Brand new mama -> RE: Zakon o nasledjivanju (1.9.2009 18:40:28)
|
Smeskice,ugovor o poklonu je jedno,a ugovor o dozivoptnom izdrzavanju-drugo.Moja mama je imala taj ugovor dozivotnom sa svojom tetkom i u tom slucaju,imovina koja je naznacena u ugovoru ne dolazi na dalju raspodjelu(znaci, nece ti niko moci oduzeti-i niko ne moze da ga ponisti poslije smrti,jedino bi neko mozda mogao za zivota da dokazuje da nije bila ciste svjesti razuma,ali je to dosta tesko dokazati).Otidji kod advokata,pa ce ti on uraditi taj ugovor, nisam sigurna kako to tacno ide, da li trebaju svjedoci ili se to kao i svaki ugovor samo potvrdjuje u sudu.I prije svega,provjere sta ce sve biti uvedeno u ugovor,moraju biti tacno navedene parcela i sve ostalo sta bi trebala naslijediti.Posto ti nisi direktan naslijednik,kasnije ces morati da platis porez i sve ostalo,malo vise nego sto bi to platila recimo tvoja majka(ako sam skontala-ona bi bila direktan naslijednik).Sve u svemu-nista te ne kosta da odes kod advokata i tamo se def. raspitas,on ce ti najbolje reci kako to ide.Ovo je ono cega se ja sjecam jer je to bilo prije 10 godina.
|
|
|
|