Brand new mama -> RE: Zakon o nasledjivanju (5.9.2012 15:16:26)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ovako- teca je stekao stan mnogo pre nego sto ozenio tetku, znaci ppsebna svojina. Kad je umro, tetka je dobila svoju polovinu jer se msatralo da je stan zajednicki, a tecina polovina se delila na dba dela, pa je cetvrtina pripala tetki a druga njegovoj sestri ker drugih naslednika nije bilo. Toliko o posebnoj imovini. Da,ali ona je zivela sa njim do njegove smrti-nije se razvodila i zahtjevala taj stan,tj.polovinu.Ona kao naslednik prvog reda(znaci ima prava ispred dece) dobija polovinu,a drugi naslednici dele drugu polovinu.Nisam ni ja pravnik,ali me zanimalo(ako gresim,nemojte me razapeti).Cini mi se da je neko ranije izneo tacno -da nasledjene stvari pripadaju nasledniku,tj. ja nemam pravo da razvodom trazim polovinu njegovog nasledstva,bio to stan ili sta vec.Ja mogu da trazim da mi isplati te prozore ili kuhinju ili sta vec(naravno ne u punom iznosu i sl),ali stan nije moj ako je njemu to kupila ili dala njegova majka. Ali ako on umre pre mene-moje je pola,druga polovina pripada nasoj deci,a ako ih nemamo-njegovoj sestri bratu,cukunbabi,what ever.Mada,mozda kod nas (a kao nije)moze i zakon da se primjenjuje slobodnim stilom:) P.S.Mene te gluposti i svadje oko nasledjivanja nerviraju i rastuzuju kad vidim bracu i sestre koje se ubijaju oko par hiljada evra.Ja se vodim onim sto kaze moja mama-niko to u grob nece ponijeti,kao i "sta ce mi zemlja-bice mi i onako dva kubika i previse"(mi smo malo morbidnija porodica)
|
|
|
|