cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

"Nezaposlenim" mamama nemojte govoriti ove rečenice

Bez obzira na to kakav je odgovor na ovo pitanje, nije na vama da ga postavljate, jer je to nešto privatno i individualno što vas se ne tiče.

"Nezaposlenim" mamama nemojte govoriti ove rečenice


Nekada je ženama mnogo češće pripadala uloga „domaćice“ nego danas, odnosno onoga ko ostaje kod kuće, brine se u ručku i ostalim kućnim poslovima. Danas to rade i muškarci i žene i opšte mišljenje se ipak promenilo u pozitivnom smeru, ali to ne znači da se ljudima ponekad ne omaknu naizgled bezazleni komentari koji ipak vređaju osobu kojoj je to upućeno, naročito žene. Ma kakav da vam je odnos sa nekom mamom koja ne radi, ovo ipak ne bi trebalo da joj kažete nikada.

„Ja nikad ne bih mogao/la da ostanem kod kuće sa decom, bilo bi mi dosadno.“

Kao što znaju svi koji ne rade, ne postoji slobodno vreme tokom kog bi vam bilo dosadno, a to su iskusili i mnogi koji su bili prinuđeni da rade od kuće tokom pandemije. Uvek postoji nešto za čišćenje, spremanje, sređivanje i neka naredna obaveza kako bi sve u domu bilo pod kontrolom.

 

PROČITAJ JOŠ: Mama, ja iako sam veliki i dalje volim da se mazim


„Kad već ne radiš, da li bi mogla…?“

To što neko nema posao od osam sati ne znači da nije zauzet i da ima vreme za vaše molbe i zahteve. Čak i da dođe do malo slobodnog vremena, možda bi želela da ga iskoristi za predah. Zamislite da neko vama usred radnog dana traži uslugu jer on ili ona to ne može da stigne…

„Ja ne bih mogao/la da ne koristim mozak po ceo dan kao ti.“

Sve što ima veze sa odgojem dece i brigom o njima i te kako zahteva aktiviranje mozga, tako da to što neko sedi kod kuće a ne ide na posao apsolutno ne znači da mu ne rade male sive ćelije. Planiranje celog dana i sprovođenje u delo svakog zadatka traži razne sposobnosti, tako da te mame sigurno neće ceniti ovu rečenicu.

„Imaš sreće što ne moraš da radiš.“

Vi ne znate iz kog razloga neko ne radi, već ostaje kod kuće sa decom, a vrlo je moguće da je on finansijske prirode. To nije luksuz i sreća, mame koje ostaju kod kuće svakako vole svoju decu, ali sigurno postoje trenuci u kojima bi se i one menjale sa nekim ko ide na posao, pa mu to opet ne nabijaju u lice. Kad biste proveli jedan dan sa tom osobom, shvatili biste koliko je ova rečenica daleko od istine.

 

PROČITAJ JOŠ: Ne traži savet na društvenim mrežama, odvedi doktoru!

 
„Da li ti nedostaje pravi posao?“

Bez obzira na to kakav je odgovor na ovo pitanje, nije na vama da ga postavljate, jer je to nešto privatno i individualno što vas se ne tiče. Jedine osobe koje to treba da zanima su sami članovi porodice i, sve dok sistem funkcioniše, gosti treba da ostanu samo to – gosti.


Izvor: Citymagazine.danas.rs/ Pure Wow

news-img

Značaj gvožđa tokom trudnoće

Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe je važno za razvoj bebinog mozga i nervnog sistema.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img