meseca tako je u drzavnim DZ,pa sam onda isla ponovo posle 4-5 meseci i tad su mi radili i papa test i kolposkopiju[sm=smiley1.gif]




Skockica -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (7.4.2013 20:45:54)

Jao kako sam ja strepela za taj prvi pregled u porodilistu. Moja cimerka u bolnici je dan posle mog porodjaja imala pregled pred odlazak kuci, a ja onako krvava i u bolovima, pomisljala sam kako cu to preziveti. Medjutim, jeste bilo neugodno, ali nije me bolelo. Par dana nakon toga, dobila sam temperaturu, pa sam ponovo isla na pregled i UZ i tad je sve bilo ok. Onda regularan pregled mesec dana od porodjaja i sad imam zakazano u cetvrtak da radim papa test, ima vec vise od mesec dana kako se kanim. Posle toga mislim da sigurno godinu dana necu ici da se dooobro odmorim od ginekologa.




Skockica -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (7.4.2013 21:29:12)

A da, na ovom pregledu mesec dana nakon porodjaja, dr mi je rekla da radim vezbice i da ne podizem nista tesko, posto sam imala osecaj da mi nesto ispada dole [sm=smiley13.gif]




Zemunka85 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (8.4.2013 7:29:01)

Svasta. Budjavi ginic. Samo je procitao rezultate i rekao ds je sve ok. Posle saznam za kolposkopiju, a sada i za taj sekret. I?

Ok i ja sam prvi pregled imala u porodilistu, pa druga dva kada su se konci upalili i sada ovaj sistematski, ali eto, bez kolposkopije.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja sam na prvoj kontroli bila posle 2 meseca od porođaja, a čitam da mnoge žene idu tek posle 6m. Je l to praksa kod državnih lekara?

Zemunka, mislim da će ti nešto prepisati za sekret, trebalo bi da je barem II grupa ako se ne varam.





Sanja90 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (8.4.2013 9:17:44)

A jel si radila kolposkopiju pocetkom trudnoce? ako su ti radili onda nema potrebe ponovo,bar je meni tako receno. meni sad sa drugim detetom kad sam se porodila nisu radili kolposkopiju samo papa test i sad na pocetku trudnoce nisu nista od toga,jer kao vec mi je radjeno posle drugog porodjaja...e sad ne znam,kod njih je sve "kako vetar duva"




Zemunka85 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (8.4.2013 10:25:07)

Nije. Sta vise, nisam sigurna da mi je to ikada iko radio. A rece mi "vidimo se za godinu dana". Booooozeeeee ... Nista-privatnik.

(Nikako da se povatam gde odgovaram, zar ovo ne bi trebalo biti u "posle porodjaja"?)




Ana RR -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (8.4.2013 10:26:26)

Ja nikad nisam bila kod drzavnog ginekologa pa ne znam kako rade, kod svoje dr idem na 6 meseci na kontrolu (zbog ranice na grlicu) i uvek mi radi kompletan pregled, brisevi, papa, kolp., ultrazvuk po potrebi.




Anoniman -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (8.4.2013 23:34:17)

ja sam prvi pregled imala treceg dana posle porodjaja, pred otpust. to mi je cini mi se bilo najzasnije od svega, sve sam zvezde prebrojala i posle toga sam mnogo vise krvarila. posle 40 dana sam otisla kod moje dr i mislim da mi je radila samo rucni pregled, ne mogu da se sad setim i rekla kada da dodjem za papa jer nije bilo jos vreme da se radi. samo je konstatovala da sve izgleda kao da se nisam ni poradaja, i spolja i iznutra. materica se vratila, konci nestali, oziljak bio super, jer mi je dr udario sitan vez.. [sm=smiley36.gif]
cudim se kako mnoge od vas nisu imale pregled u porodilistu pred otpust. [sm=zmeden.gif]




sneza24 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 0:27:13)

Prvi put sam se porodila u utorak i pregledali su me prvi put u četvrtak. Nikad gori osećaj. Sveže porođena, epiziotomija, doktor koji nije ni malo nežan i narednih 9 dana svako jutro pregled i ispiranje i svako veče ispiranje.
Kod moje dr sam otišla posle 1,5 mesec i tad me je pregledala samo ručno i rekla da dođem za 3 meseca na kontrolu. Onda me je pregledala ručno, papa test i uz.
Drugi put sam se porodila u subotu u ponedeljak su u viziti bacili pogled na moje međunožje, jedna dr mi je pritisnula stomak i ajd možeš kući. Nije mi bilo svejedno što me nisu pregledali, bojala sam se da nije nešto zaostalo unutra ali na svu sreću nije.




Sanja90 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 9:46:27)


IZVORNA PORUKA: Macaki

cudim se kako mnoge od vas nisu imale pregled u porodilistu pred otpust. [sm=zmeden.gif]


Macaki i ja sam u cudu,zar to nije obavezno pri otpustu,ginekoloski pregled i UZ?Tamo gde sam se ja poradjala je obavezno,svaku porodilju koju pustaju kuci tako pregledaju bez izuzetaka...




Figaro88 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 11:12:56)

Ja sam se porodila u subotu ujutru,u ponedeljak su me pregledali prvi put.Meni nije bilo strasno,imala sam i epiziotomiju,ali doktorka je bila nezna.Veci problem mi je bio penjanje na onaj sto i silazenje.Porodila sam se u Frontu i ccini mi se da svima rade taj pregled,ali uz mi nisu radili.




Sanja90 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 11:30:44)

U Visegradskoj se radi i vaginalni i UZ(da bi videli da li se materica pocela skupljati i da vide da li smo se dobro iscistili,to je ono sto preporucuju dosta setnje kod prirodnog porodjaja,verovatno isto vazi za carski,ali za to nisam sigurna)




leamalamut -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 11:40:53)

Ja sam se porodila u Visegraskoj u cetvrtak a na dan otpusta t.j. ponedeljak su mi radili UZ ali preko stomaka ne vaginalni (CR porodjaj) . Meni su lohije stale tacno posle 40 dana od porodjaja ,pa sam isla kod mog ginekologa u DZ negde 45 dan cini mi se , gde mi je radio vaginalni UZ na kom je sve bilo u redu . Sad po dogovoru sa njim treba da odem nakon 6 meseci od porodjaja , a meni je to vec proslo , na kolposkopiju i to moram otici ovih dana , samo da se organizujem....




Sanja90 -> RE: Prvi ginekološki pregled nakon porođaja (9.4.2013 11:53:29)

Pa da, preko stomaka UZ,ne vaginalno. A sta sam ja napisala? a vidi ja stavila vaginalni i UZ mislila sam na ginekoloski pregled i UZ. [sm=smiley36.gif]To je sasvim ok. Ja sam bila 3 dana najvise i na dan otpusta,treci dan ti rade i te preglede. E ali to smara,em te ceprkaju dok se poradjas,em se porodis,em te opet ceprkaju,pa posle 2 meseca opet pa za par meseci opet. Toliko sam puta pomislila da vise nikad necu otici kod ginekologa a evo treci put trudna. Kad mi se priblizi porodjaj a to je za 4-5 meseci ima dobro da se pripremim za ta ceprkanja i psihicki i fizicki. Jaooo vec mi nije dobrooo...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>