RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 13:17:44)

Hvala društvo! [sm=smiley31.gif]

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 13:33:35)

Društvo samo da vas pozdravim [sm=smiley31.gif] Ispisujem se iz drugog i prelazim u treći razred! Svratiću vam svaki dan![sm=smiley36.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 13:37:50)

New Mom,

Da, verovatno tih 450e podrazumeva vadjenje pl vode + analizu, ali opet je mnooooogo [sm=smiley13.gif]...Za te pare mozes kolica da kupis, ali kad je upitanju zdravlje i beba...jbg sta kosta da kosta. Znam i za opciju kordocenteze, jedino sam cula da je rizik od spontanog veci i da je komplikovanjije od amnio. U svakom sl. sutra idem kod tog profe pa cu videti sta ce mi reci. Btw. kod njega su i te konsultacije 50e....jbt [sm=smiley13.gif]

Buba,

Kao sto rekoh na drugoj temi, nemoj da se nerviras, nije nista strasno...Bices ok sigurno. A taj a-biotik ne steti u trudnoci...Opusti se malo [sm=smiley1.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 13:39:04)

Buba,

Srecno u trecem razredu i osmeh na lice [sm=smiley14.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 15:38:53)

Dobar dan ženskice [sm=smiley31.gif]
Šta nas je ovo snašlo,sve redom smo se razbolele [sm=smiley29.gif] I Cece,Jeltje,Dunja,NM....kako ste danas?
Kod mene stanje bolje,živnula sam,i dalje malo proliv ali nije strašno,bitno mi da nemam temperaturu. Doduše kašljem a i to rešavam nekako,čajevi,pregoreno mleko...(našla sam dobru foru sa vrelim mlekom,medom i kašikom margarina,baš pomaže) jedino što me sinoć malo boleo stomak od kašlja,zbog napinjanja.
Sad mi koliko vidim na usni počinje i herpes,pročitala sam da nije strašno ako nije prvi put da izlazi u trudnoći,imala sam ga do sad skoro uvek kad se ovako razbolim.
Bubo nemoj da se sikiraš,cepaj antibiotike,naravno da ih sve izbegavamo ali ako mora....bitno da bebi ne škode,ne brini. Znam i ja za kupus da izvlači sve na grudima,probaj.
I da,srećan ti prelazak u treće [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]
Kako nam je Lepterija?

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 16:36:51)

Lepterija dobro, u sigurnim rukama i ne pomislja da ide kuci. Jedan dan krvaruckam, pa 2 ne, kad krvarim ja se uspanicim i tako. Kad me budu sl. Put gledali na dopler, javicu vam. Nadam se da ce da srastu ti plodovi ovoji, juce mi rekose da moze da traje i do 24. Nedelje, tek se tad skroz formira posteljica.

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 16:38:47)

Pozdrav zenice!

Ja nesto zadnjih dana ne stizem da pisem, sjednem i moram brzo da ustanem i da idem dalje...nekad oko Andree, nekad oko kuce, ma bas nesto uzurbana sedmica, juce i prekjuce me boljela glava, mislila sam da ce i mene neka viroza da stigne, al srecom ostalo je sve na glavobolji. JOs uvijek se svi drzimo bez bolesti, srecom, iako tata radi i posao mu je da se srece svakodnevno sa mnogo ljudi al srecom i on je zdrav a ni nama nista nije donio kuci...

Mi smo generalno dobro, danas smo zvanicno usli u 6ti mjesec i vjerujte mi da ne mogu da povjerujem kako je brzo proslo sve...uf jos puna 4 mjeseca do termina...brzo ce i to da proleti, pogotovo sto su praznici pred nama....

Zenice ozdravite mi brzo, Bubo, srecan prelazak u naredni razred, i ne brini samo pij antibiotike, ja sam u dojenju morala da pijem u jednom momentu, i nisam cak morala ni da prekidam dojenje, tako da ne brini, nece ti oni dati antibiotike koji nisu sigurni u trudnoci ili dojenju....tako da samo slusaj dr i sve ce to brzo da se sredi....

LJubim vas puno zenice! Mazite trbe, mnooooogo!

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (12.12.2013 19:20:28)

Buba brzo da prođe ta upala[sm=smiley31.gif]
Jole drago mi je da si bolje, a za herpes ne brni, ne prolazi kroz posteljicu.
Ostale devojke[sm=smiley31.gif]

subotičanka -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 4:31:41)

Žalila sam se i u trećem razredu pa evo da se požalim i vama [sm=smiley19.gif]
Kašljem kao magarac i šmrcam,baš me je sastavilo,evo ni spavati ne mogu,sva sam zapušena.

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 10:16:53)

Dobro jutro devojke, kako ste danas? Vidim da je i Subotucanka zaribala...Draga, dobrodosla u klub i mi smo ovde sve bolesne...Mada sam ja danas dosta bolje. Otpusio mi se nos i prodisala sam. Moja preporuka je: za nos - fizioski rastvor ili marisol, za grlo - ispiranje cajem od zalfije i pripolis tabletice za sisanje i naravno tone caja. Bice ti bolje sigurno od toga.

Ja sam u kaficu, cekam da se moj kardilog vrati sa nekog sastanka pa da me pregleda. Imam parcijalni prolaps na zalisku tj. sum na srcu, pa hocu da dobijem njegovo misljenje u vezi porodjaja. Rekao je da dodjem u 9 i nema ga....grrrr...zato sad ubijam dosadu u kaficu kod KCS-a.

