RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 21:30:15)

Djanse cekamo te sa lepim vestima,da nam popravis prosek,jer je cela prosla grupa bila nekako kilava.
Devojke LiluKV je sutra aspiracija. Drzimo joj fige da sve prodje super.

PalcicaBg -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 21:57:32)

Lilu navijamo jako da sve prodje u najboljem redu! [sm=bravo.gif]
Djanse srecno draga!

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:15:42)

Lilu[sm=bravo.gif] srecno

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:21:47)

Joko sta se desava kod tebe,jesu li ti se javili sa klinike? Bas sam pricala sa embriologom u Va o toj studiji. Ona podzava takva ispitivanja jer je Jevremova ipak ime,a ona je tamo radila,pa kaze nebi oni pristali na nesto sto nevalja. I pozelela ti je srecu kao i svim devojkama u toj prici.

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:27:52)

[sm=smiley1.gif] sad napisah ali tebi moram opet draga moja, ovako u utorak na konsultacijama rezultati super, UZ ni trag od PCOS to potvrđuju i hormoni, imala sam O ,vidi se zuto telo, ima antralnih folikula, endo 11mm sve super

morala sam onda u sredu da radim TSH,antiTPO i UZ štitne rezultati[sm=bravo.gif] dobri poslala sam im to postom i ono sto je najbitnije lek nije potreban to su i zahtevali

sad se nadam da ce nas u ponedeljak zvati da kazu kad da dođemo da potpisemo ugovor

o da i BMI je dobar nije savrsen ali je 27
pa se nadam da ce biti uredu i nadalje, da ce nas biti dovoljno i da ce to uskoro krenuti

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:42:03)

Joko nadam se da ce te u ponedeljak obradovati sa lepim vestima.A za BMI bas te briga,manji je od 30 koliko se trazi za vto,tako da je to super. Znam da si negde pisala ali sam od hormona totalno fiju-fiju,koncentracija mi je -beskonacno.

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:45:17)

Ma pusti koncentraciju koga je sad briga za to, uzivaj mazi trbu i misli kako je bas taj jedan borac resio da se rodi[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:56:02)

Joko nerazmisljam o tome,bar ne jos uvek,mada ako se zakaci to mora biti devojcica,jer znamo da su decaci kilaviji. Jedino sto me muci to su ona dva embriona koja su se oplodila al se nisu delila,jos mi juce kazu jos ce ostati u labaratoriji da vide dal ce poceti da se dele. A to su dva koja su bila na IVF a ovaj vracen je iz ISCI.

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 22:59:08)

pa trebali su sve da rade sa ISCI metodom[sm=zmeden.gif]

pa jesu li javili sta se zbilo sa ta dva embriona??

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 23:13:56)

Neznam nista,mada ja licno mislim da od njih nema nista. A to za metodu je bilo u dogovoru sa dr,posto je spermogram bio ok i imali smo broj za ivf,a sa druge strane mali broj celija.Prirodna trudnoca pre 4god i prosli neuspeli pokusaj sa isci bili su sad indikacija za ivf,ali opet i nisu hteli da rizikuju da ih sve puste u ivf,pa smo se na kraju dogovorili da rade po dve celije u oba postupka. Hvala im sto su uzeli u razmatranje tu opciju i sto su me bukvalno i pitali da li se slazem sa tim,jer jednostavno su mogli da sve odrade kako hoce i da mi do transfera nekazu kojom metodom je radjeno. Od mene im je to jos jedan veliki plus,jer to dokazuje koliko im je stalo do pacijenta i do uspeha.

