RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 19:50:47)

Jole to je stomacni virus, mozda bi dobro bilo da primis neku infuziju.
Ja bih se danas trebala doseliti kod vas, ali toliko me obuzeo pesimizam i depresija u ovoj bolnici, da svasta pomisljam.
Nm, meni je drugacija dijagnoza, danas sam je bolje ukapirala. Nije moja posteljica tako nisko, ja imam kod jednog ploda odlubljivanje ovoja od zida materice. Krvarenje ce jos da traje, dr se nada da ce to da sraste, ako ne sraste eto mi pobacaja i sad samo razmisljam o tome da li ce bar da spasu drugu bebu i zbog tog ne smem iz bolnice. Nisam dobro drustvo danas,otisla sam u out.

jole82 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 19:57:08)

Jole drži se draga [sm=smiley31.gif] pa ako treba i kod dr
Dunja i moj digitalni je "bio" glupav ..ima ono pištanje..al me smorio i odlučila sam da ga koristim kao živin...dakle kad držiš 5 min normalno pokazuje (potvrđeno živinim) jedino ako nije prso skroz..probaj tako-kao običan toplomer [sm=smiley31.gif]
Trudničice drage [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 19:58:01)

Uf Lepterija, nadamo se najboljem [sm=smiley31.gif]

ANDJEELA -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 20:52:40)

dobro vece trudnice,ja samo da se javnem-sad stizem iz setnje...
Simptoma nema,ustvari mnogo sam se obradovala kada sam spremala rucak,malo mi se javila mucnina na jedan zacin,ja sva sretna sto se pojavio i jedan simptom trudnoce[sm=smiley36.gif]
Lepterija navijam da sve bude u redu. Jole,dunja i sve trudnice [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 20:55:03)

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

Dunja i moj digitalni je "bio" glupav ..ima ono pištanje..al me smorio i odlučila sam da ga koristim kao živin...dakle kad držiš 5 min normalno pokazuje (potvrđeno živinim) jedino ako nije prso skroz..probaj tako-kao običan toplomer [sm=smiley31.gif]
Trudničice drage [sm=smiley31.gif]

Jole, moj pišti posle dva minuta, znači da ga držim i dok pišti?

dunja RR -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 20:56:13)

ANDJEELA vršnjakinjo, stižem ti uskoro, samo što nisam [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

jole82 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (10.12.2013 21:31:35)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Jole, moj pišti posle dva minuta, znači da ga držim i dok pišti?

I moj posle 2..moj je OMRON..i da..držiš ga svakako 5 min..trebalo bi da pokaže pravu..
Ni meni nije jasno čemu pištanje, ako kad zapišti ja imam 35,7..al ovako, kažem ti kad držiš 5 min on penje penje temp. i normalno pokaže na kraju...

degu -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 0:05:56)

Lepterija nemoj da misliš negativno, veruj u svoje bebe a ti si već dala sve od sebe da sve bude dobro. Mazi stomak i veruj [sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 8:07:20)

Lepterija, lepo degu kaze, nemoj da gledas negativno! Radis sve maksomalno, vratice se to, videces.

Jole, kako si danas?

Andjela, nasmeja me sad. Svako kuka za onim sto nema. Ja bih rado batalila onoliku mucninu i povracanje da budem medju onih 20% bez toga.

Cece, jel jos mirujes? Koliko jos cekamk nalaz? Sunce, ti?

Ostale zene, kako ste? Gde ste?

Meni posle jednog dana dojadilo ovo lezanje, sva sam ucebana.

Anck Su Nmaun -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 8:09:55)

NM a sto lezis, nisam u toku, jesi radila Amnio?

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 8:24:44)

Jesam, juce. I vec se smorih od lezanja.

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 9:22:05)

Jutro ženice[sm=smiley1.gif] Kako ste mi? NM koliko moraš da ležiš? Lepterija držimo fige da sve bude ok[sm=smiley31.gif] NM koliko čekaš nalaze sad?

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 9:25:53)

Jos 7 do 9 dana. Radimo analizu privatno pa ce zato da bude tako brzo.
A lezanje... Rekli su bar 3 dana, a kao zbog tog sa posteljicom da probam i 7 do kontrole.

