RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 15:24:32)

Dobar dan drugarice [sm=bravo.gif]
Vik bolje što si flegmatična [sm=smiley36.gif] sve će lakše da ti bude [sm=smiley31.gif]
I ja sam briseve radila pre trudnoće zbog priprema za vto pa sam ih izbegla na početku,kontam da sam mirna još par meseci. Jedino mislim da bih ks trebala da proverim.
Pink Flower dobrodošla [sm=bravo.gif]

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 16:09:18)

Pozz trudnice!

E i ja nesto zakljucujem kako mi je ljepse u ovoj drugoj trudnoci jer ne razmisljam ni upola koliko sam razmisljala sa Andreom...to je bilo lupanje glavom, zasto me zignulo ovdje, jel to treba ovako onako, bebi je potrebno sve sa spiska od 2 strane a mami jos spisak dug jedna strana....i tako dalje...sad sam tako opustena i mogu na prste obe ruke da nabrojim sta treba i meni i bebi...skoro pa nista...a i ja sam opustenija dosta, samo nekako teze podnosim ovu trudnocu nego prvu....koliko god sam se brinula, nista me nije boljelo toliko da nije bilo podnosljivo (osim trtice u devetom mjesecu) a sada se ponekad imam utisak raspadam od bolova (glupa karlica). Danas me sastavila ledja i podno stomaka....to je glavni simptom valjda kontrakcija, mada je stomak bio mekan....bas sam se nesto prepala....srecom Andrei je bilo vrijeme za spavanje, izdrzala jos malo da zavrsi rucak i da je umijem i stavim na spavanje....i evo sad sam opruzena i vec me popusta malo...uf cari trudnoce...

Ja jos nisam zakazala uz privatno, najvjerovatnije cu da cekam redovni pregled...a i nismo pri parama nesto pa i zbog toga bas nesto i ne razmisljam....

Pink flower dobro nam dosla! [sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 16:29:48)

LO verovatno zato što znaš šta te čeka [sm=smiley31.gif] Šta radi Andreica?
Ja sam baš sva bezvezna,jedan dan poletna mogla bih kolo da igram a drugi dan kilava i uplašena. Ne volim kad ne znam ništa,da se ja pitam na UZ bih išla svaki dan,samo da budem sigurna da je s bebom sve ok,ovo čekanje od 3 nedelje mi je ubistvo. Ne znam ni šta su kontrakcije,ni da razaznajem boluckanja.
Stalno se pitam da li bebi fali vitamina. Svašta po ovoj mojoj ludoj glavi [sm=smiley29.gif]

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 20:18:56)

Pink Flower, dobro došla! [sm=bravo.gif]

Jole, pustiće te malo taj osećaj kad bebe stvarno počnu da se ritaju, onda znaš da su tu, da su dobro i da su živahne. A u ranim fazama trudnoće je stvarno nezgodno jer ih ne osećaš, pojma nemaš šta ti se dešava u stomaku. KS proveri obavezno, ja je vadim na 3-4 nedelje a za briseve izračunaj sama, kad ti otprilike prođe 6 meseci od kad si radila prošle, vreme je da uradiš nove.

Gogagaa, ja ne pijem još uvek dodatno gvožđe, ali mi je dr juče rekla da počnem da uzimam za mesec dana, tako da za sada nemam pojma. Znam da postoji neki preparat bez šećera, ne mogu da se setim sad kako se zove, uzeću taj kad dođe vreme.

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 20:47:30)

E, da, setila sam se, pričale smo ovde kada je vreme da se ode i upozna sa doktorom koji će raditi porođaj, moja dr mi je juče rekla da to treba uraditi najkasnije do 33. nedelje.

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 22:37:50)

Večeras smo prvi put osetili pokrete pod rukom[sm=smiley1.gif] Ja stavila ruke na stomak, gledam tv i osetim kako se devojčica mrda, kažem mm da stavi ruku i sačeka i posle nekog vremena je i on osetio [sm=smiley1.gif]
Jole ja sam sad sve nekako opuštenija, valjda to dođe vremenom, na početku sam bila haos[sm=smiley36.gif] ma sve je u glavi.

