RE: Ultrazvuk kukova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (11.8.2014 11:25:00)

Mi imamo sada u petak UZ u Tiršovoj, nadam se da će sve biti OK.

Dada81 -> RE: Ultrazvuk kukova (11.8.2014 11:29:14)

Kako to vreme prolazi! Bice sve u redu ,sigurno! Mi smo bili na UZ,bilo sve u redu,kao da dodjemo sa nekih 6.na kontrolu,nisam ni Davida vodila dva puta,ali me sve lomi da idem opet kad je tako rekao.Ali mi isli privatno,sad nemam pojma da li placam nesto manje kad idem opet..

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 13:28:45)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mi imamo sada u petak UZ u Tiršovoj, nadam se da će sve biti OK.

Nažalost, mora o da nosimo kaiševe oko 3 meseca, možda i duže, imamo displaziju desnog kuka. Odmah smo ih nabavili i stavili, grozno izgleda i ne mogu da verujem da moju veselu i razigranu bebu moram ovako da vežem i sputavam. isplakala sam dušu ali moramo istrajati jer u 99% slučajeva bude ok. Imamo kontrolu za 7 dana. Trebaće i nama i njemu par dana da se naviknemo, ali moramo.
Razmišljam da odem negde i privatno kod ortopeda, ako neko ima preporuku neka javi.

daca77 -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 13:30:47)

Dunja, a jesi li siroko povijala, Savu?

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 13:33:41)

Nosili smo široki povoj svo vreme, do danas, i sada su nam ukinuli široko povijanje, u principu nam nije ni trebalo jer je displazija zbog karličnog položaja u kom je bio u stomaku. Radili smo vežbice svakodnevno po više puta i za kukove i za stopala po savetu pedijatra.

daca77 -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 13:35:49)

Bice to u redu, Dunjice...ne brini.
[sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 16:17:27)

Dunja sve će to proći i biće dobro [sm=smiley31.gif]

lesica -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 16:19:10)

Dunjči, ne sekiraj se molim te, i to će očas proći i naravno da će sve biti dobro [sm=smiley31.gif]

Torbica -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 16:24:14)

Dunja [sm=smiley31.gif], bice ok, nemoj se jediti. Moje najmladje dete je nosilo pojas za pupak par meseci, nije bio zatvoren pupcani prsten, i zatvorio se, samo od tog pojasa. Tako ce i taj kukic biti dobar! [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Ultrazvuk kukova (15.8.2014 19:07:55)

dunjac,sta da se radi,mora tako,proci ce i to i bice sve super,niste vi krivi,niko nije kriv,njemu je to jos u stomaku bilo zapoceto.
samo smireno,sto se mora,mora se[sm=smiley27.gif]

Dada81 -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 0:52:21)

Dunja,jak je Sava,nama je teze gledati,izdrzi.. to je najsigurniji i na zalost jedini nacin da se to resi.
Nadam se samo da nece potrajati ni dana vise od 3 mes.on se naravno nece secati,a bice dobro i nesputan kao pre [sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 19:18:21)

Dunjči, biće sve ok [sm=smiley31.gif]

Zašto ne kontaktiraš Snežanu iz Centra? Mi smo Marka kod nje vodili na vežbe a sigurna sam da će vam dati dobar savet.

mika79 -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 20:02:48)

Dunja [sm=smiley31.gif] znam da je teško gledati dete u kaišćićima ali to je za njegovo dobro, on se toga neće ni sećati a navići će se na njih, moja komšinica je nosila kaiščiće, navikla se na njih i dalje je bila vesela i puzala u njima, nosila je duže od tri meseca neznam koliko, sada je velika devojka više nije imala problema, nesmetano se bavi sportom.

little_one -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 22:17:31)

Dunja izdrzi, bolje je sad da pregura to kada se niceg poslije nece sjecati, nego da kasnije bude nekih problema, dobro je sto se to na vrijeme primjetilo. Ne brini nista, to se sve popravlja. Znam da ti je tesko gledati ali brzo ce to sve da prodje. [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 22:31:59)

Hvala drage moje! Danas je malo lakše, a evo slička mog hrabrice, od juče. Ne smemo nikako da skidamo ovo, osim kratko za kupanje i to ne bi trebali svaki dan ..

