cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Fotografija koja pokazuje sve emocije, prvog i poslednjeg dana dojenja

Posle dve godine dojenja svoje ćerke, i mnogo pomešanih emocija, mama dve devojčice, Maya Vorderstrasse odlučila je da svoju ćerku odbije od dojenja.

Fotografija koja pokazuje emocije kod prestanka dojenja

Da li dojiti i koliko dugo dojiti nije tako jasna odluka za većinu roditelja. Postoji mnogo faktora koji utiču na izbor i svaki roditelj na kraju mora da uradi ono što je najbolje za njega i bebu. Dojenje jeste posebno vreme za mamu i bebu. Ali kao i sve stvari u majčinstvu, to je obaveza koja zahteva mnogo rada. 


Posle dve godine dojenja svoje ćerke, i mnogo pomešanih emocija, mama dve devojčice, Maya Vorderstrasse odlučila je da svoju ćerku odbije od dojenja. 

„Nisam znala da se jedna osoba može osećati tako ponosno i tako slomljeno u isto vreme“, iskreno objašnjava ona u svojoj objavi na Instagramu. „Želim da prvi put prespava noć; Želim da joj kupim (njen) sopstveni krevet; Želim da dozvoli mom mužu da je uteši… Tako sam zahvalna i ponosna što sam stigla ovako daleko, ali sam fizički i psihički iscrpljena.”

 

Ali kada je došlo vreme za poslednje dojenje, njene emocije su bile u punoj snazi. „Trenutno sam u hormonalnom, emocionalnom i mentalnom neredu“, rekla je ona. „Podizanje ruke na ovoj slici bilo mi je veoma teško jer sam morala da se borim kroz nekontrolisane suze. Ova slika je značila da nikada više neću dojiti svoju Hazel. Dojila sam toliko dugo da ne znam kako je više ne dojiti... Bila sam njena uteha, njeno sigurno mesto, i nadam se da će me i dalje tako naći.”


 

Da bi olakšala prestanak dojenja, svojoj ćerki je kupila krevet kako bi devojčica mogla da deli sobu sa starijom sestrom. Pored toga, njen suprug, Tim, preuzeo je rutinu pre spavanja, uključujući i brigu oko noćnih buđenja. Nepotrebno je reći da je to sve uticalo na mamu dvoje dece. „Krivica koju osećam što je nisam stavila u krevet je tako intenzivna i jedva čekam da je opet uspavljujem kada više ne bude tražila da doji. Zatvaranje poglavlja je bolno, ali se nadam da će i ova nova faza naših života biti posebna na svoj način“, objašnjava ona. „Kroz ovaj korak sazrevanja ona ne samo da će postati nezavisnija, već ću ja dobiti preko potrebnu pauzu.“

 

Tada, poslednji put sam otkopčala grudnjak i rekla suprugu "Dala sam sve od sebe." Zagrlio me je i odgovorio da sam uradila najbolje, dajući sve od sebe. Na kraju krajeva, dati sve od sebe je najveći poklon koji svaki roditelj može dati svom detetu.

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img