Gde spava vase dete? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> DecaPoruka


Suncica -> Gde spava vase dete? (16.8.2008 23:42:38)

Moja Lorena jos uvek spava u svome kreveticu uz nas krevet, mada ima opremljenu svoju sobu.
Smatram da je jos jako malena da je ostavim samu u sobi, jer strasno nemirno spava..a takodje i psihicka stabilnost deteta uveliko zavisi od neodbacivanja i prisustva majke..
Sta vi mislite o tome?
guppy RR -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 9:01:15)

Naše bebice su spavale takođe sa nama u spavaćoj sobi. To nam se činilo najbolje, jer su se počele u jednom periodu buditi i tražiti nas, i tako je bilo najbliže. Od rođenja su inače spavali OK, do tad smo ustajali max 2x na noć. A u tom periodu smo ustali muž i ja po 10 puta na noć i tražili cucle i umirivali ih, a oni bi zaspali nazad, čim bi osetili, da smo uz njih. Tako smo i mi Suncice mislili, da je za njih bolje da nas imaju blizu i da je to bolje za "psihičku stabilnost"...

ALI

Jednog dana smo odlučili, da probamo da ih stavimo u svoju sobicu. Nećeš verovati - prespavali su noć bez buđenja, ujutro su počeli da spavaju duže i duže!! To što bi trebala biti "stabilnost detetu" je ispalo obratno. Mi smo njih budili pomeranjem, a oni nas traženjem, i tako u krug. I kažem ti - otkad su u svojoj sobici, mir božji. Čak smo ih navikli na uspavljivanje tako, da ih samo spustimo u krevetac i kažemo laku noć i oni sami zaspu.

Raspisala sam se k'o blesava...
ali to što želim reći je - često svi govore o tome, kako mora dete biti blizu roditeljima, ... zbog te psihičke stabilnosti... pa nek to bude dojenje ili spavanje ili odgajanje. Ali ponekad zaboravimo da neke određene stvari svom detetu jednostavno ne možemo nuditi (neke majke npr. ne doje) i tada se osećamo totalno bezvredne, jer smo svom detetu oduzele "ONO NEŠTO" o čemu svi pričaju da je važno. Možda najbolje ravnati se po svojoj bebi i eksperimentisati povremeno, kako bi našli onaj pravi recept za naše detence.

Opet - nije to recept za sve - Lorenica možda najbolje spava uz mamu.

Cmokić
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
stella -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 17:13:57)

U kreveticu sa nama u spavacoj sobi.Mislim da je jos premalena za odvajanje jer se jos uvijek budi po noci da doji.

Lu -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 19:15:08)

U svojoj sobici od pet mjeseci,naprotiv ja nesmatram da ga time odbacujem od sebe nego ga postepeno osamostaljujem,stvaram mu osjećaj sigurnosti,što se pokazalo ispavno,sasvim mirno spava i mislim da nema potrebe da spava kod mene to je samo zamaranje za sve,a ja sam sigurna da mu se ništa loše neće desiti,sobica je do moje tako da ga čujem kako diše.
On je to prihvatio kao najnormalniju situaciju,kao što i je.
Sve bi mi majke voljele svoje dušice stalno kraj sebe ali nekada moramo misliti što je bolje za njih,naravno opet svaka majka zna najbolje kako će postupiti sa svojim djetetom da bi se osjećalo sigurnim,ja to činim ovako i znam da postupam ispravno i da je to za njegovo dobro.
guppy RR -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 19:36:13)

Ma sve u svemu - gde god spavala naša deca, mislim da majke u glavnom postupamo ispravno. Neće ništa biti naopako sa detetom ako spava sa majkom i ocem (pa i u njihovom krevetu!), a ni sa detetom, koje spava u svojoj sobici (pod uslovom, da mu to odgovara). Zar ne?
Lu -> RE: Gde spava vase dete? (17.8.2008 22:17:13)

Naravno,samo je u najmanju ruku malo čudno da npr.dijete od 6godina spava sa roditeljima i takođe kada je stigla nova bebica i ona spava snjima,pa zar tu nije malo gužva a o privatnosti da nepričam,neznam kako su upjeli to drugo dijete dobiti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image],ovo su inače ljudi bliski meni,jao što sam bezobrana. 
guppy RR -> RE: Gde spava vase dete? (18.8.2008 8:52:46)

ma nisi bezobrazna, svi mi imamo svoje mišljenje o tome,
ali njima očigledno ništa ne fali ako se toga pridržavaju

ja lično nisam pristalica toga, da dete spava kod roditelja tako dugo.
Suncica -> RE: Gde spava vase dete? (18.8.2008 9:41:47)

Moja Lorena ima divno opremljenu svoju sobu. Grdne novce smo dali su za oslikavanje zidova(covek koji je po profesiji umetnik je dosao i oslikao bajku), ima krevet za odrasliju decu sa ogradicom koja moze da se podigne, stolic za cajanke i sve sto ide uz to.
Pre neko vece, vec sam pisala da nemirno spava, ne znam kako ispala iz svoga kreveta i sreca, pa je pala na mene..Da kojim slucajem nisam bila tu, ne znam sta bi se desilo..
Iz tog razloga je ne ostavljam samu, jer ne treba mi jos i muka sa polomljenim rukicama ili ne daj Boze nekim gorim povredama..
A kada napuni tri godine ide da spava u svoju sobu, moze da misli ko sta zeli, ali meni je sigurnost moga deteta najvaznija..
ElmaB -> RE: Gde spava vase dete? (18.8.2008 9:49:59)

