cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Sa koliko godina žene više ne bi trebale da nose dugu kosu?! Ni visoke čizme, bikini, farmerice...

Od 53. godine, ključna je poruka istraživanja - žene bi trebale stalno koristiti makaze i skratiti kosu?!

Duga kosa, bikini, UGG, kožne pantalone, do kada?


Za mnoge žene duga kosa je oličenje ženstvenosti. Osećamo se ženstvenije, lepše - i jednostavno imamo više slobode što se tiče sjajnih frizura i stilova. I duga kosa nema veze sa godinama. Ali, upravo to žele opovrgnuti rezultati britanskog istraživanja koje je naručio „Diet Chef“. Od 53. godine – dakle, to je ključna poruka istraživanja - žene bi trebale stalno koristiti makaze i skratiti kosu.

  • Britansko istraživanje otkrilo je "poražavajuće" rezultate vezane za to u kojim smo godinama prestare za određene stvari
  • Čiste predrasude i mnogi se ne slažu sa tim da su duga kosa, štikle ili mini suknje samo za mlađahne
  • Što je najgore, u istraživanju je učestvovalo i 2000 žena koje su izgleda previše kritične prema sebi, jer žele da nas uskraćute za ošenje nekih odevnih predmeta, nakita, frizura...


Zvezde pokazuju kako se to radi

Ono što nas iznenađuje: nisu intervjuisani muškarci, nego upravo 2000 žena! I jasno je da su prilično kritične, barem u Velikoj Britaniji, što se tiče duge kose kod starijih žena. Čini se da se to odnosi i na zvezde među ženama: britanske glumice Judie Dench (86) i Emma Thompson (62) vole kratku kosu - Tilda Swinton (60) takođe. Pa ima li zapravo godina u kojima je kratka kosa blagotvornija? Ako se držiš slavnih ličnosti, na sreću ćeš videti i kontraprimere: Helen Mirren i Andie MacDowell imaju 75 i 63 godine i oduševile su u Cannesu svojim prekrasnim dugim frizurama.

 

Još „nepoželjnih stvari“ u zrelijim godinama

Sledeće stvari takođe su bile deo istraživanja - i dobile su crveno svetlo:

• Bikini - ne nakon 47 godina

• Mini suknja - ne nakon od 35 godina

• Štikle - ne nakon od 51 godine

• Pircing pupka - ne nakon 35 godina

• Čizme do kolena - ne nakon 47 godina

• Kožne pantalone - ne nakon 34 godine

• Framerice - ne nakon 45 godina

• Ugg čizme - ne nakon 45 godina

• Kupaći kostim - ne nakon 61 godine


U svakom slučaju, nismo impresionirani istraživanjem i kosu (a i sve ostalo) nosimo samo na jedan način: tačno onako kako želimo!


Izvor: miss7

news-img

Pernod Ricard, nastavak podrške „Bitka za porodilišta“

Beograd, 29. april 2024. – Kompanija Pernod Ricard i ove godine, osmi put za redom, donirala je sredstva za inicijativu „Bitka za porodilišta“ Fonda B92. Tim povodom, zaposleni u Pernod Ricard Srbija su novim simboličnim gestom, kroz učestvovanje na 37. Beogradskom maratonu, Odeljenju intenzivne nege u Institutu za neonatologiju u Beogradu prikupili sredstva za nabavku pacijent monitora, medicinskog aparata od izuzetne važnosti za praćenje i lečenje kritično bolesne novorođenčadi.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img