Posle ovoga idem kod onog prof Mikovica da mi pogleda rezultate dabla i kvadripla i da da svoje misljenje.

Tako da sam danas rezervisana za lekare...Drzite mi fige...Ljuuubim vas sve :****

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 10:20:24)

Jutro devojke[sm=smiley1.gif] Uh baš ste zaribale. šta je ovo...
Jeltje držimo fige[sm=smiley1.gif]
Ja se merila jutros, ispada da sam smršavila 300g od prošle nedelje[sm=zmeden.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 10:52:17)

Dobro jutro,ima li kafe [sm=kava.gif] (ili čaja pošto smo sve zaribale [sm=smiley36.gif] )
Subotičanka samo čajevi,mada je meni najviše pomoglo vrelo mleko,kašičica meda i margarina,udiši i pijuckaj dok je vruće.
Jeltje držim palčeve da sve prođe brzo i dobro sa dr,javni se [sm=bravo.gif]
Mici kako spavanje? [sm=smiley36.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:02:05)

Jole opet noćas nisam spavala, nekako mi sad ovaj jastuk ogroman pa se opet ukočim,pih[sm=smiley13.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:06:39)

Nama trudnjačama je teško ugoditi [sm=smiley36.gif] Ni ja nisam spavala od kašlja,užas [sm=smiley13.gif]
U ponedeljak i utorak da uradim ks,urin i briseve,nadam se da će da budu dobri rezultati,ipak mi je pao imunitet,prokleti virus [sm=smiley29.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:07:50)

Joj, sve bolesne.[sm=smiley13.gif]

Jeltje, javi se kako je bilo danas.
Mici, ja nisam kupovala taj jastuk, u prvoj sam pozajmila i stalno se "borila" sa njim i na kraju ipak koristila samo mali jedan koji sam stavljala izmedju kolena.

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:10:03)

Ja sam jutros trebala do DZ da odradim kks i urin, al svekar dosao po Kolju par minuta pre 9h pa je otpalo.
Nadam se da ako uradim u ponedeljak da ce biti u utorak rezultati. Zvala sam dr u DZ juce, oko posteljice ono, pa idem u utorak na pregled. A inace sam trebala 25.og.

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:11:10)

I ja sam se borila sam njim noćas[sm=smiley36.gif]
Jole jel piješ neke vitaminčiće?

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:17:16)

NM [sm=smiley31.gif] kakvo je stanje kod vas?
Mici ja sam do sad pila sam folnu i krkala mnogo voća,moj dr nije za veštačke vitamine,ali ovaj državni mi pre par dana poklonio oligovit,kaže da bi trebalo da pijem,pa sam sad počela. Inače ja imam muku sa gutanjem tableta,bez preuveličavanja,zlo mi je...tako da sam sad u problemu jer su velike,juče sam gutala iz tri puta,od čega sam dva put povraćala. Ne znam da li je efekat isti ako rastvorim u jogurtu,soku,šta mislite?

little_one -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:18:32)

Jutro zenice!

Ja sam toliko komirana kad dodje vrijeme za spavanje, da se ne stignem ni okrenuti na drugu stranu, vec je jutro i onaj mali svrco iz kreveca vec nas budi...

NM i ja imam utisak da bi se sa njim samo borila, sa tim jastukom....i onaj mali mi nekad smeta, al sto kazes najbolje staviti izmedju nogu kad si na boku i spasi te samo tako....

PIjte cajice zenice samo da nam ozdravite sto prije....

KOd nas opet nestasica OLIGOVIT-a, nema ga vec dugo onaj obicni, a sad nema ni za trudnice vise...ne znam sta sad da uzmem a da je tako povoljno, sta vi pijete od tih vitamina...znam da ce mi dr preporuciti neki dobar, al kontrola je tek 26tog....a do tada mi ostala samo jos za danas tabletica...

Ja se vec osjecam tromo kao tenk, s Andreom sam u 6tom mjesecu letila ko da nisam trudna, renovirali stan, nosila stvari, cistila radila, kao da nisam trudna, a sada ko prebijena macka nekad se vucem po kuci....uh treba mi energije!

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:23:07)

Kaca je dobro, Kolja onako. Ja jos pokusavam da iskasljem sav slajm.
Ni ja jos ne pijem nista od vit. U prvoj nista do kraja (ni moj dr nije za to), u 2. sam pila Mamavit. Sad svi preporucuju Femibion al mi se ne daje 1800din. Verovatno cu opet mamavit ili mozda Elevit.

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:27:35)

Ja sam prvih šest meseci pila Femibion, a ovaj mesec sam prešla na Mamavit. Trostruko je jeftiniji a sastav je isti. Tako da, vitamini su vitamini. Rešila sam da ne bacam pare.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:28:56)

NM čini mi se da mi je Vik rekla da Elevit ima nečega više,folne ili gvožđa,pa ako ti dr nije preporučio njega na osnovu ks,da ne bi trebalo da se uzima.
LO jel hoćeš da ti pošaljem Oligovit poštom odavde? Nije mi nikakav problem [sm=smiley31.gif]
Bubo,koliko je "veliki" Mamavit? [sm=jezicek.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:32:59)

Manji je od Oligovita. A kosta 600 i nesto dinara. A sastav je tu to, ozbiljno.

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:33:57)

Pa ima 30 komada u pakovanju. Taman za mesec dana a košta 650 dinara. A i same tablete su velike. Malo sam ih teže gutala u početku, sad sam se već navikla.

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (13.12.2013 11:34:46)

Jao NM pa koliki je Oligovit kad je ovaj manji [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>