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (1.2.2014 23:26:28)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za njih, ja sam nekko ubeđena da ce sad ovo biti ono pravo[sm=smiley1.gif]

Skijasica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 9:17:28)

Joko draga,[sm=bravo.gif]
super za tvoje rezultate. sada samo napred. jako navijam za tebe. Bila sam prisutna kada je Stetica pricala sa doktorkom. Tako da si dobila podrszku i od nje. Samo napred.
Stetice,
hoces da objasnis malo metode opldnje, ima novih zenica da bi razumele. meni je uz tebe bilo mnogo lakse jer si me u sve upucivala. Kucam sa tel. zato nema velikih slova! Jesmo li se dogovorile da ti rodis decaka, a ja devojcicu. (plavi i roze krevet) Pa da se prijateljimo! [sm=smiley36.gif]
Cekam Lilu da se javi! Jako navijam za nju![sm=bravo.gif]

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 9:45:18)

I ja je cekam,nadam se da ce imati vise celija od nas dve.
IVF-metoda se radi kada ima dovoljan broj spermatozoida posle obrade uzorka,(vise od 5miliona),a da su progresivno pokretni. U medium se stavlja jajna celija i spermatozoidi i pusta se da spermatozoid sam oplodi jajnu celiju.
ISCI-metoda se radi kada nema ovoljan broj spermatozoida ili je smanjena pokretljivost. Tada se direktno spermatozoid ubacuje u jajnu celiju i vrsi se oplodnja.
E sad ima jos jedan deo oko same oplodnje za koji nisam sigurna dal sam dobro razumela,a to je oko dozrevanja jajne celije u labaratoriji. Mislim da je kod ivf-a moguce sacekati dozrevanje jajne celije u labaratoriji ako je nedovoljno zrela dok isca-a to nije moguce jer se skida opna sa celije(hecing).Mislim da je tako,ali od ovog dela se ogradjujem jer nisam 100% sigurna.

Bebana17 -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 14:29:03)

Stetice, dozrevanje jajnih ćelija prilikom IVF-a je moguće jer se one zajedno sa spermićima ostavljaju u medijumu, u inkubatoru da se same spoje, pa je samim tim moguće i njihovo dozrevanje (dogod je jajna ćelija živa), znači nekih 12-ak časova još može jajna ćelija da sazri do oplodnje.

Lily, Đanse, srećno [sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 14:53:57)

Lily, Đanse, srećno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bebana u pravu si za IVF

ubija me ova neizvesnost da li ce me sutra zvati[sm=smiley13.gif]

Štetica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 19:32:15)

Bebana hvala na objasnjenju,taj deo mi nije bio jasan.
Lilu mi je poslala poruku,ima 8 jc al kaze da nisu sve zrele. Radice joj ivf.

PalcicaBg -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 20:08:31)

Lilu navijamo da se lepo oplode! Devojke [sm=smiley31.gif]

Skijasica -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 20:25:35)

Palcice [sm=smiley31.gif],

mnogo mi je zao! Imas ti tvoje eskimcice. Vidis da su uspesnije FET trudnoce. Bar se tako pokazalo zadnjih dana u VA! Tako, malo se odmori, pa po svoje eskimcice.[sm=smiley27.gif]

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 20:45:05)

Lilu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za nekoliko lepih embriona

Palcice FET je lak sam postupak je rastereceniji bez silnih hormona itd.[sm=bravo.gif] za eskime svim srcem

PalcicaBg -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 21:00:19)

Znam Joko,hvala bogu na smrzlicima! Srecno i tebi,nadam se da ce te uskoro zvati za postupak! [sm=bravo.gif]

dunja RR -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 21:09:00)

Palčice, smrzlići će biti dobitna kombinacija [sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (2.2.2014 21:23:47)

Palcice,ako nista nebude sta da radim nemam nesto vise snage za nerviranje i tugu, imamo tog jos jednog smrzlica, mozda je bas taj jedan resio da uspe

mozda nas izvuku nekim cudom na Kutku ko zna.... nisam više sigurna sta nam Bog zeli

djanse -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (3.2.2014 10:05:36)

Devojke, moramo biti jake i pozitivne. Hvala vam na podrsci,mnogo mi znaci.
Imam i pitanjce: da li su vas boleli jajnici,kada ste krenule sa stimulacijom? Ja ponekad imam utisak da ce da mi iskoce napolje.

wivern -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (3.2.2014 10:19:42)

Djanse mene su u oba postupka zigali jajnici i osecala sam se naduveno..i stalno mi se ide u wc....prosli put je bilo 7, valjda ce i ovaj put biti nesto folikula [sm=smiley36.gif]

djanse -> RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje (3.2.2014 11:08:03)

Naravno da ce biti! Hvala ti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>