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 9:37:05)

Meni stigao jastuk, sad ću da okačim sliku tamo u jastuke.

buba m -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 11:25:14)

Zdravo svima! Ja sam od jutros baš raspoložena! Evo raspalila muziku pa pevam iz sveg glasa!
Jole tečnosti, tečnosti, tečnosti!
Lepterija ne daj se, misli pozitivno a mi svi odavde pružamo moralnu podršku! Evo šaljem ti lepe i pozitivne misli od srca!
NM baš mi se sviđa ime tvoje ćerke! baš, baš, baš [sm=bravo.gif]

jovana jojo -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 11:29:55)

Jutro trudnice, nije me bilo dugo. Juce sam bila kod dr i sve je ok, za mesec dana kontrola idem na ultrazvuk i pregled sa analizama krvi i urina a i dao mi je da snimam bubrege kaze na snimanje salje sve trudnice. nismo mogli ustanoviti sta je prvo je mislio da je devojcica pa mu se posle ucinilo da mu nesto raste izmedju nogica ali je rekao da sacekamo jos malo da ne bi ovako nagadjali... pozzz i ljubac [sm=smiley31.gif]

jovana jojo -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 11:41:22)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Dobro jutro drugarice [sm=smiley1.gif]
Ja imala burnu noć i jutro. Prvo me uhvatili grčevi i to različite noge,jaukala sam ko malo dete,mm mi nešto odradio pa se malo smirilo,bio je sportista pa se razume.
Onda je nastupila dijareja i povraćanje [sm=smiley13.gif] Išla sam u wc 2,3 puta do sad,ne znam jel zabrinjavajuće? Povraćanje manje više,to se dešava naravno,ali dobro je što sam bar povratila šlajm od sinusa. Baš sam nikakva [sm=zmeden.gif] Jel sme morsko orašče?

Jole koristi dosta tecnosti, vitamina i vidi mislim da smes caj od nane ali ne previse jak jer on smiruje stomak(zeludac i creva). Mogu misliti kako ti je [sm=zmeden.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 13:23:54)

Žene kako su vaše bebe aktivne? Svaki dan isto ili nekad manje, nekad više? Čini mi se da sam negde pročitala da se aktivnost ni ne prati pre 28.nedelje.
Ja sledeći petak treba da zakažem drugi ekspertni.
Buba bravo za raspoloženje, tako i treba, ja sam danas nešto sva bzv.
Jojo meni videli polove u 13.nedelji, ali to zavisi kako se plod namesti,moji se odma pokazali[sm=smiley36.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 18:42:45)

Drugi razred opet zabusava.

Meni evo klinci dosli, Kolja bogme krece sa kasljem, a taman se kod Kace smirilo. Ja sam bolje, mada se jos borim sa slajmom.
Malo me danas bolucka stomak, i sva sam na tri coska zbog toga. I pride me ovo lezanje nervira.

Moj dr se ne izjasnjava do neke 20.nedelje o polu, sto je meni ok, tesko da se pre moze pouzdano znati. Mada cu ja do tada imati nalaz AC pa mi svejedno.

Bubo, hvala![sm=smiley1.gif] Mene jedino nervira sto nas redovno pitaju jel se tako zove sto se nismo mogli dogovoriti. Grrrr...

Milice, moja tek krece da bude aktivna. Al koliko se secam do 20. i neke to ide sporadicno, nekad vise osetis, nekad manje. A i posle ce biti bitno da osetis svaki dan, videces i sama, spavaju, istezu se, stucaju... Bice svega.[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 18:57:41)

Ženskice kako ste mi? [sm=smiley1.gif]
Ja sinoć baš zakasala,temperatura nikako da padne sa 38,iz hitne mi rekli da je spuštam sama pa ako ne padne onda da idem,tako da sam popila jedan panadol i pribegla babskim receptima,mama mi stavljala obloge od sirćeta,rakije,voda na kolena itd...i posle par sati bila sam bolje,temperatura pala i sada sam hvala Bogu dobro,osim što kašljem kao magarac,al dobro to regulišem čajevima. Proliv je stao,popila i jedan probiotik. Mnogo sam se bila sinoć zabrinula da moja T nešto ne utiče na bebu,a ona ko za baksuz ne mrdka uopšte par dana kolko mi nije dobro.
Lepterija mora da bude sve u redu,samo pozitivno draga,leži i sve ih slušaj,a mi smo tu da brže prođe vreme [sm=smiley31.gif]
Dunjči kako si ti sada?
Anđela [sm=smiley36.gif] važno da se ti lepo osećaš,bolje i bez simptoma al razumem te skroz...
NM pa zar sad i Kolja? [sm=smiley13.gif] Joooj,samo da prođe više! Jel tebi stao kašalj?
Mici odoh da vidim utiske za jastuk,bitno da je stigo [sm=bravo.gif]
Bubo samo veselo [sm=bravo.gif] tako sam i ja dok me nije spičilo ovo. Samo da se malo oporavim pa ću opet [sm=smiley36.gif]
Jojo mislim da ne smemo uopšte čaj od nane,tako da uglavnom uzimam kamilicu i brusnicu.
Jolence moje [sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 19:08:35)

Kasljem jos, al manje. I nos prolazan vec drugi, treci dan, sinusi se otcepili...
Ma sta da ti kazem. Sad i svekar bolestan. To ti je lancano kod nas uvek.

