RE: Ultrazvuk kukova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

serpica -> RE: Ultrazvuk kukova (7.1.2014 18:24:22)

Citam kako vasi lekari pisu na nalazima a kod nas nista,mi smo prvi uz radili sa 2,5 meseca i dr je rekao samo da je ok ali kontrola za mesec dana,nismo ni stigli da odemo neodgovorno nema sta,i sad planiram da ga vodim a imace 5 meseci za koji dan,nadam se da nije kasno?[sm=zmeden.gif] inace mi nismo ni nosili siroki povoj ni sa drugom cerom nisam stavljala rekli nam jos u porodilistu da je dovoljan samo pampers. I da,na prvom uz pise samo nalaz uredan,nije nista moglo da se promeni za dva meseca jel da?
Srna ne znam kako je u bg-u ali kod nas se ceka oko 2 nedelje otprilike..

srna001 -> RE: Ultrazvuk kukova (7.1.2014 23:45:10)

Zakazala sam putem online formulara.Odlična stvar, popuniš podatke oni ti odgovore, fenomenalno.Inače dobro je što sam sad zakazala zbog termina.Idemo tačno kad napuni dva meseca a sad ima dve nedelje i 5 dana

Azra_ -> RE: Ultrazvuk kukova (8.1.2014 0:23:35)

Mi smo prvi uvz radili oko 3.meseca, sa 2,5 otprilike, ne sećam se tačno kad. Nama je dr rekao da je sve ok i da nema potrebe da više dolazimo na kontrolu, jer su se pojavile te neke ćelije koje oni prate. Dok smo se spremali za snimanje, i kasnije oblačili, dve bebe istog uzrasta su bile i dr je njima rekao da je sve ok, kontrola za mesec dana.

Široki povoj smo stavljali do tog uvz-a, posle se opustili. Inače, kada su nam došli kumovi iz Nemačke, koji nisu naši, nego baš baš Nemci, bili su zgranuti dok su gledali kako povijamo bebu. Kažu da to prvi put vide. A decu kod njih i ne šalju na uvz, samo ako je uočljiv neki problem, ili ako je beba bila karlično.

dijana1* -> RE: Ultrazvuk kukova (9.2.2014 21:36:58)

Mi sutra idemo na prvi UZ kukica. Nadam se da ce biti sve uredu.

serpica -> RE: Ultrazvuk kukova (9.2.2014 21:38:52)

Dijana pa jel nije rano za uz? Kod nas se radi tek krajem 3.meseca prvi put.

dijana1* -> RE: Ultrazvuk kukova (9.2.2014 21:46:15)

Kod nas je prvi sa mesec dana, ali posto smo sa mesec dana zaglavili u bolnici nisam ga odevela. Ali nisam se nesto zabrinula, verujem da je sve uredu. Redovno radim vezbice a siroki povoj nosimo samo zato sto mi je lakse da drzim bebu dok je jos mala[sm=smiley4.gif]

Moiraina -> RE: Ultrazvuk kukova (9.2.2014 21:49:57)

Ja sam se porodila oba puta u NF i na otpusnim listama za oba deteta je pisalo da uradimo UZ kukova sa mesec dana, pa smo tako i uradili. Moji nisu nosili široki povoj ni dana i već sa 3 meseca su se obojici pojavila zrnca okoštavanja (starijem obostrano, a mlađem na jednom kukiću, a na sledećoj kontroli je već bilo obostrano).

Sanjica26 RR -> RE: Ultrazvuk kukova (9.2.2014 22:43:16)

Nama su zakazali za 20.februar. Jedva cekam da skinemo sirok povoj.

dijana1* -> RE: Ultrazvuk kukova (10.2.2014 15:24:07)

Jutros smo isli na UZ. Rekao je dr da dodjemo ponovo za 4 nedelje i da radimo redovno vezbice. Kao u ovom periodu je trebalo malo vise da bude okostano ali da nije nista strasno. Na sledecoj kontroli znacemo vise [sm=zmeden.gif]
i naravno i dalje siroki povoj.

World -> RE: Ultrazvuk kukova (10.2.2014 15:40:46)

Dijana, gdje ste radili UZ?

dijana1* -> RE: Ultrazvuk kukova (10.2.2014 15:46:21)

Zotovic.
Gde ste vi radili?