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (6.11.2013 22:53:14)

Bravo Milice, tebi je to došlo mnogo ranije nego meni [sm=smiley1.gif] Super, sad si mirnija, možeš da ih "kontrolišeš" [sm=smiley36.gif]

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 11:44:57)

Zdravo ruštvo! Kako ste od jutros?

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 12:50:05)

Zdravo trudnice! Kako ste mi i kako bebice?

Mico bravo za pokrete...mm je bas kasno osjetio u prvoj trudnoci pokrete bebe, znam da sam ja bas dugo mogla da osjetim a on nista...al je to pravo uzivanje....vjerovatno je sa blizancima puno intenzivnije! [sm=bravo.gif] Ja sad fino osjetim talasanje, pogovo navece ali mm nista, jos su kod mene i pokreti jos uvijek dosta rijetki, tj rijetko se osjete...

Mi bile u setnji i na kafici sa drugaricom, uzivale, sad cu da spremam rucak prvo njoj a onda i nama a veceras cemo negdje u skitnju kad nam tata dodje kuci s posla...bas ne volim zimsko vrijeme...tata nam je kuci kad vec uveliko padne mrak...

Sta ima novo kod vas? Jel neko bio skoro na pregledu?

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 13:14:31)

Drugenkice kako ste [sm=smiley31.gif]
Ja sinoć bila sa drugaricama na kolače,baš je zahladilo,sve manje imam šta da obučem,tesan mi i kaputić,moram da gledam neku jaknu za zimu [sm=smiley36.gif]
Mici [sm=bravo.gif] za pokrete,naježim se kad pomislim [sm=smiley1.gif]
Vik kad ti beše ideš na upoznavanje sa dr koja te porađa,uskoro jel da? [sm=bravo.gif] Neću onda skoro briseve,radila sam avgusta za vto a bila trudna [sm=smiley36.gif]
Bubo baš sam se pitala gde si,nema te nešto,kako si [sm=smiley31.gif]
LO prijatan ručkić [sm=jezicek.gif] Ja malopre mesila pogaču,baš mi se prijela,a za ručak ću da idem kod roditelja pošto je mm na putu pa da ne spremam samo za sebe (i bebu [sm=smiley36.gif] )

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 13:19:00)

Uh Jole, razumijem te u potpunosti...mi sinoc isli u setnju i ja izvucem zimsku jaknu jer mi je bas bilo hladno i na knap sam je zakopcala...vec razmisljam u koji jeftini butik da odem da kupim sebi jaknu....bice da ce nesto kinesko da se kupuje da se pregura zima...ne isplati mi se kupovati nesto skupo....sa Andreom sam super prosla, kad je stomak poceo da raste stizalo je ljeto i citavo ljeto sam furala haljine i lagane ljetnje tunike....skoro da nista nisam morala da kupim....a sada cu morati da pogledam barem 2-3 veeeeeelika dzempera, neku toplu trenerku i trudnicke hlace i naravno jakna...srecom pa sam na bolovanju i ne radim, mogu misliti kako je komplikovano trudnicama koje se moraju obuci za posao dok su trudne [sm=smiley13.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 13:34:29)

Ko je reko pogača? Ispovraćana je [sm=jezicek.gif]
LO da znaš da je zgodnije kad je lepo vreme,haljinke su zakon,a u pravu si najbolje neka jeftinija varijanta jakne,i ja ću tako,samo što ne znam koliko će da mi raste stomak,ni koliko veću da kupim. Imam dosta tunika jer sam i ovako volela da ih nosim ali mi fale helanke i pantalone koje ne stežu.
Videla sam neke vrlo lepe trudničke farmerke na netu,ali ovde kod nas ih nema [sm=smiley13.gif]

pink flower -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 13:38:21)

Hvala svima na dobrodoslici [sm=rozica.gif]

little one,blago tebi sto si tako opustena u drugoj trudnoci...ja suprotno,u prvoj nisam nista znala,nisam razmisljala ni brinula...dok sada se cimam za sve,samo brinem da li ce sve biti ok [sm=duda.gif]