[img]http://www.dodaj.rs/f/1c/iY/wt9xFET/img20140815181142062.jpg[/img]

Ana RR -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 23:23:14)

Predivan je, duša mala [sm=smiley27.gif]

Verujem da ti je teško da ga gledaš sa tim ali brzo će to proći. Neka pomogne, to je bitno.

17 joka -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 23:28:57)

Dunjice, znam kako se osecas,ali bitno je da se to sredi proce posle ces na to gledati drugacije

borci ste i sve se izdrzi[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (16.8.2014 23:33:33)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dunjči, biće sve ok [sm=smiley31.gif]

Zašto ne kontaktiraš Snežanu iz Centra? Mi smo Marka kod nje vodili na vežbe a sigurna sam da će vam dati dobar savet.

Planirala sam to da uradim u ponedeljak Anči, svakako, hvala ti

branki* -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 10:35:22)

jooj,kakav je maleni[sm=smiley27.gif][sm=9nebesa.gif]

Dada81 -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 11:24:11)

O,pile malo hrabro.[sm=smiley27.gif]Proce i to [sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 11:35:22)

Dunja draga sve ce to proci. Vas dvoje ste toliko toga vec zajedno izgurali i savladali, tebi to mnogo gore izgleda nego sto je njemu tesko sa kaiscicima. Videces, naredne godine u ovo doba kad bude trckao po kuci kao vetar a ti ga jurila secaces se tek kao jedne neugodne epizode. Ljubi malog Savu, a oko kupanja se ne sekiraj. Ja moje nikad nisam ni kupala cesce od dva do max tri puta nedeljno, dok su bili tako mali , jel je ovde to svakako preporuka pedijatara[sm=smiley1.gif] Tetke su mi sizele kad im kazem da nema svakodnenvog kupanja " kako mozes da ne kupas dete bla bla bla " ali veruj mi skroz je ok[sm=smiley36.gif] Ljubi Savu puno puno.

World -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 11:37:15)

Dunja, jeste tesko, ali proci ce, ne sikiraj se. Beba moje sestre je nosila kaiseve 3 mjeseca, imala iscasenje oba kuka, sada je sve ok.

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 14:31:22)

Hvala puno devojke [sm=smiley31.gif]

Maslačkonjo, do kog uzrasta preporučuju kod vas to ređe kupanje?

Torbica -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 14:39:34)

Sto se kupanja tice, tu sam polazila od sebe.... Posto se tusiram svakodnevno, svu sam decu kupala, pa makar samo cistom vodom da se malo osveze. Naravno, kao i za sve ima raznih gledista pa i praksi, od redjeg do cesceg. Svakako smatram da je bar predeo pelena potrebno svakodnevno oprati vodom i nekim blagim organskim bebi sapunom..
Navijamo da prolete ta tri meseca. [sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Ultrazvuk kukova (17.8.2014 14:53:56)

Pa dunjice najmanje prvih pola godine. Dok ne predju na cvrstu hranu i pocnu vise da se krecu.Tad se realno i mnogo vise prljaju. Naravno da Region pelena treba odrzavati cistim, ali tu pomazu i lavor i peskir ne mora celo kupanje. Ovde su dosta konzistentni bili sa Tom preporukom, i u bolnici i babica koja je dolazila kuci a i pedijatar. Isto bez sapuna i bez krema. Ja sam ih poslusala i iskreno nikad nisam imala problema. Da sam primetila da im nesto smeta sigurno bi ih kupala cesce.Teorija je da treba pustiti da koza novorodjenceta razvije prirodnu masnocu,i hidratiranost. Jasno mi je da Ovde vecina mama radi drugacije jel su tako naucene ali eto cisto da prenesem tu kultorolosku razliku. Nemci su inace jako uredan narod, tako da sigurno nebi pustilii svoje bebe da budu strokave, nego eto procena je da ne treba preterivati. Ocigledno su i u tirsovoj misljenja da savi nece smetati ako preskoci neko kupanje....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>