cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

KARTE ZA NAJNOVIJI DIZNIJEV FILMSKI SPEKTAKL "MALA SIRENA", OD DANAS NA BLAGAJNAMA BIOSKOPA

Izuzetni efekti pod vodom i odabrani glumci Hale Bejli, Havijer Bardem i Melisa Mekarti ujedinjeno na velikom platnu, u predstojećem Diznijevom igranom filmu "Mala sirena" snimljenom prema istoimenoj kultnoj animaciji koji će se od 25. maja naći u domaćim bioskopima i u sinhronizovanoj i originalnoj verziji.

KARTE ZA FILMSKI SPEKTAKL "MALA SIRENA" SU U PRODAJI!

Jedan od najiščekivanijih igranih ostvarenja ove godine, Diznijeva "Mala sirena" zaživeće od 25. maja na repertoarima domaćih bioskopa, a karte za prikazivanje filma u kojoj čuveni lik sirene Arijel tumači zvezda mlađe generacije Hale Bejli, mogu se već pronaći na blagajnama.


Za domaću publiku film će se prikazivati i u originalnoj i sinhronizovanoj verziji, a glasove likovima u filmu pozajmili su muzičari i glumci sa domaće scene. Mladi vokal Irina Arsenijević tumači omiljenu sirenu Arijel, dok se u uloziprinca Erika našao Dušan Svilar. Glas kralju Tritonu pozajmljuje Đorđe David, a lik nezaboravne Ursule interpretira Tijana Dapčević. Zabavnog galeba Skatla i čuvenog krabu Sebastijana tumače pevačica Edita Aradinović i glumac Milan Tubić.
 Mala sirena
Prema priči danskog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena snimljena je 1989. godine animirana avantura "Mala sirena" koja vremenom stiče status legendarne crtane avanture, uz koju su odrasle mnoge generacije, Voljeni crtać je tada ovenčan sa dve nagrade Oskar, a obe zlatne statue pripale su joj u kategoriji za muziku, od kojih jedna nagrada za čuvenu numeru "Under the Sea".

Istog kompozitora, nagrađivanog Alana Menkena koji je i napisao pomenutu pesmu studio je angažovao i za najnovij igrani film "Malu sirenu", u kojoj će se naći kako poznate numere nastale za animiranu verziju, tako i sasvim nove melodije.

Holivudski reditelj Rob Maršal ("Čikago"), okupio je ekipu u čijoj postavci vodeće mesto zauzima Hale Bejli, glumica mlađe generacije kojoj je i pripala uloga Arijel. Jedna od najprepoznatljivijih lica Holivuda Melisa Mekarti igra čuvenu Ursulu, a holivudska zvezda Havijer Bardem je Kralj Triton.

Kralj Triton

U cilju što realnijeg prikazivanja poznate priče, veliki deo kadrova reditelj je sa glumcima snimao pod vodom, ali i na samoj obali italijanskog ostrva Sardinija.  

“Mala sirena” je poznata i voljena priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturom. Najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona, Arijel čezne da sazna nešto više o svetu iznad mora, ali kada dospe do same površine ons se zaljubljuje u energičnog mladića, princa Erika. Dok je sirenama zabranjeno da komuniciraju sa ljudima Arijel odlučuje da prati svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom Ursulom koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljajući time u opasnost krunu njenog oca kao i sam njen život.  

  
U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA "MALA SIRENA"!


Promo objava

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img