Azra_ -> RE: Ultrazvuk kukova (10.2.2014 15:57:11)

Nemojte brinuti... Kad tad će biti ok. Npr.mom klincu je već oko 2-3 meseca, na prvoj kontroli bio uredan nalaz, sa znacima okoštavanja, a sestriću tek oko 8-9 meseca. dr je govorio da je i to u redu, samo nisu smeli da ga stavljaju u sedeći položaj i da gledaju da sam ne zauzima taj položaj, ili bar što ređe. Sestra se plašila, ali posle bilo sve ok. Naravno, nije nosio širok povoj sve vreme. Sestra skinula nakon 5.meseca.

little_one -> RE: Ultrazvuk kukova (21.5.2014 11:29:01)

Juce bili i na uz kukova, prva kontrola sa mjesec dana. Nalaz uredan, kontrola za 6 nedjelja i skinuli siroki povoj, mada smo ga mi vec bili batalili.

ivaMark -> RE: Ultrazvuk kukova (21.5.2014 11:40:39)

Bravo za Aleksandru [sm=smiley1.gif]
Zar vec proslo mesec dana [sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Ultrazvuk kukova (21.5.2014 11:45:10)

Da, da velike smo vec....jos malo i tebe ceka isti scenario [sm=smiley31.gif]

ivaMark -> RE: Ultrazvuk kukova (21.5.2014 11:52:25)

Samo leto da preguramo, a razlika izmedju beba nam je ista skoro [sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Ultrazvuk kukova (26.5.2014 11:19:12)

Kao sto vec pisah, juce smo bili na prvom UZ. Sve u redu, poprilican izvestaj, promatrao dr i stopala, ali najbitnije da je sve u redu. Rekao nam da ne bi bilo lose da nastavimo siroki povoj,a N ni ne stavljam[sm=zmeden.gif] a, sledeca kontrola sa punih 6 meseci.

dijana1* -> RE: Ultrazvuk kukova (26.5.2014 23:29:24)

IZVORNA PORUKA: little_one

Juce bili i na uz kukova, prva kontrola sa mjesec dana. Nalaz uredan, kontrola za 6 nedjelja i skinuli siroki povoj, mada smo ga mi vec bili batalili.

Barvo za nasu malu drugaricu [sm=bravo.gif]

ivaMark -> RE: Ultrazvuk kukova (27.5.2014 10:43:07)

Klarita i mojoj J nisam stavljala ni dana sirokog. Dr je na svakoj kontroli pricao: sve je ok, nastavite sa sirokom. Vazi, hocemo [sm=smiley1.gif]
Sva tri puta je nalaz bio uredan.

New Mom -> RE: Ultrazvuk kukova (16.7.2014 15:25:47)

Odradili smo prosle nedelje UZ kukova. Nalaz na oba je Ib, nadziru se zrnca okostavanja. Za siroki je preporuka jos mesec dana (mada ga eto sa njom iz spleta okolnosti nismo ni stavljali) i nisu potrebne dalje kontrole.

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (16.7.2014 15:41:11)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Naravno, nije nosio širok povoj sve vreme. Sestra skinula nakon 5.meseca.

Azra, jel to znači da on nije i do 5 meseca svo vreme nosio široki povoj?

Pitam, jer bi S htela neki put ostavila bez širokog, pogotovu kada krenu velike vrućine (kažu od sledeće nedelje). Ne znam da li smem ..
U bolnici nakon porođaja su mi rekli da ima mekane kukove i naložili obavezan široki u UZ u Tiršovoj (imamo za mesec dana zakazano).
Dr. na kontroli pre dva dana kaže da su kukovi super i da su lepo otvoreni (pun krug nogica).

pari -> RE: Ultrazvuk kukova (21.7.2014 12:43:19)

dunja, kad si zakazala uz kukova? šta ti je bilo potrebno da to uradiš?

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (21.7.2014 13:07:39)

Pari, evo iz teme Prva bebina kontrola:

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Pari, zavisi gde su ti rekli da radite UZ. Meni je na otpusnoj listi pisalo da radimo u Tiršovoj. Ja sam zakazala kada smo došli iz porodilišta (telefonom, ima broj za zakazivanje na njihovom sajtu), posle par dana. Velika je gužva u Tiršovoj, bar tada kada sam ja zvala, dobila sam termin za 15.8., tada ćemo imati dva meseca, rekoše u Tiršovojo da je tada najbolje da se radi prvi UZ.

A dodajem još, ja sam zakazala na ime deteta jer tada nisam imala još njegov matični broj, ali kada smo dobili broj, nazvala sam Tiršovu pa su dopunili.

pari -> RE: Ultrazvuk kukova (21.7.2014 13:18:24)

hvala dunja! nama ne piše gde da ga radimo...samo nam piše UZ kukova za mesec dana...
ja se razmišljam da ga možda uradimo i privatno

Sanchy -> RE: Ultrazvuk kukova (11.8.2014 10:47:39)

Prvi uz smo radili u Domu zdravlja a onda im se pokvario aparat pa smo druga dva radili privatno..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>