Ja sam sa prvim detetom kasno osetila "mehurice",20,21. nedelja...a sada sam u 17. odmah lupkanje,u 19. je i mm osetio pod rukom...a sad vec odskace ceo stomak [sm=smiley4.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (7.11.2013 22:34:40)

Lenjivice jedne,uopšte vas nema [sm=smiley36.gif]

Suncepravde -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 8:58:28)

Cao drustvo!
Zakazala sam UZ za utorak,nadam se da ce sve biti dobro. Mnogo mi je daleko da cekam UZ u bolnici kad budem isla na AC, a to je 21.11.
Inace i meni su jakne tesne, mogu da ih zakopcam ali onda ne mogu da disem[sm=smiley36.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 10:05:35)

Jutro drage trudnice[sm=smiley1.gif] E pa kad smo kod jakni, ja juče išla u grad i obukla moj beli kaputić, do skoro sam ga zakopčavala ko od šale, a juče na knap[sm=smiley36.gif] biće,što kaže LO traženja nekih jeftinih jaknica.
pink dobro nam došla[sm=smiley1.gif]
Sunce super za UZ i ja idem u utorak [sm=smiley1.gif]

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 13:52:57)

Ćao ženske [sm=smiley1.gif]
Vidim da pričate o kaputima i zimskim jaknama, ja sam odlučila da ne kupujem trudničku jaknu i to iz dva razloga - prvo, najverovatnije ću se poroditi već u janurau a evo ga već novembar (i još uvek toplo) pa mi je glupo da kupujem jaknu koju ću nositi mesec ipo dana a drugo, sigurna sam da neću biti ponovo trudna pa mi stvarno ne treba za tako kratko vreme. Inače uglavnom mirujem kod kuće, ne planiram da se mnogo švrćkam po hladnoći.
Uzela sam od kume jedan pončo, njega ću da prebacim preko jakne/kaputa koji već imam i on će mi pokriti stomak. Mislim da je to dovoljno da premostim.

Sinoć sam jedva spavala, svaka koska u telu me boli. Idem za dva sata na FES, jedva čekam da završim i s tim. Onda više nemam ni jedan "veliki" pregled, samo još nekoliko redovnih kontrola i eto naših bebica [sm=smiley1.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:01:44)

Žene da li vi vozite i do kada je preporučljivo voziti u trudnoći?

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:09:52)

Ja vozim, ali mi je sve teže. U stvari, nije mi teška vožnja ali mi je postalo komplikovano parkiranje unazad jer mi je teško da se okrenem i pogledam unazad a ne mogu uvek da vidim sve u retrovizoru. Niko mi od lekara nije pominjao vožnju. Sad u utorak kad sam išla da vadim broseve, rekla sam dr da sam došla kolima (ne nekom drugom konetsktu, pričale smo o parkingu i kako nikad nema mesta) i nije mi rekla da ne vozim...

Inače, ako nekog zanima, FES prošao super :)

Ana RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:12:45)

Šta je FES, Vik?

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:16:43)

Anči, FES je fetalna ehokardiografija srca, to sam morala jer sam ja rođena sa srčanom manom pa da se uverim da ih nisam "počastila", a i blizanci su sami po sebi duplo podložniji srčanim manama nego jednoplodne trudnoće, pa sam uradila preventivno.

Ana RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:16:58)

Joj bre, znam. Kao da sam bila trudna u nekom drugom životu [sm=smiley29.gif]

Ana RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:17:42)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Anči, FES je fetalna ehokardiografija srca, to sam morala jer sam ja rođena sa srčanom manom pa da se uverim da ih nisam "počastila", a i blizanci su sami po sebi duplo podložniji srčanim manama nego jednoplodne trudnoće, pa sam uradila preventivno.

Super što je sve ok [sm=bravo.gif]

viking -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:19:12)

Ma znala sam da će biti ok, više sam išla da se posle jednog dana ne bih pitala "eh, što nisi?"

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 11/13 [ chat ] (8.11.2013 18:53:14)

Super Vik [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] A čekaj to se redovno radi jel da?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>