belst -> RE: Ultrazvuk kukova (16.9.2014 22:46:15)
|
dunja RR, nemoj molim te ništa sto ti kažem uzeti zdravo za gotovo da ti ne slučajno nesto krivo rekla, ja cu ti prenjeti kako se sijećam iz iskustva mada je davno bilo (moji su već malo veći ), dakle to da nema nikakvih kontrola nakon rođenja (ako u rodilištu nisu ništa primjetili) i da se ne radi ultrazvuk "eto tako", to znam sigurno. E sada, ako se kod nekog djeteta pojavi neki problem koji se tek kasnije primjeti, vjerovatno ga otkriju na redovnim pregledima kod pedijatra (koji su tamo ipak puno detaljniji nego tu) pa se određuje neka terapija, ali to ti ne znam jer nemam iskustva... Nemoj me držati za riječ, jer bilo je davno i pomalo sam zaboravila, ali jedna stvar mi je ostala u glavi- da su mi rekli na tu temu da je za razvoj kukova kod malih beba sto vise slodode to bolje, tako da ja stvarno ne kužim ove priče sa čvrstim povojima, tamo se hvataju za glavu kada skuže da se to jos uvijek koristi... za kajišiće ne znam da li se koriste kod nekih dijagnoza ALI znam da od nasih poznanika nitko nije ih nosio i opčenito se nisam sa tim susretala uopće, ali molim te ne uzimaj to zdravo za gotovo, možda i tamo to koriste u nekim situacijama... ćim stignem mogu ti malo progooglati tu temu na engl., njem, fra. (nije mi problem sa jezicima) pa ako naiđem na nesto korisno napisati ću ti, a do tada vi naravno kako je dr. odredio - biti će to sve super, ne brini !!! Jedino stvarno vam moram priznati kako sam već i napisala, meni ovi povoji nemaju nikakvog smisla, eto ja ih mojima nisam nikada stvaljala niti to tamo postoji uopće.
|
|
|
|