cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

5 SAVETA KAKO SAČUVATI ZDRAVLJE PORODICE NA PUTOVANJU

Pridržavajte se sledećih saveta kako biste svi u vašoj porodici bili u vrhunskoj formi pre, tokom i posle putovanja.

5 saveta kako sačuvati zdravlje porodice na letovanju

Kada ulažete u porodična putovanja, ulažete u sebe i svoju porodicu. Ali, roditelji (nažalost) dobro znaju, bolest može uvek da iznenadi, pa i onda kada krenete na godišnji odmor. Verovatno ste već kupili novi kupaći kostim, ne dozvolite da sav taj trud propadne. Pridržavajte se sledećih saveta kako biste svi u vašoj porodici bili u vrhunskoj formi pre, tokom i posle putovanja.


1. ODMORITE SE

Iako možda ne možemo u potpunosti da kontrolišemo koliko dugo naša deca spavaju, možemo da uspostavimo umirujuće okruženje za spavanje, onih dana kada smo daleko od kuće. Istraživanja pokazuju da spavanje u mračnoj prostoriji može da nam pomogne da se brže smirimo i poboljšamo kvalitet sna. Zato navucite roletne i isključite alarm, na odmoru ste.

Takođe je mudro da ne preopterećujete svoj raspored putovanja. Dovoljno je planirati jednu aktivnost za jutro i jednu posle podne. Usporite prvih nekoliko dana, priuštite sebi odmor od puta, izležavanje na plaži ili društvene igre sa mališanima, a zatim postepeno podižite nivo aktivnosti, ukoliko planirate da obiđete razne atrakcije u blizini letovališta.


2. RAZMIŠLJAJTE O HRANI

Obezbedite svojoj porodici unos svih esencijalnih vitamina i hranljivih materija, a baš kao i kod kuće, ovo zahteva plan i realizaciju. Pokušajte da svi dobiju pristojan unos voća i povrća ranije u toku dana kako biste se kasnije mogli opustiti.

Voće se lako čuva čak i ako nemate mini frižider, a povrće je odlična grickalica. Namirnice koje pomažu u jačanju imunološkog sistema uključuju citrusno voće, lisnato povrće, orašaste plodove i semenke, povrće jarkih boja. Višak šećera poznati je ubica imuniteta. Redovno unos previše šećera obara vaš imuni sistem i smanjuje sposobnost vašeg tela da se bori protiv infekcije.

Niko ne kaže da ne treba počastite svoju decu sladoledom ili tiramisuom, samo budite umereni u tome.


3. SUPER DODACI ISHRANI
 
Da se roditelji pitaju, 
niko se nikada ne bi razboleo na odmoru, ali...

Pošto ne možemo uvek sve da kontrolišemo, pametno je imati rezervni plan, a najbolji rezervi plan su Chewy Vites - baš voćni gumeni vitamini koji podršku tim malim imunim sistemima i istovremeno pršte od ukusa! Roditelji moraju da imaju na umu da ovi vitamini prkose čak i najizbirljivijim članovima porodice što se hrane tiče, niko im ne može odoleti! Ali „zašto bi se samo deca zabavljala?“… te su razvili preukusne gumene vitamine koji će izmamiti osmeh i na licima nas odraslih.

Chewy Vites paket za putovanje idealan je jer u pakovanju sadrži probiotik kako za decu, tako i za roditelje, svaki sa po 30 preukusnih gumenih bombona, što je dovoljno da se pripremite i bezbrižno uživate u porodičnom odmoru. Jer, znamo svi koliko su ti mali stomačići osetljivi (i ne samo mali lol), a na putovanju je to naročito izraženo. Zato, pre puta kao i sve vreme dok smo na odmoru, svi koristimo probiotik. 

Chewy Vites

Još nešto, ako žudite za blistavom kožom, jakim noktima i zdravom kosom svakog dana, pa i na letovanju, Chewy Vites je pripremio paket za lepotu. Za koga? Pa za vas mame naravno, za vas koje sve što radite, radite za svoje dete. Ali ko je rekao da ne možete malo razmišljati o sebi? Kada ste srećne i zadovoljne – vi ste i bolje mame!


Chewy Vites fantastični su za celu porodicu i predstavljaju optimalnu dozu vitamina u jednoj preukusnoj bomboni! Prave se od 100% pravog voća, veganski su i bez GMO, a takođe ne sadrže ni veštačke boje, arome, zaslađivače, konzervanse, kao ni želatin, jaja, mleko, orašaste plodove.

Kada jednom probate Chewy Vites, zaboravićete na sve druge vitamine!


4. ODRŽAVAJTE KONDICIJU

Verovatno ćete mnogo šetati na svojim putovanjima, jer toliko toga treba obići i videti. I to je sjajno. Ali pre putovanja vežbajte. Zašto? Ne samo da će vam pomoći da budete izdržljivi na vašem odmoru, već studije pokazuju da umerena vežba pomaže telu da se odbrani mobilizacijom imunih ćelija. Prosto rečeno, ljudi koji vežbaju, manje su bolesni.


5. POKUŠAJTE DA SE DRŽITE RUTINE
Iako će mnogi prevrnuti očima, mi najbolje poznajemo svoju porodicu. Naravno da možete pomeriti vreme odlaska u krevet tokom odmora, ali ako to rezultira mrzovoljnom decom, možda biste želeli da ponovo razmislite o svojoj strategiji.
Planirano vreme za ručak, šetnje i spavanje ne samo da pomaže svima da ostanu u vrhunskoj formi, već i emotivno pomaže deci. Kada deca znaju planove unapred, osećaju da imaju izvesnu kontrolu nad onim što se dešava tokom dana.
5. POKUŠAJTE DA SE DRŽITE RUTINE

Iako će mnogi prevrnuti očima kada im spomenete da držite do rutine, vi najbolje poznajete svoju porodicu. Naravno da možete pomeriti vreme odlaska u krevet tokom odmora, ali ako to rezultira mrzovoljnom decom, možda biste želeli da ponovo razmislite o svojoj strategiji.

Planirano vreme za ručak, šetnje i spavanje ne samo da znači svima da ostanu u vrhunskoj formi, već i emotivno pomaže deci. Kada deca znaju planove unapred, osećaju da imaju izvesnu kontrolu nad onim što se dešava tokom dana.

Pakujte se, odmor može da počne!

Promo objava

news-img

Bambi podržava kreativnost: konkurs “Detinjstvo je…"

31. maj 2024. godine - Iz 30 opština u Srbiji, više od 300 predškolaca i đaka zakoračilo je u svet mašte i kreativnosti! U susret obeležavanju Svetskog dana deteta, udružili su se pod jednim sloganom ,,NE ŽELIM BRIGE, ŽELIM VIŠE IGRE!"

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img