cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

SPASITE SVOJU KOŽU: BESPLATNI PREGLEDI MLADEŽA U 13 GRADOVA SRBIJE

Dermokozmetički brend La Roche-Posay u saradnji sa Udruženjem dermatovenerologa Srbije organizuje preglede mladeža u cilju prevencije raka kože, koji je u 99 odsto slučajeva izlečiv ako se otkrije na vreme.

BESPLATNI PREGLEDI MLADEŽA U 13 GRADOVA SRBIJE

Beograd, 22. maj 2024 – Osim UV zaštite, redovni pregledi su najvažniji korak u prevenciji raka kože i zato dermokozmetički brend La Roche-Posay i ovog proleća u saradnji sa Udruženjem dermatovenerologa Srbije (UDVS) organizuje besplatne preventivne preglede mladeža širom Srbije, u okviru kampanje #SAVEYOURSKIN uz glavnu poruku građanima da spase svoju kožu. Prema podacima Instituta za javno zdravlje godišnje se otkrije oko 700 melanoma, od toga samo 20 odsto u ranom stadijumu, zbog čega je važno razvijati svest o neophodnosti redovnih pregleda, ali i zaštite od UV zračenja.

Od 23. maja do 1. juna,  dermatolozi će biti na raspolaganju građanima u Beogradu, Novom Sadu, Kladovu, Srbobranu, Boru, Topoli, Aleksincu, Bajinoj Bašti, Topoli, Pirotu, Sjenici, Vrnjačkoj Banji i Leskovcu. To je prilika da bez lekarskog uputa dobiju savete i stručno mišljenje o promenama na koži.

Dermatološke preglede mladeža moguće je obaviti besplatno od 9 do 20 časova

(pauze su od 11.30 do 12.00 i od 17.30 do 18.00) na sledećim lokacijama:

23 i 24. maj BEOGRAD – Plato ispred Hrama Svetog Save 

29. maj BAJINA BAŠTA –  Trg Dušana Jerkovića 

25. maj  NOVI SAD – Trg republike

29. maj NIŠ –  Trg Stevana Sremca

25. maj KLADOVO – Plato ispred Gradske bolnice i Zdravstvenog centra

30. maj SJENICA – Gradski park

 

27.  maj SRBOBRAN – Trg Republike

30. maj PIROT –  Centralni Trg

27. maj BOR –  Plato ispred Doma kulture

1. jun  VRNJAČKA BANJA –  Pešačka zona, kod Vrapca

28. maj TOPOLA –  Pešačka zona

1. jun LESKOVAC – Gradski trg

28. maj ALEKSINAC –Plato ispred Centra za kulturu i umetnost

 

 

La Rosche Posay


PREGLEDAJTE SVOJE MLADEŽE

Cilj kampanje #SaveYourSkin je da podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože, a redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože. Ako se ne otkrije na vreme, on može imati vrlo komplikovan tok i lošu prognozu. Međutim, kada se dijagnostikuje u početnoj fazi, izlečenje je moguće u čak 99 odsto slučajeva.

La Rosche-Posay

Prošle godine je u kampanji #SaveYourSkin obavljeno oko 2.000 pregleda u šest gradova Srbije, otkriveno je 85 promena sumnjivih na rak kože, a pacijenti su dobili preporuke za dalje lečenje. Rak kože, melanom, nepredvidivog toka, liči na mladež, ali ima nepravilan oblik, ivice i više boja od tamnobraon, crne, crvene i plave, a raste i menja se tokom vremena.

La Rosche Posay

Prof. dr sc. med. Lidija Kandolf spec. dermatovenerologije

Prof. dr sc. med. Lidija Kandolf spec. dermatovenerologije, naglašava da svako od nas treba da pregleda svoju kožu povremeno, kako bi uočio eventualne promene koje su nepravilne, rastu i menjaju se, ali da je važno da ih povremeno pregleda i dermatolog koje se bavi ranim otrkivanjem raka kože dermoskopijom:

„Najvažniji savet za sprečavanje raka kože, pa i melanoma je zaštita od nepotrebnog izlaganja suncu, radi dobijanja tamnog tena. Dok je svakodnevni boravak napolju u prirodi, zbog rada i bavljenja sportom i hobijima poželjan, treba izbegavati sunčanje na plažama i gradskim kupalištima. U letnjim mesecima od maja do oktobra tokom boravka napolju treba tražiti hlad, i planirati boravak u jutarnjim i popodnevnim satima i uvek biti obučen na suncu, uz korišćenje naočara za sunce i u podnevnim satima nositi šešir. Na otkrivene delove tela potrebno je nanositi preparate sa visokim zaštitnim faktorom, obeleženim sa SPF 50 UVA+UVB, koji štite od UV zračenja, posebno od juna do oktobra, i uvek kada je UV indeks veći od 3 tokom godine. Jednom u 1-2 meseca potrebno je obratiti pažnju na promene na koži, pregledati celo telo i ukoliko se primeti neka nova promena koja raste i menja se obratiti se dermatologu. Takođe, osobe koje imaju preko 50 mladeža treba da odlaze na redovne godišnje preglede kože, jer je kod ove grupe ljudi nešto veći rizik za nastanak raka kože.“

UJEDINJENI ŠIROM SVETA – 540.000 BESPLATNIH PREGLEDA MLADEŽA U 35 ZEMALJA

La Roche-Posay, svetski dermokozmetički brend koji preporučuje 90.000 dermatologa širom sveta*, godinama je posvećen podizanju svesti o važnosti prevencije raka kože. Od 2014. godine obavljeno je više od 540.000 besplatnih pregleda mladeža u 35 zemalja u sklopu kampanje #SpasiteSvojuKožu, koja pored pregleda uključuje i edukaciju građana, besplatne savete dermatologa i preporuke za efikasnu SPF zaštitu.

„Cilj nam je što veći broj građana dobije besplatne preglede i stručne savete kako da sačuvaju zdravlje kože. Veliko istraživanje koje je brend La Roche-Posay sproveo 2022. godine u 17 zemalja ukazalo je na nedovoljnu informisanost o rizicima izlaganja suncu bez zaštite. Čak 77 odsto anketiranih ne koristi  SPF redovno, a 50 odsto njih ne smatra da SPF štiti od raka kože, iako kreme sa zaštitnim faktorom predstavljaju neophodnu meru zaštite i osnov u prevenciji melanoma. Zato ćemo nastaviti da edukujemo građane i organizujemo besplatne preglede koji polako postaju tradicija u Srbiji pred početak letnje sezone,“ izjavila je predstavnica brenda, dr Milica Stefanović, Regionalni Medical Visit Manager.

La Rosche Posay

Budite i vi deo ove važne inicijative, pregledajte mladeže u svom gradu i #SpasiteSvojuKožu.

 

Više informacija potražite na zvaničnom sajtu brenda La Roche-Posay.


Promo objava

news-img

Neka ovo leto bude najsrećnije do sada!

Deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune njihovu dušu, više od bilo čega drugog.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img