Ja sam takodjer u sobi sa svojim blizancima. Tata spava sa Teom u drugoj sobi, a nas troje smo zajedno. Oni su u svojim krevetcima, ali uz moj krevet! Sto je sigurno, sigurno!
ebru -> RE: Gde spava vase dete? (20.8.2008 20:44:53)

Mona je do nekih 2-3 mjeseca spavala samnom u krevetu,eh onda sam je preselila u njen krevetic i tako i sad spava.
Nema svoju sobu pa joj je krevetic u dnevnom boravku,a ja jos spavam tu...a tata u spavacoj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]jednostavno nemogu da je ostavim samu u sobi da pajki,sve me strah da nece navuc sebi jorgan na lice i sl.
Ujutro ustanemo i kod taje malo u spavacu budimo ga...
kana -> RE: Gde spava vase dete? (20.8.2008 23:01:50)

spavamo sve troje zajedno u spavacoj,Tarik u kreveticu a mi pored njega na bracnom krevetu.U jutru se organizujemo:jedno jutri MM ga cuva dok ja spavam ,a drugo ja dok on spava i tako...[sm=smiley1.gif]
Anoniman -> RE: Gde spava vase dete? (23.8.2008 0:31:33)

Do prve god je krevetić bio u spavaćoj sobi, onda smo ga prebacili u drugu. Sada tamo spava do ko 3-4h ujutro, tada se probudi da pije soka, pa mene mrzi da ga gledam dok to radi u svom krevetiću, nego ga prebacim u naš krevet... (znam da to nije dobro)...
bombica -> RE: Gde spava vase dete? (28.8.2008 1:08:00)

spava u spavacoj sobi zajedno sa mnom i starijom cerkom u svom krevetcu al pred zoru obavezno se probudi da predje kod nas u krevet.
anuska -> RE: Gde spava vase dete? (20.9.2008 19:52:57)
viktor jos sa mnom u krevetu,krevetac mu je mali
a u krevet nece jos sam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/sloncek.gif[/image]
Anoniman -> RE: Gde spava vase dete? (26.10.2008 15:05:59)

Kad je bila ona frka sa slepim miševima, prebacila sam krevetac u našu sobu (opet). Nakon što letećih ljubimaca nije bilo 10ak dana, vratila sam njegov krevetac u njegovu sobu - ne možete da zamislite koja je to sreća bila. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Od onda ustvari i neće da se uspavljuje u bračnom krevetu već u svom krevetcu. Kada sam počela da izbacujem sok pre 10ak dana, budio se i dalje u 3h. Prvih par noći sam ga prenosila kod nas, onda se budio i nije hteoa da ga prenesem (plače ako ga dignem iz krevetca), dok mi nije dete lepo reklo "Pokri me", on se srce otkrio i bilo mu je zima. A sada se već 2 noći ne budi...
guppy RR -> RE: Gde spava vase dete? (27.10.2008 10:06:28)

Tašo, pa ti pošteno uvodiš red, bravo bravo!
Anoniman -> RE: Gde spava vase dete? (27.10.2008 11:00:46)

Nekako je sve išlo jedno za drugim, ustvari, povlačilo je jedno za drugim. Centralni problem koji je vukao ostale je bio noćni sok. I noćas je do 6.30 (od sinoć od 22h) bez buđenja spavao u svom krevetiću. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
New Mom -> RE: Gde spava vase dete? (7.10.2014 21:58:44)

Kaca i Kolja jednoj sobi, u krevetu - gore ona, a on u fioci.
Anastasija u svojo sobi u kreveticu.
Plan je u perspektivi da nasa soba postane Kacina, a mi ili u dnevnu sobu ili jednog dana ako dovrsimo dodatnu sobu onda tamo.
emicaa RR -> RE: Gde spava vase dete? (7.10.2014 22:02:04)

Još uvjek kod nas u sobi u svom krevetiću,imamo sobu za nju ali to je trenutno šok soba a ako dobijemo stan onda ćemo sredit sobicu za nju i ide tu.
bubulence -> RE: Gde spava vase dete? (7.10.2014 22:10:01)

Ema jos uvek spava sa nama u sobi ali u svom krevetu i tako ce biti bar jos narednih godinu dana...
mi ponekad prespavamo u dnevnom boravku a ona u sobi ali retko
mali_mis -> RE: Gde spava vase dete? (8.10.2014 9:30:45)

Izmedju mene i moje mame, ali kako je krenuo nas dve cemo uskoro pored kreveta [sm=smiley36.gif]
Modessty -> RE: Gde spava vase dete? (8.10.2014 9:34:45)

Moja deca imaju svako svoj krevet ali se raspored ko gde spava menja svako veče [sm=smiley36.gif]
mirkam -> RE: Gde spava vase dete? (8.10.2014 10:18:30)

U svom kreveticu pored našeg kreveta.Nisam ga nikada stavljala da spava sa nama.
Mala Elena -> RE: Gde spava vase dete? (8.10.2014 10:58:52)

U svom krevecu , ali kada je nemirna ili se cesto budi, onda kod nas najveci deo noci .
Sanchy -> RE: Gde spava vase dete? (8.10.2014 14:52:28)

I dalje u krevecu kod nas u sobi nikako da zavrsim sa njegovom sobom ..nikada nije spavao kod nas u krevetu
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>