cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba

Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kako datum rođenja i karakter imaju određenu vezu, a to je i jedan od razloga zbog kojeg prolećne bebe imaju bolje raspoloženje i veseliju ćud.

BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba

Ukoliko ste rođeni u proleće ili imate bebu rođenu u proleće, pročitajte neke od osobina koje prolećne bebe čine toliko neodoljivim i posebnim.


1. Manje alergije

Mada proleće za neke od nas znači mučenje zbog alergija, čini se da je vrlo dobro biti rođen u prolećnim mesecima ako želite da je izbegnete. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi saznali da li postoji veza između datuma rođenja i razvoja alergija. Iznenađujuće je da su otkrili povećan rizik od alergija, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najniži rizik kod beba rođenih u proleće.


2. Optimistični od rođenja

Lepa vest za prolećne bebe je da godišnje doba utiče na ličnost. Sunčani prolećni meseci imaju veliki uticaj na vašu prirodu. Zapravo, prolećne bebe mogu biti čak i preterano pozitivne. Ako ste rođeni na proleće, znate da uvek vidite najbolje u svemu, umesto da se fokusirate na negativne stvari.


3. Buduće vođe

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse. Dakle, ako imate bebu rođenu na proleće, postoje dobre šanse da postane direktor!


4. Manje verovatnoće da imaju psihološke probleme

Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već su i manje šanse da će u budućnosti razviti neke mentalne probleme. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičke probleme, ukupne šanse za to su znatno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveću šansu za bilo kakav mentalni poremećaj, što se opet može objasniti nedostatkom sunčeve svetlosti u ranom detinjstvu. 


5. Veliki kreativci

Još jedna dobra vest! Čini se da su bebe rođene na proleće vrlo kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Konektikatu pokazalo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod rođenih u decembru, januaru i februaru.


6. Veće šanse za razvoj multiple skleroze kasnije u životu

Ovo je posebno karakteristično za bebe rođene u aprilu. Naime, finski naučnici otkrili su da aprilske bebe imaju povećan rizik od neurodegenerativnih i autoimunih bolesti koje prvenstveno "napadaju" belu masu centralnog nervnog sistema, a njegova oštećenja mogu uticati na mozak i kičmu. Rizik za aprilske bebe je oko 9 procenata veći u odnosu na bebe rođene u bilo kom drugom mesecu, a pretpostavlja se da je razlog nedovoljan unos vitamina D tokom trudnoće.


7. Noćne ptice

Pripremite se za puno besanih noći jer naučnici upozoravaju da će bebe rođene u proleće (kao i u leto) zaspati kasnije nego bebe rođene u jesen i zimi. Interesantno je da devojčice ranije zaspu bez obzira na godišnje doba u kojem su rođene, što zapravo znači da su najveće šanse da imate malu noćnu pticu, ako ste roditelj dečaka rođenog u proleće ili leto.

 

Izvor: Klokanica

news-img

Swiffer – vaše novo rešenje za brzo i lako čišćenje

Swiffer proizvodi kreirani su da vam olakšaju svakodnevni život i u jednom zamahu uklone prašinu kako biste se mogli vratiti stvarima koje su vam zaista važne

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img