MAGIČAN VIDEO: Zdravo, ja sam beba Olivia! Upoznaj me!

Nikada pre viđen pogled na ljudski život u materici.

MAGIČAN VIDEO: Zdravo, ja sam beba Olivia! Upoznaj me!

Roditelji znaju da se retko koji doživljaj može uporediti sa magijom gledanja svoje nerođene bebe kako šutira i migolji se na ultrazvučnom ekranu. Ono što je bilo nevidljivo, sada im je pred očima, živo, zapanjujuće i čudesno. Novi video omogućava svakome, bilo gde, da svedoči i ceni čudo ljudskog života.   


Live Action, organizacija posvećena izgradnji kulture života i unapređenju ljudskih prava, okupila je vizuelne umetnike svetske klase i medicinske stručnjake, uključujući akreditovane akušerke/ginekologe, kako bi kreirali video „Baby Olivia“. To je najrealističniji i medicinski najtačniji animirani prikaz deteta koje se razvija u majčinoj utrobi, ikada napravljen. Priča opisuje njen rast dok napreduje iz jedne razvojne faze u drugu, pripremajući se za dalji život van materice.


Od jednoćelijskog organizma do bebe sa otkucajima srca, moždanim talasima, prstima na rukama i nogama, Olivia pokazuje izuzetnu lepotu jedinstvenog života u materici. Kompjuterski generisana 3D animacija koristi tehnologiju snimanja stvarnog ljudskog pokreta. 

 

Beba Olivia

Foto: babyolivia.com


Na snimku vidimo putovanje Bebe Olivie od samog trenutka oplodnje pa sve do njenog prvog otkucaja srca, 22 dana kasnije. Vidimo je kako poskakuje u materici u 11. nedelji - pre nego što njena majka uopšte oseti njene pokrete! — i kako reaguje na svetlost u 27. nedelji. Zatim, vidimo je kako se priprema za rođenje, nakon čega će steći potpuno nova iskustva u svetu van materice.


Fascinantni su prizori kako „Beba Olivia“ udara, mrda i brzo raste, a umirujući glas pomoću teksta objašnjava ključne razvojne prekretnice.

 

 

Lila Rose, predsednica Live Action, podelila je neke od razloga i motiva koji stoje iza snimanja videa: Sa zadovoljstvom smo objavili dolazak bebe Olivie! Jer ona već menja srca i shvatanja o abortusu. Susrevši se sa stotinama hiljada žena kroz svoj rad sa Live Action, uvek sam bila frustrirana nedostatkom pravog obrazovanja o prenatalnom razvoju. Kao trudnica, znam koliko je moćna mogućnost da vidite svoje dete na ultrazvuku, i želela sam da oživim ovu malu osobu koja se brzo razvija svake nedelje! Beba Olivia daje svetu mogućnost da zaviri u matericu, što nije viđeno nikada ranije.


Radili smo sa timom neverovatnih animatora kako bi smo verno dokumentovali detalje života pre rođenja, uključujući otkucaje srca, nokte, trepavice, pa čak i štucanje."


Video je odličan za škole, jer osim što pokazuje čovečnost nerođene bebe, video nežno objašnjava naučne činjenice o prenatalnom razvoju i odakle smo svi nastali.


Pogledajte VIDEO i podelite ga sa prijateljima i porodicom. Nikad se ne zna čije srce bi „Beba Olivia“ mogla da promeni!

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img