Jole84 -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 19:09:50)

To kad krene...[sm=smiley29.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 20:20:46)

Drage drugarice, kako ste?

Dugo me nije bilo i vidim da ste svakako i da ima dosta bolesnih...Ne znam odakle da pocnem sa pisanjem...I ja sam bolesna [sm=smiley13.gif] Mada ne kao npr. Jole 84 za koju vidim da ima i stomacni virus i teperaturu...uzaaaas (gde bas sve da te snadje? jesli li sada bolje?) Mene je uhvatila prehlada, nos cas zapusen cas curi i grlo me bolucka tj. golica i malo kasljem...Pijem cajeve kao ludak, sisam propolis tablete, ispiram grlo sa zalfijom (sto je odlicno - preporucujem) i umesto kapi koristim fizioloski rastvor. Btw. zasto nana ne sme da se pije? Ja sam pila neku mesavinu gde ima i nane, a nisam znala da ne sme...
Neko je pominjao digitalni toplomer, mi smo ga takodje kupili i isto je ludeo i svima pokazivao istu temperaturu, onda smo ga batalili i kupili obican, koji nije zivin, jer se u EU vise ne koristi taj sa zivom vec neki drugi metal...ali onako "seljacki" izmeri tepretauru bez greske.

E sad zasto me dugo nije bilo...prvo smo se tamo u Holandiji selili iz jednog grada u drugi i tu je bio haos, a potom sam ja dosla u Beograd, ali mi ovde nije radio net do sinoc i tek od sinoc imam prozor u svet [sm=bravo.gif]...A na telefonu mi je mnogo malo da bih buljila, procitam ponesto, ali da pisem mi je komplikovano.
Cim sam dosla ovamo rastrcala sam se da uradim preglede - UZ i kvadripl, i to vise na moje insistiranje nego doktorkino, i ispostavilo se da mi je rezultata ocajan 1:50 [sm=smiley19.gif] Dabl mi je bio ok i nije mi jasno kako sad odjednom ta katasftrofa. Tako da je zivot poceo od vikenda da mi se komplikuje i bila sam istraumirana i uplakana iako znam da je to statistika, a ne dijagnostika...ali nije svejedno...Vidim da si ti New Mom isla na AC pa mi reci jel i tebi neki test nije bio dobar i gde si je radila, kako je bilo i koliko para (ako si privatno radila)? Veceras sam isla i kod jedne dr u bolnicu Dragise Misovic i ona kaze da je sve na UZ super i da ne zna za sta bi se uhvatila da ne valja...ali opet taj rezulatat kvadirpla za amnio...Poludecu...

Lepterija -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 20:52:24)

E stvarno otkud to za caj od nane? Kao sto znate, ja lezim na patologiji u gak-u i svaki dan nobijamo caj od nane. A i koriste te iste glupave toplomere na kojima ja nikad nemam ni 36, zovem ih mrtav-ladan. Inace sam ok, danas bolje psihe nego juce, jer ne krvarim. Cula sam danas jos jednu moju dijagnozu - separacija ovojnice ploda, to mi objasnise na sledeci nacin, onako laicki - plod da bi se ucvrstio pusta nekakve pipke i kaci se za zid materice, na tom putu zakaci neki krvni sud pa krvarim, a kad se krv nakupi dodje do odlubljivanja tih plodovih ovojnica od tezine. Nadaju se da ce da sraste kad se formira konacno posteljica, a to traje i do 24.nedelje i meni se sad cini da je ta dijagnoza ista kao i kod hematoma, samo sto kod mene njega jos nema, ali kod oba slucaja dolazi do odlubljivanja plodovih ovojaka. Hm[sm=zmeden.gif]

New Mom -> RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nedelja) 12/13 [ chat ] (11.12.2013 21:48:45)

Jeltje, kod nas postoji porodicno opterecenje, tetka mm je imala Tarnerov sindrom, pa nismo zeleli da rizikujemo. Prve dve su bile ok, nadam se i ova beba.
Samo vadjenje plodove vode sam radila u Betaniji. U prvoj sam imala u planu da i to radim privatno (to je pre 4 godine bilo 19000din.), al sam ipak uspela da odem kod dr kog sam zelela i drzavno. Tako da placamo samu analizu u jednoj privatnoj genetskoj laboratoriji ovde, sad kosta 23000 (pre 4 godine je bilo 18, a pre 2 godine 19hiljada). Nalazi se cekaju 8 do 10 dana (fizicki ne moze manje od 8, a 10 ako te kaci vikend).

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>